پسماندهای حفاری به درون زمین برمیگردد
دانشمندان روسی موسسه تحقیقاتی naftegazproek در آخرین دستاورد خود موفق به ابداع فناوری نو برای دفع پسماند های عملیات حفاری را طی فرایندی تمیز و کم خطر برای محیط زیست، شده اند.
به گزارش خبرنگار دانش و فناوری «انرژی امروز»، بوگایچوک رئیس موسسه تحقیقاتی naftegazproek درباره این فناوری می گوید: `ما به دنبال دستیابی به تکنولوژی ارزان و کم خطر برای محیط زیست در جهت دفع پسماندهای جامد عملیات حفاری می باشیم به طوری که از این پس درعملیات حفاری نیازی به اختصاص ساختمانی برای ذخیره این مواد جامد زائد نداشته باشیم. این پروژه در آینده با گسترش اکتشافات و عملیات در نواحی سردسیر، بسیار قابل توجه خواهد بود.`
او در ادامه می افزاید: دانشمندان ما در حال توسعه فناوری ای می باشند که در آن، جامدات حفاری طی فرایند پردازشی، آماده استفاده به عنوان تقویت کننده در خاک شده و قادر باشند خاک ها و زمین های سست و غیر استفاده را دوباره احیا کنند.
دلیل اصلی توسعه این فناوری به نقل از بوگایچوک، نیازهای اصلی سازمان منابع برودتی در روسیه می باشد تا با استفاده از این فناوری خطرات و ریسک های ممکن برای لایه های منجمد درونی زمین، که دیگر قادر به استفاده نمی باشند، را پیشبینی کرده و راه های مناسبی برای جلوگیری از نابودی تعادل شکننده اکوسیستم موجود در نواحی سردسیر توسعه دهند.
این سازمان در قالب نهادی درون موسسه تحقیقاتی naftegazproek در سال 2016 به وجود آمده است. متخصصان این موسسه در حال توسعه روش های فوق مدرن در زمینه ذوب کردن لایه های منجمد زمین وآب های زیر زمینی، مدلسازی تعامل های گوناگون بین محیط زیست و تجهیزات ساخت بشر، پیش بینی خطرات تهدید کننده محیط زیست، و کاهش تماس انسان با محیط زیست، فعالیت می کند.