توانستیم از خامفروشی نفت به سمت فروش فرآوردههای نفتی حرکت کنیم
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گردهمایی شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای صنعت نفت اظهار داشت: با استفاده از فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان خوشبختانه توانستیم از خام فروشی نفت به سمت فروش فرآوردههای نفتی حرکت کنیم.
منصور غلامی در آیین افتتاحیه این گردهمایی که با حضور دکتر بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت، دکتر مسعود برومند، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، دکتر علی وحدت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و جمعی از روسای پارکهای علم و فناوری کشور در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وظیفه ذاتی خود را در زمینه تربیت نیروی انسانی، به خوبی انجام داده است.
وی تصریح کرد: امروز ایران سرمایههای ارزشمندی از نیروی انسانی تحصیلکرده را در اختیار دارد که باعث شکوفایی عرصههای مختلف علم و فناوری شده؛ این شکوفایی علیرغم همه محدودیتها اتفاق افتاده است.
به گفته وزیر علوم، مرحله نخست کار با شرکتهای دانشبنیان، راهاندازی هستههای اولیه جمعیت توانمند دارای دانش و فناوری است که وزارت علوم و وزارت نفت در این زمینه به موفقیتهای خوبی دست یافتهاند.
وی با تاکید بر اینکه گاهی خود را با کشورهای توسعهیافته در زمینه علم و فناوری مقایسه میکنیم که ممکن است این مقایسه منطقی نباشد، ادامه داد: اگر از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون به عملکرد دانشگاهها در بخش تربیت نیروی انسانی و تولید علم و سپس تحول و توسعه فناوریها و شکلگیری مجموعههای فناور نگاه کنیم، این عملکرد را در مجموع مناسب ارزیابی خواهیم کرد. از جمله توانمندیهای کشور میتوان به حضور پررنگ صاحبان دانش و فناوری در بخشهای صنعتی اشاره کرد. وزارت نفت در این خصوص تلاش خوبی داشته و متخصصان دانشگاهی را در حوزههای مختلف به کار گرفته است.
دکتر غلامی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه وزارت علوم در بخش معاونت پژوهش و فناوری از مراکز رشد و پارکهای فناوری حمایت میکند، اظهار داشت: صندوق نوآوری و شکوفایی نیز ظرفیتهای خوبی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان دارد و تلاش داریم فرآیند خدمتگزاری به شرکتهای دانشبنیان تسریع شود.
وی خاطرنشان کرد: وزارت نفت نیز نگرانیهایی در حوزه نفت پس از تحریمها داشته است، اما با استفاده از فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان خوشبختانه توانستیم از خام فروشی نفت به سمت فروش فرآوردههای نفتی حرکت کنیم.
وزیر علوم در پایان خاطرنشان کرد: درآمد خوبی برای شرکتهای دانش بنیان از محل به کارگیری علم و فناوری در بخشهای صنعتی و ایجاد ارزش افزوده در صنعت نفت به دست آمده است.
در ادامه دکتر بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت، با اشاره به تاسیس انستیتوهای نفت گفت: این انستیتوها برای بخش پژوهشی ایجاد شدند. توانستیم با دانشگاهها در زمینه مطالعه میادین قرارداد ببندیم. اگرچه زمانی طولانی صرف شد اما خوشبختانه دانشگاه و صنعت نفت توانستند ارتباط خوبی با هم برقرار کنند. استارتاپها میتوانند در صنعت نفت تحول ایجاد کنند و این تحول فقط در زمینه خدمات نیست بلکه در زمینههایی همچون قاچاق سوخت و بهینهسازی انرژی نیز میتوانند وارد شوند. همچنین در بخشهای پایین دستی و اکتشافی نیز با دانشگاهها قراردادهایی منعقد کردیم.
در ادامه نشست دکتر علی وحدت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تشکر از وزیر نفت جهت ورود به اکوسیستم نوآوری گفت: امیدوارم مسیر را به شکلی بنیانگذاری کنند که در آینده هم ادامه داشته باشد و کسی نتواند آن را نادیده بگیرد.
سیاوش ملکی فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز درباره تاریخچه صندوق گفت: خدمات صندوق شامل تسهیلات مالی، ضمانتنامه، سرمایهگذاری و توانمندسازی میشود و همواره به دنبال پیوندمیان عرضه و تقاضا در صنایع هستیم.
وی به تشریح ابزارهای صندوق نوآوری و شکوفایی برای تامین مالی قراردادهای همکاری فناورانه پرداخت و در خصوص آمار این گردهمایی گفت: این گردهمایی شامل ۲۵۰ کانتر نمایشگاه ،۴ پنل تخصصی و ۳ کارگاه آموزشی و ۴۰ نشست میشود.
در پایان آیین افتتاحیه این گردهمایی، تفاهمنامهای میان وزارت نفت با چند پارک علم و فناوری از جمله شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، پارک علم و فناوری خلیج فارس، پارک علم و فناوری خراسان رضوی و پارک علم و فناوری خوزستان به امضا رسید.
به گزارش «انرژی امروز» از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، گردهمایی شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای صنعت نفت و ارائه نیازهای فناورانه روزهای ۲۷ تا ۲۹ بهمن ماه ۹۷ در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار خواهد شد.