افزایش نرخ حمل مصالح ساختمانی پس از گرانی بنزین
عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس گفت: افزایش قیمت مصالح ساختمانی تاثیر مستقیمی در افزایش نرخ مسکن دارد که این مسئله موجب کاهش معاملات مسکن و کاهش ساخت و ساز مسکن می شود، از این رو افزایش نرخ تجهیزات به صورت مستقیم به ضرر بازار مسکن و اقتصاد کشور است.
علیم یارمحمدی با اشاره به افزایش نرخ مصالح ساختمانی، گفت: بر اساس آمارهای ارائه شده، قیمت مصالح در پاییز سال جاری نسبت به ایام تابستان افزایش داشته است، این در حالی است که قیمت این تجهیزات و مصالح در تابستان ثابت باقی مانده بود.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به نظر من عوامل مختلفی در افزایش نرخ مصالح و تجهیزات ساختمانی دخیل است، به طور مثال در محصولی مانند آجر، مسائلی همچون افزایش حقوق کارگران و بار روانی ناشی از افزایش قیمت سوخت تاثیرگذار است.
وی گفت: استان سیستان و بلوچستان یکی از استان های تولید کننده محصول آجر در کشور است، در چند ماه اخیر با افزایش قیمت بنزین، نرخ حمل و نقل با کامیون نیز افزایش یافته است که این مسئله نشان دهنده تاثیر روانی افزایش نرخ سوخت است.
یارمحمدی ادامه داد: قیمت یک کامیون 8 تا 10 تنی آجر تا پیش از افزایش نرخ بنزین حدود 900 هزار تومان بود که این قیمت در شرایط کنونی به حدود یک میلیون و 500 هزار تومان رسیده است، بر اساس گزارش ها، نرخ حمل و نقل برای انتقال مصالح ساختمانی چندین برابر شده است.
افزایش قیمت مصالح ساختمانی تاثیر مستقیمی در افزایش قیمت مسکن دارد
وی گفت: متاسفانه افزایش قیمت مصالح ساختمانی تاثیر مستقیمی در افزایش قیمت مسکن دارد که این مسئله موجب کاهش معاملات مسکن و کاهش ساخت و ساز مسکن می شود، از این رو افزایش نرخ تجهیزات به صورت مستقیم به ضرر بازار مسکن و اقتصاد کشور است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس، فقدان سیستم های نظارتی را یکی از دلایل افزایش چشمگیر نرخ مصالح ساختمانی دانست و گفت: دولت و وزارت راه و شهرسازی باید نسبت به مدیریت قیمت بازار تجهیزات ساختمانی اقدام کند تا تلاطمات بازار تا حدودی کاهش یابد.