انتخاب طرح تحقیقاتی شرکت انتقال گاز ایران به عنوان برترین طرح وزارت علوم

طرح پژوهشی «ارتقای سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات در راستای الزامات مدیریت دارایی‌های فیزیکی در شرکت انتقال گاز» در سال 98 به عنوان طرح تحقیقاتی برتر، از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب شد.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با اعلام این خبر، درباره این طرح پژوهشی گفت: این پروژه پژوهشی به منظور استقرار سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات در شرکت انتقال گاز ایران تعریف و با همکاری دانشگاه اصفهان، با محوریت مدیریت برنامه ریزی و نمایندگان مناطق عملیاتی در کمیته نت ستاد انجام و به پایان رسیده است.

سعید توکلی افزود: در طرح یادشده، ابتدا ارزیابی منطبق بر مدل انتخاب شده در سطح مناطق انتقال گاز انجام و با مقایسه تجربیات برتر در حوزه های مختلف مدیریت نگهداری و تعمیرات؛ نقشه راه مربوطه ایجاد و فعالیت‌های تعریف شده در سطح مناطق عملیاتی و ستاد انجام شده است.

به گفته وی، در راستای پروژه یادشده، چندین دستورالعمل در حوزه های مختلف مدیریت نگهداری و تعمیرات از جمله جمع آوری اطلاعات تکنیکی و فرایندی دارایی ها، نحوه تعیین شاخص اهمیت و کدگذاری فرایندی و دارایی، گردش کارهای نگهداری و تعمیرات، تحلیل علل ریشه ای خرابی ها (RCFA) و بازنگری برنامه های نت به روش RCM PMO  و …. تدوین و ابلاغ شده است.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران ادامه داد: همچنین عمده الزامات احصا شده در خلال پروژه یادشده در قالب نرم افزار مدیریت فعالیت‌های نگهداری و تعمیرات (CMMS) مکانیزه شده است.

توکلی یادآور شد: هم اکنون نرم افزار یادشده در 8 منطقه عملیات انتقال گاز به صورت یکپارچه عملیاتی شده و در دو منطقه 3 و 5 نیز در حال پیاده سازی است که تا اوایل سال آینده عملیاتی خواهد شد.

این مقام مسئول تاکید کرد: دستاوردها و نتایج پروژه تحقیقاتی یادشده، در چندین کنفرانس داخلی و بین المللی ارائه شده؛ همچنین مورد تقاضای بسیاری از شرکت‌های داخلی برای بهینه کاوی (Benchmarking) در حوزه مربوطه است.

به گزارش «انرژی امروز» از شرکت ملی گاز ایران، وی اعلام کرد: به عنوان نمونه هایی از خروجی طرح پژوهشی یادشده، می‌توان از بهبود شاخص‌های نگهداری و تعمیرات همانند قابلیت اطمینان (Reliability)، قابلیت دسترسی (Availability) و قابلیت تعمیر پذیری (Maintainability) و همچنین حذف میزان قابل توجهی از فعالیت‌های نت غیر اثربخش در مناطق عملیاتی و جایگزینی آن‌ها با فعالیت‌های مدرن و به روز در حوزه پایش وضعیت (برای مثال ترموگرافی) اشاره کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن