مانیفست ترامپ: خط لوله مهم است؛ نه محیط زیست!

در هفته اخیر انتخاب رکس تیلرسون، مدیرعامل شرکت اکسون موبیل، ‌به‌عنوان وزیر امورخارجه امریکا یکی از بحث‌برانگیزترین مسایل روز دنیا‌ بود ولی این‌ انتخاب زمانی اهمیت بیشتری پیدا کرد که اعلام شد فرماندار تگزاس ‌به‌عنوان وزیر انرژی معرفی شده است‌ و یکی از اصلی‌ترین منتقدان سیاست‌های حفاظت از محیط زیست دولت اوباما و منتقد توافق پاریس‌ ‌به‌عنوان رییس آژانس حمایت از محیط زیست پیشنهاد شده است.

سیاست‌های انرژی دونالد ترامپ رییس‌جمهوری منتخب آمریکا تاکنون بارها بررسی شده ولی به نظر می‌رسد ابعادی از این سیاست‌ها کمتر مورد توجه قرار گرفته باشد.

توماس پایل که ‌به‌عنوان رییس تیم انتقال‌ در دپارتمان انرژی امریکا انتخاب شده است در یادداشت‌هایی که در دوره رقابت‌های انتخاباتی‌ ترامپ ‌به‌عنوان سیاست‌های انرژی ترامپ منتشر کرده بود؛ نوشته است: در صورتی که ترامپ انتخاب شود سیاست‌های‌ حوزه انرژی امریکا را کاملا تغییر می‌هد.

افزایش حمایت از حفاری‌های حوزه نفت و گاز طبیعی و سرمایه‌گذاری در افزایش تولید نفت و ارتقای تکنولوژی در این صنعت از اصلی‌ترین سیاست‌ها است. ترامپ هجمه‌های ایجادشده در دنیا به دلیل‌ تغییرات جوی را‌ نادرست می‌داند و کاهش تولید نفت برای مقابله با تغییرات جوی را غیرضروری قلمداد می‌کند.

خارج شدن از توافق پاریس

پایل در این یادداشت‌ها اضافه کرده است: ترامپ از توافق زیست‌محیطی پاریس خارج می‌شود و برنامه‌های تدوین‌شده توسط اوباما در جهت افزایش‌ تولید و مصرف انرژی‌های پاک را‌ متوقف می‌کند. این مسایل هم در رقابت‌های انتخاباتی توسط ترامپ مطرح شد و هم بعد از انتخاب وی ‌به‌عنوان رییس‌جمهور مورد تاکید قرار گرفت . ولی بخش‌هایی از سیاست‌های حوزه انرژی ترامپ کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

پایل نوشت: ترامپ در نظر دارد دریافت‌ تایید نهایی‌ ساخت ترمینال‌های صادرات LNG را‌ تسریع کند. او درنظر دارد اجازه اکتشاف و حفاری در زمین‌های دولتی را بدهد و از این طریق زمینه را برای افزایش تولید نفت و صادرات آن‌ فراهم کند.

تعطیل کردن توربین‌های بادی

 همچنین ترامپ توسعه انرژی‌های نو را متوقف می‌کند و تمرکز اصلی را روی انرژی‌های فسیلی قرار می‌دهد. از آنجا که‌ توربین‌های‌ بادی‌ اثرات منفی روی پرندگان و حیات وحش دارند، ترامپ در نظر دارد توسعه انرژی بادی را متوقف کند.

البته‌ این توجه‌ ترامپ به محیط زیست در شرایطی که‌ اثرات منفی زیست محیطی‌ حاصل از انتشار گازهای آلاینده ناشی از استفاده سوخت‌های فسیلی را نادیده می‌شمارد مساله قابل تاملی است‌ و نشان می‌دهد که مسایل زیست‌محیطی بهانه‌ای برای تعطیل کردن پروژه‌های بزرگ سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی‌های پاک در این کشور است.

در این یادداشت‌ها به اهمیت توسعه تولید نفت و گاز طبیعی در امریکا تاکید شد و نوشته شد: ترامپ در نظر دارد ساخت خط لوله را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهد و از این طریق زمینه را برای کسب سود بیشتر از این صنعت بدست آورد.

 انتخاب افراد فعال در حوزه انرژی برای پست‌های کلیدی آمریکا هم‌ نشان می‌دهد که ترامپ‌ این سیاست‌ها را با جدیت پیگیری می‌کند و از هیچ تلاشی برای تبدیل کردن‌ اقتصاد‌ امریکا به یک قطب مهم نفتی در دنیا فروگذار نمی‌کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن