عمران‌خان: پاکستان مانع جنگ بین ایران و عربستان شد

عمران‌خان نخست‌وزیر پاکستان در مصاحبه‌ای به تشریح تلاش‌های این کشور برای مهار تنش بین ایران و عربستان پرداخت.

عمران‌خان نخست‌وزیر پاکستان در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی در مورد تلاش این کشور برای حل اختلافات از طریق راهکارهای غیرنظامی گفت: من اعتقادی زیادی به این مساله دارم که راهکارهای نظامی قادر به حل مشکلات نیستند.

                      

این مساله را هنگام اشغال افغانستان توسط اتحاد جماهیر شوروی دیدیم. قتل عامی به راه افتاد که بر پاکستان نیز تاثیر گذاشت. همچنین جنگ ضدتروریستی آمریکا در افغانستان نیز پاکستان را متاثر کرد. این درگیری‌ها مشکلی را حل نکرد و بنابراین ما باید برای عدم تکرار چنین حوادثی تلاش کنیم. همسایه‌مان ایران را به‌عنوان یک کشور برادر می‌بینیم و مخالف جنگ این کشور با عربستان سعودی هستیم. به همین شکل خواهان جنگ ایران با آمریکا نیستیم، چون این جنگی خواهد بود که همه از آن رنج برده و کسی برنده نخواهد شد. باید از تجربه‌های چین استفاده کنیم. وقتی در منطقه جنگ و درگیری وجود داشت این کشور در زیرساختش سرمایه‌گذاری می‌کرد. احتمالا بهترین خطوط راه‌آهن جهان در چین است. در مقطعی که چین منابعش را صرف زیرساخت‌هایش می‌کند، جنگ و درگیری در جهان اسلام ادامه دارد. به سوریه، لیبی، سومالی و یمن نگاه کنید جنگ و درگیری می‌بینید. بنابراین نقش پاکستان را مهار آتش درگیری در منطقه و ایجاد اتحاد و همبستگی به‌جای ایجاد درگیری در بین انسان‌ها می‌دانم. تمامی تلاش‌هایی را که از عهده‌مان بر می‌آید انجام می‌دهیم.

عمران‌خان در رابطه با درخواست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از پاکستان برای میانجی‌گری بین ایران و کشورهای حوزه خلیج‌فارس نیز گفت: پس از حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی وظیفه‌مان را انجام داده و با مقامات این کشور، ایران و آمریکا دیدار و گفت‌وگو کردیم. اما در این موضوع ما نیاز به یک راهکار پایدار داریم. هم اکنون تنش موجود در منطقه در سطح بالا قرار دارد، اما فکر می‌کنم که از وقوع یک جنگ در منطقه جلوگیری کردیم. چون در دوره‌ای احتمال بروز جنگ وجود داشت.

نخست‌وزیر پاکستان تصریح کرد: ما فکر می‌کنیم که از وقوع یک درگیری در منطقه جلوگیری کردیم. در دوره حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی تمامی تلاشمان را به خوبی انجام دادیم. چون چیزی وخیم‌تر از جنگ بین همسایگان وجود ندارد. از رویدادهای افغانستان می‌دانیم که این مساله به کجا ختم می‌شود. اگر جنگی در خلیج[فارس] رخ دهد قیمت نفت بالا رفته و کشورهای درحال توسعه دچار مشکل می‌شوند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن