هشدار آمریکا به شرکت‌های کشتیرانی درباره حمل‌و‌نقل نفت ایران

یک مقام ارشد وزارت امور خارجه گفت که دولت آمریکا به زودی هشدارهایی را درباره همکاری شرکت‌های حمل‌و‌نقل دریایی و بیمه‌ای با ایران اعلام می‌کند. به کشتی‌ها توصیه می‌شود دستگاه‌های ردیاب خود را خاموش نکنند.

به گفته یک مقام ارشد در دولت آمریکا، برخی شرکت‌های فعال در حوزه بیمه و حمل و نقل دریایی، با وجود تحریم ایران توسط کاخ سفید، همچنان مشغول همکاری با تهران هستند و محموله‌های نفتی آن را منتقل می‌کنند.

به گزارش رویترز از واشینگتن، دیوید پیمان، مدیرکل امور مالی و تحریم‌ها در وزارت خارجه آمریکا، دوشنبه ۱۹ اسفند (۹ مارس) گفت که ایالات متحده اشخاص و شرکت‌هایی که با هر ملیتی، به نوعی در ذخیره‌سازی و حمل و فروش نفت و محصولات پتروشیمی یا فرآورده‌های نفتی به ایران کمک کنند و مرتکب تخلف و نقض تحریم‌های واشنگتن علیه ایران شوند را شناسایی و با آنها برخورد می‌کند.

پیمان همچنین گفت که ایالات متحده کاپیتان‌های کشتی‌های مختلف را تشویق می‌کند تا از هر گونه نقل و انتقال از راه کشتی به کشتی که محموله آن مشمول قوانین تحریم است،  عکسبرداری کرده و تصاویر را برای مقامات دولت ارسال کنند.

او همچنین گفت که ایالات متحده در فهرست هشدارهای خود که به منظور جلوگیری از دور زدن تحریم‌ها علیه تهران صورت می‌گیرد، به نفتکش‌ها توصیه کرده است تا دستگاه‌های ردیاب خود را هرگز خاموش نکنند تا موقعیت آنها در هر نقطه‌ای روی آب قابل شناسایی باشد.

پیمان در این باره به «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها»، که از تحریم‌ها علیه ایران حمایت می‌کند، گفت که در صورت رعایت نکردن این موضوع مهم توسط کشتی‌ها، خود آنها در معرض خطر جدی قرار می‌گیرند.

در همین راستا، سازمان بین‌المللی دریانوردی همه کشتی‌ها را ملزم کرد برای ایمنی بیشتر و عملکرد شفاف، همواره از ردیاب‌ها استفاده کنند تا در هر زمانی قابل شناسایی و تعیین موقعیت باشند. پیش‌تر گزارش‌هایی منتشر شده بود مبنی بر اینکه برخی کشتی‌ها برای مخفی کردن موقعیت خود در زمان فعالیت‌های غیرقانونی، دستگاه‌های ردیاب را خاموش می‌کنند.

این سازمان البته یک استثنا هم قائل شده و آن در زمان وجود خطر دزدان دریایی یا خطرات مشابه است که در آن صورت، کارکنان کشتی می‌توانند دستگاه‌های ردیاب را خاموش کنند.

دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بعد از خروج یکجانبه از توافق هسته‌ای با ایران، موسوم به برجام، ممنوعیت‌های یکجانبه‌ای را برای صادرات نفت ایران درنظر گرفت و اعلام کرد قصد دارد صادرات نفت ایران را به صفر برساند تا تهران را مجبور کند فعالیت‌های هسته‌ای خود را در مسیر «صلح آمیز» برنامه‌ریزی کند.

اغلب مشتریان نفت ایران خرید نفت از کشور را متوقف کرده‌اند. اما چین هنوز خریدار نفت ایران است. دولت ترامپ ۲۵ سپتامبر سال گذشته، تحریم‌هایی را هم برای بخش‌هایی از حمل‌و‌نقل دریایی نفت خام یک شرکت چینی وضع کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن