هشدار سازمان جهانی بهداشت به کشورهای آسیایی: کرونا میتواند بازگردد
سازمان جهانی بهداشت نسبت به احتمال شیوع مجدد ویروس کرونا به کشورهای آسیایی و حوزه اقیانوس آرام هشدار داده است. به باور مسئولان این سازمان کاهش میزان شیوع بیماری کرونا نباید راه را برای خوشبینی هموار کند.
احتمال شیوع مجدد بیماری کرونا، حتی در کشورهایی که قادر به مهار این بیماری شدهاند، منتفی نیست. این نتیجه گزارشی است که سازمان جهانی بهداشت در اختیار رسانهها قرار داده است.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه ۱۲ فروردین (۳۱ مارس) با انتشار گزارشی از پکن و واشنگتن به هشدار مسئولان سازمان جهانی بهداشت پرداخته است.
کشورهای چین، کره جنوبی و ژاپن از جمله کشورهایی هستند که موفق به مهار شیوع بیماری کرونا شدهاند. سازمان بهداشت جهانی در گزارش خود به ویژه به کشورهای آسیایی و کشورهای واقع در حوزه اقیانوس آرام هشدار داده است که کاهش شمار مبتلایان به این بیماری نباید باعث خوشبینی آنها گردد.
تاکاشی کازایی، نماینده سازمان بهداشت جهانی خطاب به این کشورها گفته است که پرونده شیوع بیماری کرونا همچنان باز است.
بنا بر اظهارات این نماینده سازمان جهانی بهداشت موفقیت این کشورها در کاهش میزان ابتلا به بیماری کرونا صرفا میتواند زمان مورد نیاز برای مقابله با شیوع مجدد این بیماری را برای آنها فراهم کند.
تاکاشی کازایی از مسئولان کشورهای آسیایی و کشورهای حوزه اقیانوس آرام خواسته است تا از فرصت ایجادشده برای افزایش آمادگی خود برای مقابله با موج بعدی ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ بهره گیرند.
کاهش نرخ رشد اقتصادی
از سوی دیگر بانک جهانی با انتشار گزارشی از کاهش شدید نرخ رشد اقتصادی برای کشورهای آسیایی و کشورهای حوزه اقیانوس آرام خبر داده است.
در این گزارش آمده است که بروز پیامدهای منفی و مخرب اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا در این کشورها اجتنابناپذیر است.
بانک جهانی در گزارش خود تاکید کرده که ارائه یک ارزیابی دقیق از میزان آسیب اقتصادی ناشی از شیوع کرونا در حال حاضر به علت متغیر بودن اوضاع ممکن نیست.
این نهاد بینالمللی پیشبینی کرده است که نرخ رشد اقتصادی در منطقه یادشده در سال جاری به کمی بیش از دو درصد برسد. این در حالی است که میانگین نرخ رشد اقتصادی کشورهای این منطقه در سال گذشته میلادی پنج و هشت دهم درصد ارزیابی شده است.
بانک جهانی سقوط نرخ رشد اقتصادی این کشورها را به نیم درصد نیز منتفی نمیداند. اوضاع در کشور چین نیز متفاوت از سایر کشورهای این منطقه نیست.
بر اساس ارزیابی بانک جهانی نرخ رشد اقتصادی چین در سال جاری میلادی میتواند حداکثر بر ۲،۳ بالغ شود. در صورت شیوع مجدد ویروس کرونا حتی احتمال آن میرود که نرخ رشد اقتصادی این کشور به یک دهم درصد کاهش یابد. این در حالی است که چین در سال ۲۰۱۹ از نرخ رشدی بالغ بر ۶،۱ درصد برخوردار بوده است.