ورود شهروندان غیر اروپایی به اتحادیه اروپا به مدت ۳۰ روز ممنوع شد

کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر ممنوعیت ورود اتباع غیراروپایی به توافق رسیده‌اند و آلمان هم به فوریت این تصمیم را اجرا می‌کند. موسسه روبرت کخ خطر همه‌گیری بیماری کووید- ۱۹ در آلمان را از سطح متوسط به زیاد تغییر داد.

اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است ورود افرادی را که شهروند این اتحادیه نیستند، دستکم برای مدت ۳۰ روز ممنوع کند. دولت آلمان نیز به پلیس فدرال دستور داده است، از ورود کسانی که شهروند کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیستند به خاک آلمان جلوگیری به عمل آورد.

این خبر را آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، شامگاه سه‌شنبه ۱۷ مارس (۲۷ اسفند) در برلین پس از ویدیو کنفرانسی با دیگر سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا اعلام کرد.

فرودگاه‌های هامبورگ و فرانکفورت به فوریت از ورود مسافران از کشورهای خارج از حوزه اتحادیه اروپا ممانعت به عمل خواهند آورد.

مرکل گفت که با وجود اقداماتی که برای مدیریت مرزها صورت می‌گیرد، مهم است که جریان آزادانه کالاها ادامه داشته باشد. او افزود که در حال حاضر مشکلاتی در این عرصه وجود دارد.

پیش از این معاون سندیکای پلیس آلمان خواهان توقف ورود هواپیماها از کشورهای شدیدا آلوده به کرونا، مانند ایران، شده بود. یورگ رادک در مصاحبه با شبکه تحریریه‌های آلمان گفت: «وقتی ما مرزهای زمینی را می‌بندیم، لازم است که حمل و نقل هوایی را هم محدود کنیم.»

در روزهای گذشته انتقادهایی به ورود مسافران از ایران بدون هرگونه کنترل پزشکی در فرودگاه‌ها مطرح شده است. امید نوری‌پور، نماینده ایرانی‌تبار مجلس آلمان از حزب سبزها، به حرف‌های ایرانیان مقیم آلمان استناد کرده است که در هنگام بازگشت به آلمان به رغم درخواست برای تست، به راحتی رها شده‌اند تا به خانه‌هایشان بروند.

نوری‌پور هم در مصاحبه با رسانه مزبور گفته است که اگر رفتن آلمانی‌ها به کشورهایی مانند ایران محدود و ممنوع می‌‌شود پس درست این است که مسافرانی که از این کشورها می‌‌آیند هم مورد معاینه قرار گیرند و برای مدتی معین به قرنطینه بروند.

افزایش خطر شیوع کووید-۱۹ در آلمان به سطح زیاد

تغییر وضعیت از متوسط به زیاد؛ این نتیجه گزارش موسسه پژوهشی روبرت کخ آلمان است که به مردم این کشور هشدار داد بیماری کووید-۱۹ را خیلی جدی بگیرند و خود را آماده کنند که دستکم تا دو سال باید مراقب ویروس کرونا باشند.

موسسه پژوهشی روبرت کخ روز سه‌شنبه ۲۷ اسفند (۱۷ مارس) با انتشار یک گزارش، خطر شیوع و ابتلا به ویروس کرونا در آلمان را از سطح متوسط به زیاد تغییر داد. لوتار ویلر، رئیس این موسسه، گفته است که این تغییر وضعیت، براساس گزارش‌های دریافتی از بیمارستان‌ها و مراکز بهداشت صورت گرفته است که از افزایش موارد عفونت جدید همراه با علائم وخیم ابتلا به ویروس کرونا خبر داده‌اند.

این موسسه در گزارش جدید خود هشدار داده است که در بسیاری از موارد، عفونت‌های بیماری کووید-۱۹ قابل شناسایی نیستند.

موارد ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ در آلمان تاکنون به بیش از ۷۵۰۰ مورد رسیده است که از این تعداد ۲۰ نفر جان باختند.

افزایش سه برابری مبتلایان

اتحادیه بیمارستان‌های آلمان (DKG) اعلام کرده است که در حال حاضر حدود ۵۰۰ نفر در سراسر این کشور به دلیل داشتن علائم ناشی از بیماری کووید-۱۹ تحت معالجه هستند.

جرالد گاس، رئیس اتحادیه بیمارستان‌های آلمان پیش‌بینی کرد که این آمار طی روزهای آینده به سه برابر افزایش پیدا کند. به گفته او، بیمارستان‌های آلمان فعلا ظرفیت پذیرش این تعداد مبتلا را دارند.

