به یک کشور اسقاطی تبدیل شده‌ایم

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ما با وجود ۸۷ درصد مینی‌بوس‌، ۷۳ درصد اتوبوس‌ شهری، ۶۰ درصد کامیون‌، ۲۰۰ هزار تاکسی اسقاطی تبدیل به یک کشور اسقاطی شده‌ایم.

عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست صبح امروز در برنامه زنده تلویزیونی صبح دیگر از شبکه آموزش در خصوص بحث آلودگی هوا و اقداماتی که برای رفع آن در کشور نیاز است گفت: اگر بنزین ما شرایط ۵ سال گذشته را داشت امروز هیچ‌کدام از شهرهای ما زیست‌پذیر نبود.

 معاون رئیس جمهور ادامه داد: ما به یک کشور اسقاطی تبدیل شده‌ایم. ۱۱ میلیون موتورسیکلت در کشور وجود دارد که حدود ۹ میلیون و ۶۰۰ دستگاه آن اسقاطی و کاربراتوری است. هر موتورسیکلت کاربراتوری حدود ۷ الی ۸ خودرو آلایندگی ایجاد می‌کند.

 رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: هزینه‌ای حدودا یک هزار دلار برای جایگزینی هر موتورسیکلت نیاز است که با محدودیت منابع موجود توان از رده خارج کردن آن‌ها وجود ندارد.

 وی در ارتباط با وضعیت سایر وسایل نقلیه نیز گفت: ۸۷ درصد مینی‌بوس‌ها، ۷۳ درصد اتوبوس‌های شهری، ۶۰ درصد کامیون‌ها و ۲۰۰ هزار تاکسی اسقاطی در کشور وجود دارد. با وجود این‌که میزان اسقاطی شدن خودروها در کشور سالانه ۶ درصد است ولی سواری‌های تولیدی ما نیز استاندارد نبوده و اسقاطی‌های سالانه هم از رده خارج نشده و یک الی یک و نیم میلیون به میزان آن اضافه می‌شود.

 کلانتری با اشاره به این‌که در زمستان ۶۱ درصد آلایندگی مربوط به خودروهای گازوئیلی است و سرمای هوا مانع بالارفتن آلاینده‌ها می‌شود، افزود: در فصل سرما ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون در سطح پایین می‌ماند و برای کودکان و سالمندان بسیار خطرناک است.

معاون رئیس جمهور با بیان این‌که افزایش مصرف سوخت گاز خانگی را از دیگر موارد آلاینده است نیز عنوان کرد: در فصل سرما به‌دلیل افزایش مصرف سوخت، گاز نیروگاه‌ها قطع و به‌جای آن مازوت سوزانده می‌شود که این نوع سوخت حاوی ۲ الی ۳ درصد سولفور است بنابراین ما در فصل سرما یا نباید تولید کنیم یا باید آلاینده تولید کنیم.

به گزارش «انرژی امروز» از سازمان حفاظت محیط زیست، کلانتری اذعان کرد: زمانی‌که ما تنها برای نوسازی موتورسیکلت‌ها ۹.۵ میلیارد دلار نیاز داریم و این موضوع به‌دلیل تحریم‌ها از توان ما خارج است برای بهبود وضع هوا تنها باید از خدا بخواهیم تا برای ما باد و باران بفرستد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن