نمی توانیم سرنوشت مردم را به بازار متلاطم جهانی نفت گره بزنیم
صبح امروز رییس جمهور در مجلس به دفاع از کابینه پیشنهادی خود پرداخت و گفت: دولت دوازدهم بر رعایت کامل حقوق شهروندی پایبند خواهد بود و این دولت خواستار آزادی مردم ایران است؛ همچنین باید بیماری اقتصاد را درمان کنیم نه کتمان.
به گزارش خبرنگار «انرژی امروز»، حجتالاسلام حسن روحانی صبح امروز در مجلس با تاکید بر اینکه هدف همه اقدامات دولت معطوف به تامین منافع ملی همه ایرانیان است، در نطق دفاعی خود از کابینه پیشنهادی، گفت:
رییس دولت دوازدهم با تاکید بر اینکه دولت با فساد مقابله ریشهای خواهد کرد، گفت: همه دستگاهها مکلف هستند که برنامههای مشخص برای مقابله با فساد و بخصوص کاهش احتمال بروز فساد را ارائه کنند.
روحانی با بیان این مطلب که ابتدا باید توقعات و فضای جامعه را متناسب با درآمدهای کمتر از 50 میلیارد دلاری نفت تنظیم کنیم، گفت: اینک با این واقعیت مواجه هستیم که درآمدهای بالاتر از 100 میلیارد دلار سالهای نیمه دوم دهه 80 فعلا تا چندسال دیگر در دسترس نخواهد بود.
داراییها در مرز هشدار است لزوم تغییر شیوه اداره کشور
وی خاطرنشان کرد: نمیتوانیم سرنوشت مردم را به بازار پر تلاطم جهانی نفت و نوسانات قیمت آن گره بزنیم. بهجای آنکه داراییهایمان را حفظ کنیم و بر آنها بیافزاییم، مصرف کردهایم و امروز بخش بزرگی از این داراییها در مرز هشدار قرار دارد.
رییس جمهور با اشاره به اینکه دولت دوازدهم چارهای ندارد جز اینکه در شیوه اداره منابع کشور تغییراتی را لحاظ کند، گفت: اجرای موفق اصلاحات اقتصادی منوط به حمایت مردم است. مردممی دانند که حرکت به سمت قله پیشرفت صعود در مسیری دشوار و همراه با سختی هاست.
روحانی تاکید کرد: اگر اقتصاد دچار بیماری است، مردم انتظار دارند که درمان درد کنیم، نه کتمان بیماری. باید اتکا در آمد نفت به منابع پایدار افزایش یابد و از این رو، بدنبال اصلاح نظام جامع مالیاتی هستیم. دولت نیازمند آن است که نه تنها از رشد هزینهها بکاهد بلکه منابع را بصورت کارا تخصیص دهد به همین منظور نظام ارائه خدمات عمومی تغییر خواهد کرد؛ بخشی از خدمات دولت توسط بخش خصوصی و بهعنوان خرید خدمت ارائه خواهد شد.
رییس دولت دوازدهم، ادامه داد: دولت و بانک مرکزی بهدنبال آن هستند تا از طریق ایجاد نظام رتبهبندی برای بانکها و موسسات مالی برنامه تغییر ساختار بانکها را محقق کنند. همچنین دولت دوازدهم حمایتهای اجتماعی را از یک پوشش گسترده و بدون هدفگیری دقیق به تمرکز و پوشش گروه های نیازمند تغییر می دهد.
اصلاح حمایتهای اجتماعی نامشروط و ریشهکنی فقر مطلق
وی با تاکید بر اینکه حمایت های اجتماعی نامشروط را به سوی حمایت های مشروط اصلاح میکنیم، اظهار کرد: باید وضعیت معیشتی حدود 10 میلیون نفر از اقشار آسیب پذیر بهبود پنج برابر داشته باشد و انشالله فقر مطلق ریشه کن شود.
روحانی افزود: درسیاست داخلی ایران جامعه ای گسترده و دارای تنوعات مختلف مذهبی و اجتماعی است و احترام به همه این تنوع ها از وظایف دولت است. وزرا و همه مدیران باید انتصاب زنان و جوانان را در سمتهای معاونت و مدیرکلی وزارتخانهها مدنظر داشته باشند.
رییس کابینه با تاکید بر اینکه دولت بر توسعه نظام حزبی و تشکل های مردم نهاد اهتمام خواهد داشت، گفت: سیاست خارجی دولت دوازدهم تعامل گسترده با جهان و حفظ عزت و کرامت ایرانیان است در این مسیر پرونده هسته ای ایران با مذاکرات کارشناسانه و عزتمندانه و با اجماع ملی و حمایت های رهبری به سرانجام رسید و فصل تازه ای از تعاملات با جهان گشوده شد.
هشدار جدی روحانی به آمریکا و توهم تحریم
روحانی با اشاره به اینکه فصل نوینی در سیاست خارجی ایران آغاز شد، گفت: ایران برجام را نه تهدید علیه کشورها نه تسلیم در برابر قدرت ها بلکه توافقی برد برد می داند. علت بهانه جوییها و عهد شکنیهای دولت جدید آمریکا توفیق ایران در انجام تعهدات و احقاق حقوق خود و شکست آمریکا در زیاده خواهیهاست، ایران بر تعهدات خود پایبند است و تخلفات دیگران را به جد پیگیری میکند. آنها که برای حرف از تحریمها تلاش میکنند، زندانی توهمات خود هستند.
وی افزود: کسانی که در ماه های اخیر از پاره کردن برجام سخن می گفتند؛ اخیرا به توصیه مشاوران خود ایران را به نقض روح برجام متهم میکنند. این در حالی است که گزارشهای آژانس پایبندی ایران را تایید میکند؛ آمریکا در دوران ترامپ تعهدات بین المللی را نادیده میگیرد، از توافق پاریس تا نفتا را زیر پا گذاشته است و به دنیا نشان داده است که آمریکا نه شریک خوبی است نه طرف مذاکره قابل اعتماد.
رییس جمهور با هشدار به آمریکا گفت: دولتمردان جدید آمریکا باید بدانند که تجربه شکست خورده تهدید و تحریم دولتهای گذشتهاشان را پای میز مذاکره خواهد کشاند و اگر بخواهند به گذشته برگردند؛ بدانند که ایران در ساعت و روز به شرایط پیش از زمان مذاکرات باز خواهد گشت.
برای انتخاب وزرا تحت هیچ فشاری نبودم
روحانی با تاکید بر اینکه برای انتخاب وزرا تحت هیچ فشاری نبودم، در پاسخ به برخی شایعات درباره چیدمان کابینه، گفت: رییسجمهور در معرفی ۱۷ وزیر تحت فشار هیچ حزب، جناحی و گروهی نبوده است. همه گروهها پیشنهاداتی داشتند، اما هیچ فشاری بر رییسجمهور در این زمینه نبوده است.
وی افزود: شایعاتی که لیست وزرا با مقام معظم رهبری در میان گذاشته شده، درست نیست. من آنچه در دولت دوازدهم عمل کردم، در دولت یازدهم هم عمل کردم؛ معمولا با رهبری به دلیل ارادت ۵۰ ساله ای که دارم، همه مسائل مهم را شور و مشورت میکنم. ایشان هم با دلسوزی آنچه صلاح و مصلحت کشور هست را بیان میکنند.
روحانی با تاکید بر اینکه معرفی وزرا کاملا در چارچوب قانون اساسی است، تصریح کرد: به وزرا کتبا ابلاغ میکنم که باید در ردههای بالای مدیریتی، از جوانان و زنان استفاده کنند. اینکه میرویم سراغ سنهای بالای ۵۰ سال، نشان میدهد زمینه را برای پرورش مدیران فراهم نکردهایم.
وی یادآور شد: خیلی دلم می خواست در دولت دوازدهم سه زن را بهعنوان وزیر معرفی کنم، افرادش مشخص شده بود، جایگاهها هم مشخص شده بود. اما نشد. ولی در دورههای بعد انشاءلله میشود. اکنون باید زمینهسازی شود و در معاونان وزرا باید از زنان استفاده شود.
قفل فضای مجازی به دست مردم باز شد و بسته نمیشود
روحانی با اشاره به حاشیههای مربوط به اینترنت نیز اظهار کرد: برخی نظرشان درباره اینترنت مثل این است که اگر کسی در اتوبان تصادف کرد؛ قاضی میتواند اتوبان را برای همیشه ببندد، خب اتوبان را ببندیم، مردم به کورهها هجوم میبرند و تصادفات متعدد میشود.
قفل فضای مجازی را دولت باز نکرده، رییس جمهور باز نکرده، مردم باز کردند، قفلی که مردم باز میکنند را نمیشود بست. شاید قفلی را رییسجمهور باز کند، فرد دیگری قفل دیگری بزند، اما این را نمیشود.