همه‌گیری کرونا تا دو سال

در گزارش موسسه پژوهشی کخ همچنین این هشدار داده شده که ویروس کرونا به عنوان یک ویروس با همه‌گیری بالا، مانند هر ویروس دیگری به سرعت انتقال می‌یابد و امکان دارد که این همه‌گیری به مدت دو سال ادامه داشته باشد.

دوره همه‌گیری و ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ به سرعت عمل متخصصان در ساخت واکسن آن بستگی دارد. تعدادی از افراد مبتلا به این بیماری هم سلامتی خود را به دست می‌آورند و در برابر بیماری سارس کوو ۲  که عامل ایجاد کووید- ۱۹ است، ایمن می‌شوند.

ویلر، رئیس موسسه پژوهشی کخ، گفت که در وضعیت وخیم، بخشی از ممنوعیت‌ها و محدودیت‌هایی که کشورها برای مهار ویروس کرونا درنظر می‌گیرند باید تمام و کمال رعایت شود.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز دیروز در یک کنفرانس مطبوعاتی، نتایج گفت‌وگوهای خود را با روسای دولت‌های ایالتی آلمان، نمایندگان احزاب این کشور در پارلمان و سران گروه ۷ در اختیار رسانه‌ها گذاشت و گفت که گروه ۷ و سازمان جهانی بهداشت بر این نکته تاکید کرده‌اند که اقدامات آنها باید در هماهنگی با یکدیگر باشد، زیرا ویروس سارس کوو ۲ به یک بحران جهانی تبدیل شده و همکاری متقابل کشورها و سازمان‌های جهانی می‌تواند از گسترش بیشتر این ویروس و بیماری ناشی از آن (کووید-۱۹) جلوگیری کند.

سرقت ۵۰ هزار ماسک

حالا در هیاهوی همراهی با برنامه‌های دولت و ماندن در خانه و رعایت اصول بهداشتی، انبار ماسک بیمارستان‌های شهر کلن مورد دستبرد قرار گرفت و ۵۰ هزار ماسک موجود در آن به سرقت رفته است.

به گفته پلیس یکی از کارکنان این انبار صبح دوشنبه، ۲۶ اسفند، متوجه سرقت ماسک‌ها می‌شود و پلیس را در جریان قرار می‌دهد. در پی این رویداد، ستاد بحران شهر کلن مقرر کرد که در همه بیمارستان‌های شهر، موجودی ماسک‌های مورد لزوم برای مقابله با کرونا، بازرسی و تدابیر امنیتی بهتری برای محافظت آنها از خطر دستبرد به اجرا گذاشته شود.

سخنگوی یکی از کلینیک‌های شهر کلن، سرقت اخیر را کیفیتی جدید در دزدی و دستبرد توصیف کرده و افزود: «ما تا کنون به ماسک‌ها به عنوان اقلامی ‌نگاه می‌کردیم که بیش از چند سنت ارزش نداشتند و چندان مهم تلقی نمی‌شدند. حالا ولی ‌ظاهرا بازار و تقاضای بزرگی برای آن ایجاد شده است.» او ولی اطمینان داده است که این سرقت، کمبود و مضیقه‌ای برای کلینیک‌های کلن ایجاد نمی‌کند.

تکلیف بازگشت مسافران آلمانی

آلمان به منظور پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا، روز سه‌شنبه محدودیت‌های بیشتری را در مورد مسافرت‌ها اعمال کرده است و دولت به همه شهروندان خود هشدار داده که خروج از خاک این کشور، در شرایط کنونی خطر و تهدیدی جدی برای سلامت جان انسان‌هاست.

با توجه به محدودیت‌هایی که سایر کشور‌های اروپایی از جمله فرانسه و اسپانیا برای تردد مسافران اعمال کرده‌اند، در حال حاضر تعدادی از مسافران آلمانی برای بازگشت به خانه و کاشانه خود در آلمان با مشکلاتی مواجه هستند.

وزیر خارجه آلمان گفت که در راستای مقابله با بحران کرونا، هزاران آلمانی که در خارج از مرزهای این کشور به سر می‌برند از طریق یک پل هوایی به کشور بازگردانده خواهند شد.

هایکو ماس این اقدام را یکی از وظایف ماه‌های آینده توصیف کرد و اکیدا خواست که هرگونه سفر توریستی شهروندان به خارج متوقف شود. او گفت که در چارچوب مقابله با بحران کرونا ۵۰ میلیون یورو برای انتقال آلمانی‌های خارج از کشور اختصاص می‌یابد.

وزارت خارجه آلمان از همه شهروندان خود خواست که از سفرهای غیرضروری جدا پرهیز کنند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن