نیروهای شرکتی صنعت برق در انتظار وزیر نیرو

یکی از چالش‌های اساسی بیطرف در صورت کسب رای اعتماد، ساماندهی وضعیت قرارداد‌ها و حقوق و مزایای کارکنان صنعت برق است. با وجود اعتراض‌های فراوان از سوی نیروهای شرکتی، قراردادمعین، حجمی، تعاونی و… در بخش‌های مختلف تولید، توزیع و انتقال اما هنوز این مطالبات پاسخ روشنی داده نشده است.

به گزارش «انرژی امروز» با وجود اعتراض‌های فراوان از سوی نیروهای شرکتی، قراردادمعین، حجمی، تعاونی و… در بخش‌های مختلف تولید، توزیع و انتقال در زمان چیت چیان، این مطالبات درنهایت به سرانجام نرسید و با اینکه چند ماه قبل‌تر وزیر نیرو دستور اجرای تبدیل وضعیت بخشی از نیرو‌ها در صنعت برق را صادر کرد، ولی این بخشنامه همچنان منشا اعتراضات مختلفی بوده است و به سرانجام نرسیده است.

اغلب کارکنان ضمن اعتراض به تبعیض قائل شده بین کارکنان بخش‌های مختلف صنعت برق در خصوص تبدیل وضعیت‌ها، خواستار رسیدگی به شرایط قراردادی و حقوق و مزایای خود هستند و این را بعنوان مطالبه ای جدی از وزیر نیروی جدید می خواهند.

بخش عمده‌ای از این کارکنان که با حداقل حقوق‌های ممکن در صنعت برق در حال فعالیت هستند نه تنها از حاشیه امنیت شغلی برخوردار نیستند بلکه نسبت به دیگر کارکنانی که وظایفی مشابه آن‌ها دارند از مزایای کمتری برخوردارند.

ساماندهی به وضعیت منابع انسانی صنعت برق جزو مهمترین مطالبات کارکنان صنعت برق بوده که از زمان معرفی شدن بیطرف بیش از پیش مطرح شده است.

دوران ۸ ساله وزارت نیروی قبلی بیطرف همزمان با دوران اصلاحات بود که از شرایط اقتصادی و اشتغال بهتری برخوردار بود. رونق اقتصادی و شکوفایی صنعت برق موجب شده بود کمترین دغدغه وزیر نیرو در این بخش باشد. اما حالا شرایط بکلی فرق دارد و باید وزیر بعدی برای این معضل برنامه ریزی کند.

این کارکنان که در بخش‌های مختلف شرکتی، پیمانکاری، مشاور و… حضور دارند جاری شدن عدالت سازمانی برای افزایش بهره وری و کیفیت را جزو مطالبات مهم خود از وزیر جدید نیرو عنوان می‌کنند.

آن‌ها معتقدند سر خوردگی ناشی از کار و افسردگی مزمن و عدم تامین معشیت و … نتیجه برخوردهای تبعیض آمیز و دوگانه است.

عده ای از معترضان معتقدند در زمان وزارت مهندس چیت چیان نه تنها گشایشی در امور این کارکنان حاصل نشد بلکه با مازاد خواندن این نیرو‌ها بذر یاس و نا امیدی در دل همه آن‌ها کاشته شد.بذری که موجب شد این نیرو‌ها خود را جزئی از مجموعه نیرو ندانند و مثل کارگران روز مزدی بدانند که تنها برای رفع مشکل بحران مورد توجه قرار می‌گیرند.

سیمبانان هم در این خصوص منتظر حمایت هستند. آنها معتقدند سیمبانان رکن اصلی رفع بحران‌ها هستند، اما چارت سازمانی مشخص ندارند و بیشترین تلفات انسانی را در مجموعه شرکت‌های توزیع دارند.

 کنتورخوان ها، اپراتورها، نگهبانان، ناظرین، کارکنان نیروگاهی و بهره برداران و…. از دیگر کارکنانی هستند که بدلیل مشکلات و مسائلی که در نوع قراردادشان بوجود آمده منتظر روی کار آمدن وزیر نیرو برای گره گشایی از مشکلاتشان هستند.

اخیرا چیت چیان اعلام کرده است که این نیرو‌ها از دولت‌های قبلی و بصورت گسترده استخدام شده اند. رویه غلطی که قبلا بنا نهاده شد و هنوز صنعت برق درگیر آن است. با این وجود نمی‌توان به این راحتی نیرو‌ها را تعدیل کرد و یا باشرایط بد کاری با آن‌ها برخورد کرد. آن‌ها بخش مهمی از صنعت برقند و منتظر دیده شدن هستند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن