تعداد سکوهای در حال تولید پارس جنوبی به ۳۹ سکو می رسد
با نصب و راهاندازی ۶ سکوی جدید پارس جنوبی تا پایان امسال، تعداد سکوهای در حال تولید پارس جنوبی به ۳۹ سکو می رسد که این مهم می تواند ظرفیت تولید از فازهای توسعه یافته پارس جنوبی را به حدود ۷۵۰ میلیون مترمکعب در روز ارتقا دهد.
شرکت ملی نفت ایران، به عنوان سردمدار تولید نفت و گاز در کشور، نقش کلیدی در توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشورمان بازی می کند و از همین روی بخش مهمی از اهداف توسعه ای و اقتصادی ایران بر مبنای فعالیت های انجام شده در این شرکت بزرگ ملی تعریف شده است.
طی یک سال گذشته و در فاصله میان دو بهار انقلاب، با وجود تنگتر شدن حلقه تحریم ها و محدودیت های ناشی از خروج آمریکا از برجام، اما شرکت ملی نفت ایران توانست همچون گذشته با قامتی افراشته از سیلاب حوادث بیرون آید و با برنامه ریزی دقیق، این شرایط بحرانی را به فرصتی برای رشد و ارتقای فعالیت های داخلی صنعت نفت و فعالیت شرکت های خصوصی فعال در عرصه نفت و گاز کشور بدل سازد.
کارنامه موفق شرکت ملی نفت ایران در تحقق ۱۳۰ درصدی اهداف اکتشافی و کشف ۴ میدان بزرگ نفتی و گازی در یک سال گذشته، به همراه تکمیل مگاپروژه های میدان مشترک پارس جنوبی و گام نهادن در مسیر تولید هزار میلیون مترمکعب گاز در آینده ای نزدیک، توسعه میدان های مشترک غرب کارون به عنوان محور تحقق اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت، انعقاد قراردادهای راهگشا در توسعه فعالیت های صنعت نفت با شرکت های ایرانی همچون قرارداد ساخت پمپ های صنعتی طرح استراتژیک خط لوله انتقال نفت گوره- جاسک، راه اندازی بورس نفت و انجام موفق طرح های نگهداشت توان تولید و در کنار آن عمل به مسئولیت های اجتماعی و کمک در تحقق عدالت اجتماعی در ایران عزیز، حاکی از آن است که دومین شرکت بزرگ نفتی جهان، در عبور از تمامی بحران ها موفق بوده است و به اتکای توان و دانش ایرانی، گام های استواری در اعتلای ایران برداشته و از این پس نیز برخواهد داشت.
آنچه در زیر می خوانید، چکیده ای از فعالیت های شرکت ملی نفت ایران به فاصله بهمن ۹۷ تا بهمن ۹۸ است و مشتی است نمونه خروار از تلاش شبانه روزی کارکنان همیشه در صحنه آن.
پارس جنوبی، نمایه دو دهه افتخارآفرینی در صنعت نفت
پارس جنوبی، به عنوان مهمترین و بزرگترین پروژه تاریخ صنعت نفت ایران، ماحصل بیش از دو دهه تلاش شبانه روزی در سنگر نفت است و امروز که به مدد همین تلاش ها، تکمیل طرح های مربوط به فازهای ۲۴ گانه این میدان مشترک در ایستگاه پایانی قرار گرفته است، گام های عملی در مسیر ایجاد ظرفیت تولید روزانه هزار میلیون مترمکعب گاز در کشور طی آینده ای نزدیک برداشته شده است.
بنابر برنامه ریزی انجام شده، با توسعه کامل فازهای تعریف شده در پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز از این میدان مشترک به بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب در روز و میعانات گازی افزون بر یک میلیون بشکه در روز خواهد رسید. این موضوع در راستای انجام تکالیف افزایش تولید نفت و گاز خواهد بود که از محورهای تخصصی اقتصاد مقاومتی در حوزه نفت و گاز است.
به مدد تلاش های صورت گرفته، توسعه پارس جنوبی در پنج سال ابتدایی دولت تدبیر و امید به نقطه پایان رسیده و با راه اندازی بخش دریایی و اتمام بهره برداری از بخش خشکی فاز ۱۴ در آینده ای نزدیک -به عنوان آخرین فاز پارس جنوبی-، ضمن بسته شدن پرونده توسعه این منطقه استراتژیک، تولید روزانه گاز ایران از مرز هزار میلیون مترمکعب در روز عبور خواهد کرد.
بر این اساس، با احتساب عملیاتی شدن دو سکوی دریایی از فاز ۱۴ پارس جنوبی، در مجموع در سال ۹۷، تعداد ۶ عرشه دریایی در مدار تولید قرار گرفته است که رکورد جدیدی در اجرای پروژههای پارس جنوبی محسوب می شود. در ادامه این تلاش ها، با نصب سومین سکوی تولیدی فاز ۱۴ پارس جنوبی در تیرماه امسال، پروژه بهره برداری از این فاز به خط پایان نزدیک تر شده است.
در عین حال، با راه اندازی سکوی فاز ۲۳ (دومین سکوی اصلی فازهای ۲۲ تا ۲۴) در ۲۱ آبان ماه و سکوی فاز ۲۴ در ۲۴ آبان ماه امسال که با دستیابی به رکورد جدید نصب ۲ ابرسازه دریایی در سه روز همراه بود، دستیابی به ظرفیت تولید روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز از این فازها نیز ممکن شده است. در عین حال پیش بینی می شود که توسعه بخش فراساحل این فاز نیز تا زمستان امسال به اتمام برسد.
درکنار این دستاوردها، با نصب و راهاندازی ۶ سکوی جدید پارس جنوبی تا پایان امسال، تعداد سکوهای در حال تولید پارس جنوبی به ۳۹ سکو می رسد که این مهم می تواند ظرفیت تولید از فازهای توسعه یافته پارس جنوبی را به حدود ۷۵۰ میلیون مترمکعب در روز ارتقا دهد.
توسعه فاز ۱۱ با استفاده از توان داخل
به گزارش «انرژی امروز» از شرکت ملی نفت ایران، با وجود اعمال شدیدترین تحریم ها طی دو سال گذشته، اما همچنان روند شتابان تکمیل و بهره برداری از فازهای پارس جنوبی از سوی شرکت ملی نفت ایران با جدیت پیگیری می شود. برهمین اساس، با کنارهگیری توتال و سیانپیسیآی چین از طرح توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی مقرر شده است تا شرکت پتروپارس این فاز را بهطور کامل توسعه دهد؛ بر همین اساس مقرر شده است تا در آینده ای نزدیک، نخستین جکت این فاز برای استقرار سکویی با ظرفیت برداشت روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب در محل نصب شود.