1.8 میلیارد دلار؛ توان سرمایه‌گذاری بالفعل در شرکت ملی گاز ایران

معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان این که هم‌اکنون حدود  1.8 میلیارد دلار توان سرمایه‌گذاری بالفعل در شرکت وجود دارد، گفت: بدون ورود بخش خصوصی به پروژه‌های صنعت نفت و گاز، ما عملا راه به جایی نداریم و مشارکت این بخش در این پروژه‌ها، برای دو طرف جذاب و سودآور است.

حسن منتظرتربتی، در جلسه هم‌اندیشی در خصوص معرفی پروژه‌های اولویت‌دار شرکت به‌منظور اجرا، تامین مالی و پوشش ریسک متکی بر توان داخلی که با حضور برخی از مدیران ارشد شرکت ملی گاز ایران و جمعی از مدیران بازار پول، سرمایه و بیمه کشور و نیز مدیران شرکت‌های پیمانکاری، انجمن‌ها و تشکل‌های خصوصی در صنعت نفت وگاز کشور در ساختمان ستاد برگزار شد، با بیان این مطلب، اظهار داشت: امیدوارم این اقدام در قالب کنفرانس نظام مالی در صنعت نفت، مقدمه‌ای باشد برای تبادل خوب اطلاعات، تا بتوانیم در بخش سرمایه‌گذاری در پروژه‌های گازی، گام‌های مثبتی برداریم.

وی ادامه داد: ما تجربیات خوبی با بخش خصوصی در زمینه جذب سرمایه داشتیم که از این تجربیات، می‌توانیم به‌عنوان الگو استفاده کنیم. بر این اساس، باید مدل‌های صحیح سرمایه‌گذاری را تعریف کرد و به انجام رساند.

تربتی با بیان این که هم‌اکنون حدود  1.8 میلیارد دلار توان سرمایه‌گذاری بالفعل در شرکت وجود دارد، گفت: ما در حال حاضر، بیشتر در پروژه‌هایی ورود و آن‌ها را معرفی کردیم که در خود شرکت ملی گاز است و بازگشت سرمایه آن هم به خود شرکت بازمی‌گردد، ضمن آن که ما متعهد به بازگشت سرمایه به بخش خصوصی هستیم.

به گزارش «انرژی امروز» از روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، معاون وزیر نفت در امور گاز تصریح کرد: آن‌چه در سال‌های گذشته در بخش سرمایه‌گذاری اتفاق افتاده، ناظر به جایگزینی گاز طبیعی با فرآورده‌های نفتی بوده که بسیار خوب عمل شده ولی برای سال‌های پیش رو، موضوعی که می‌تواند انگیزه‌های کافی و جذاب برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در چارچوب بند «ق» و ماده «۱۲» ایجاد کند، بهینه‌سازی مصرف سوخت به‌ویژه در نیروگاه‌ها و صنایع انرژی‌بر از قبیل فولاد و سیمان است.

سرمایه‌گذاری در بخش مصرف بهینه

مهندس تربتی افزود: به همین دلیل، یکی از موضوعات خوب برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، در زمینه مصرف بهینه است؛ چراکه الآن با این حجم از تولید، قاعدتا ما نباید مشکل داشته باشیم ولی چون هم میزان مصرف بالاست و هم متاسفانه به‌دلیل نداشتن اهرم قیمت، این رویه قابل مدیریت نیست، بنابراین هیچ‌گاه به موازنه‌ای در زمینه تولید و مصرف نخواهیم رسید!

این عضو شورای سیاست‌گذاری کنفرانس توسعه نظام مالی در صنعت نفت در پایان، با اشاره به استقبال صنایع نفت و گاز کشور از تدوین مدل نوآورانه و ابتکاری برای سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی، خاطرنشان کرد: این سرمایه‌گذاری برای دولت و بخش خصوصی یک مشارکت «برد-برد» بوده که می‌تواند در فضای فعلی کشور، گره‌گشای بسیاری از مشکلات سرمایه‌گذاری و جذب منابع برای طرح‌های در دست اجرای صنعت نفت و گاز کشور باشد.

گفتنی است، کنفرانس توسعه نظام مالی در صنعت نفت با رویکرد کاربردی و به منظور معرفی ابزارهای نوین تامین منابع مالی داخلی برای پروژه‌ها، تسهیل مبادلات مالی مبتنی بر پلت‌فرم‌های نوظهور مالی و مدیریت هزینه برای شرکت‌های اصلی تابعه وزارت نفت مشتمل بر شرکت‌ ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و با اتکا به پژوهش و فناوری‌های انجام گرفته، 26 بهمن‌ماه سال جاری در مرکز همایش‌های وزارت نفت- ساختمان کوشک برگزار می‌شود.

در کنار برگزاری این گردهمایی، نمایشگاهی با مشارکت فعالان بازار سرمایه، پول، بیمه و انرژی کشور و نیز مشارکت استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان برای عرضه خدمات و محصولات در موضوع کنفرانس پیش‌بینی شده که علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به وبگاه www.petrofinasys.com مراجعه کنند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن