تنها ۱۰ درصد حوضه‌های آبخیز کشور در برابر سیل ایمن است

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به اینکه تنها در حدود ۱۰ درصد حوضه‌های آبخیز کشور فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری انجام شده است، گفت: هر هکتار فعالیت آبخیزداری و آبخوان‌داری با احتساب نرخ تورم به دو میلیون تومان بودجه احتیاج دارد.

درحالی لرستان از ابتدای امسال تاکنون دو سیل خسارت‌بار را از سر گذرانده است که سازمان هواشناسی هشدار می‌دهد در آینده اقلیم کشور به سویی حرکت خواهد کرد که میانگین بارش‌ها کم اما بارش‌های سیل‌آسا بیشتر خواهد شد. فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری همواره به عنوان یکی از راهکارهای مقابله با سیل که سازگار با طبیعت نیز هستند معرفی می‌شوند. برای مثال سازمان جنگل‌ها اعلام کرده است که بر اساس مطالعه مراکز تحقیقاتی کشور  اجرای پروژه های آبخوانداری و پخش سیلاب در کوهدشت لرستان باعث شد که طی سیل فروردین امسال ضریب سیلاب از ۱۰ به دو کاهش پیدا کند و به عبارتی ۸۰ درصد جلوی وقوع سیل شدید گرفته شود.

ابوالقاسم حسین‌پور – مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری- درباره آخرین اقدامات سازمان جنگل‌ها برای کنترل سیل در لرستان اظهار کرد: حوضه آبخیز استان لرستان ازجمله حوضه‌های سیل‌خیز کشور است و در سال ۹۸ نیز به یکی از نقاط پرمخاطره سیل در کشور تبدیل شد. سازمان جنگل‌ها مطالعات آبخیزداری در سطح حوضه‌های آبخیز لرستان را توسعه داده و در نقاط جدیدی از جمله بالادست شهر پل‌دختر فعالیت‌های آبخیزداری را اجرایی کرده است.

وی با اشاره به اینکه به طور کلی تنها در حدود ۱۰ درصد حوضه‌های آبخیز کشور فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری انجام شده است، تصریح کرد: این رقم برای استان لرستان نیز تاحدودی صادق است. لرستان در حال حاضر یکی از استان های سیل‌خیز و آسیب‌پذیر ما است و نیاز به فعالیت‌های بیشتری برای کنترل سیل دارد.

به گفته مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، استان لرستان سرشاخه حوضه آبخیز استان خوزستان است و ما اگر به دنبال کنترل سیل و کاهش خسارت آن در استان خوزستان هستیم باید در استان‌هایی مانند لرستان که سیلاب آن‌ها به دشت خوزستان منتهی می‌شود فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری را انجام دهیم.

حسین‌پور در ادامه با بیان اینکه به سازه‌های آبخیزداری در لرستان طی سیل دو روز اخیر خوشبختانه آسیبی وارد نشد، گفت: ما فاصله زیادی تا پوشش تمام حوضه‌های آبخیز کشور به فعالیت‌های آبخیزداری داریم البته طی دو سال اخیر با اختصاص منابع مالی از صندوق توسعه ملی ، فعالیت‌ها با سرعت بیشتری انجام می‌شود و امیدواریم که این اقدامات متناسب با نیاز کشور تداوم داشته باشد.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، در پایان اطهارکرد: هر هکتار فعالیت آبخیزداری و آبخوان‌داری با احتساب نرخ تورم به دو میلیون تومان هزینه احتیاج دارد اما متاسفانه این رقم برای اختصاص بودجه به سازمان جنگل‌ها یک میلیون تومان در نظر گرفته می‌شود که برای انجام فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری به طور مطلوب کافی نیست.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن