تشکیل کمیته‌ حقیقت‌‌یاب برای بررسی طرح انتقال‌آب کارون به اصفهان

انتقال آب کارون رو کرخه به زاینده رود و تامین آب استان اصفهان کار را بدانجا کشاند که مجلس شورای اسلامی کمیته حقیقت‌یاب برای بررسی این مساله تشکیل داده است.

چندی پیش دولت در مصوبه محرمانه در خصوص برداشت از دخایر آب استان‌های اهواز و خوزستان برای تامین آب اصفهان، صادر کرد. همین موضوع باعث گرم شدن تنور بررسی این موضوع شد. به صورتی که مردم مناطق اهواز و خوزستان با تشکیل زنجیره انسانی، نمایندگان؛ مسئولین دولتی،‌ کارشناسان حوزه آب و محیط زیست و… به واکنش های در این  باره پرداختند و از تریبون‌ها و رسانه‌های مختلف در این خصوص صحبت کردند.

چنانچه این موضوع به واکنش‌های معاون اول رئیس جمهور نیز کشیده شود و اسحاق جهانگیری دیروز در سخنرانی اشارات تلویحی به این خط انتقال آب به زاینده رود داشت و اظهار کرد که موضوع آب موضوع سیاسی نیست و جزو خط قرمزهاست.

با این وجود دیروز خبرگزاری خانه ملت خبری روی خروجی خود قرار داد و اعلام کرد که کمیته حقیقت‌یاب در این راستا تشکیل شده است.

این خبرگزاری در گفت و گو با رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان از تشکیل کمیته‌ حقیقت‌یاب به منظور بررسی انتقال آب کارون به اصفهان خبر داد و گفت: متاسفانه با این اقدام بیش از میزان مورد نیاز آب از سوی استان‌های اصفهان، یزد و کرمان برداشت شده است.

مجید ناصری‌نژاد در خصوص انتقال آب از کارون به اصفهان، یزد و کرمان ضمن تاکید بر ضرورت لغو مصوبه محرمانه دولت برای انتقال آب کارون، گفت: رئیس‌جمهور در روزهای اخیر دستور پیگیری سریع موضوع انتقال آب از کارون را  به رئیس سازمان برنامه و بودجه داده و طی جلساتی با نوبخت، وزیر نیرو، استاندار خوزستان، نمایندگان استان خوزستان و نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری موضوع بررسی شد.

نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی ماحصل جلسات مذکورا را تشکیل کمیته‌ای حقیقت‌یاب با عضویت نمایندگانی از طرف دولت، کمیسیون‌های کشاورزی، عمران، انرژی و دو نفر از مجمع نمایندگان استان‌های خوزستان و چهارمحال وبختیاری مجلس دانست و افزود: کمیته حقیقت یاب به منظور بررسی اینکه آب انتقال یافته صرفا برای شرب استفاده می‌شود یــا مصارف کشاورزی و صنعتی ، تشکیل می‌شود.

کار حقیت‌یابی به دوهفته  بررسی نیاز دارد

ناصری‌نژاد همچنین یادآور شد: علی‌عسکر ظاهری نماینده مسجد سلیمان، علی ساری نماینده اهواز از سوی مجمع استان خوزستان به کمیته حقیقت‌یاب معرفی و منتظر معرفی نمایندگان کمیسیون‌های انرژی، عمران و کشاورزی طی یک هفته هستیم، مدت زمان پیش‌بینی شده برای انجام کار حقیقت‌یابی یک هفته است اما این کار زمانی به‌اندازه دو هفته نیاز دارد.

نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمایندگان مجمع استان خوزستان معتقدند، آبی که اکنون از این استان منتقل می‌شود نمی‌تواند صرفا برای شرب باشد چراکه این برداشت بسیار بیشتر از نیاز آب شرب شهرهای اصفهان، یزد و کرمان است، افزود: چنانچه در کمیته حقیت‌یاب مشخص شود که انتقال  آب برای غیر از مصارف شرب استفاده می‌شود باید تمامی عملیات اجرای آن متوقف و دولت این موضوع را به صورت رسمی اعلام کند.

وی با بیان اینکه شهرهای اصفهان، یزد و کرمان آب لازم برای کشاورزی و صنعت را دارا هستند، گفت: درخواست برای داشتن آب بیشتر یکی از دلایل اختصاص آب به این استان‌ها بوده است، درصورتی که آب استان‌های خوزستان و چهارمحال به عنوان استان‌های مبدا انتقال آب، محدود است و آب شرب مردم آن نیز به درستی تامین نمی‌شود و این انتقال آب هزینه بالا هم به دنبال داشته است.

ناصری‌نژاد با تاکید براینکه احداث تونل برای انتقال آب، تمامی سفره‌های زیرزمینی را خشک می‌کند زیرا برداشت‌ها بیش از حد صورت می‌گیرد، گفت: سازمان حفاظت محیط‌زیست به شدت با این انتقال آب به دلیل زیان‌های محیط‌زیستی همچون خشک شدن تالاب‌ها، رودها، زمین‌های کشاورزی، افزایش ریزگردها و…مخالف است.

رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان در ادامه با یادآوری اعتراض نمایندگان استان خوزستان به رئیس‌جمهور درخصوص انتقال آب کارون به استان‌های دیگر در صحن علنی مجلس، گفت: نمایندگان استان خوزستان قصد ایجاد اختلال در سخنرانی رئیس‌جمهور را نداشتند بلکه تنها به دنبال اعتراض مسالمت‌آمیز و ایراد دغدغه خود مبنی بر`لغو مصوبه محرمانه دولت برای انتقال آب از خوزستان` به رئیس جمهور بودند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن