ساخت نوعی دستگاه مولد ازن برای پاکسازی محیط‌ های آلوده به کرونا

دکتر زینب رحمانی نوش آبادی، عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه کاشان و سرپرست گروه تحقیقاتی این طرح در خصوص مراحل ساخت و اجرای آن، گفت: ازن به عنوان یک اکسنده قوی با آلودگی‌های اطراف خود پیوند کرده و ساختار مولکولی آنها را تجزیه و اکسید می‌کند و از آنجا که ویروس‌های پوشیده از چربی نسبت به حلال‌های آلی، اتر و ازن حساس هستند، اختلال یا از بین رفتن لیپیدها منجر به اختلال یا از بین رفتن عفونت یا ویروس‌های دارای پوشش لیپیدی همچون هپاتیت ب، سرخک، اوریون، آنفلوآنزا و کرونا ویروس می‌شود.

دکتر رحمانی افزود: از آنجا که تحقیقات روی ویروس کرونا همچنان ادامه دارد، دستگاه حاضر می‌تواند با تولید گاز ازن از هوای محیط، به عنوان یک عامل کمکی قدرتمند در ضدعفونی کردن محیط آلوده به ویروس به کار رود و همچنین با انتشار ازن کنترل شده در محیط، در پاکسازی سطوح نیز موثر باشد.

وی با ذکر این نکته که روش به کار رفته در این محصول در مقایسه با روش‌های دیگر دارای شاخصه‌هایی چون پخش در همه جهت، عدم استفاده از مواد شیمیایی و سهولت در استفاده است، خاطرنشان کرد: این دستگاه که در حال سپری کردن مراحل ثبت اختراع است، از مکانیزم تخلیه الکتریکی با سد دی الکتریک برای تولید ازن استفاده می‌کند.

عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه کاشان با بیان اینکه این دستگاه در توان ۶۰ وات طراحی و ساخته شده که کم مصرف محسوب شده و نیازی به برق صنعتی ندارد، افزود: از آنجا که دستگاه مجهز به یک خنک‌کننده است، می‌تواند با راندمان بالا برای استفاده طولانی مدت به کار رود.

دکتر رحمانی اظهار کرد: با توجه به شرایط کنونی از این دستگاه می‌توان برای ضدعفونی کردن وسایل حمل‌ونقل عمومی و اتوبوس‌های بین شهری، داخل قطار و هواپیما استفاده کرد.

وی افزود: این دستگاه قادر به ضدعفونی و کاهش آلودگی و بار میکروبی محیط‌های پرازدحام و پرتردد همچون بانک‌ها، پایانه‌های مسافربری و کاهش بو، باکتری، قارچ و ویروس در محیط بیمارستان بوده و این ظرفیت را دارد که با ارتقای دستگاه، از آن در مکان‌ها و کاربردهای حساس‌تر همچون ضدعفونی اتاق عمل، استریل وسایل آزمایشگاهی و پزشکی و ضدعفونی ملحفه‌ها و البسه بیماران استفاده کنیم.

بر اساس اعلام وزارت علوم، دکتر رحمانی تصریح کرد: همچنین با توجه به پایین بودن هزینه تمام شده دستگاه، وزن پایین آن و عدم نیاز به قطعات و امکانات اضافی همچون کپسول اکسیژن و پمپ هوا، امکان تهیه آن برای افراد عادی جهت استفاده در منازل مسکونی، خودروهای شخصی و به خصوص داخل مطب‌ها فراهم شده که خود از نقاط قوت کار انجام‌شده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن