آمریکا اتهام ربودن ماسک‌های سفارشی آلمان را هم رد کرد

ایالات متحده آمریکا که دورانی بسیار بحرانی را پس از افزایش شمار مبتلایان به بیماری کووید۱۹ می‌گذراند بار دیگر اتهام ربودن ماسک‌های سفارشی دیگر کشورها را رد کرد.

تازه ترین اتهام در این خصوص به ماسک‌هایی مربوط می‌شود که دولت آلمان پیشتر سفارش خرید آن‌ها را به تایلند داده بود اما بر اساس ادعای مقامات برلین در فرودگاه بانکوک به نفع ایالات متحده معامله و به ایالات متحده منتقل شده است.

آندریاس گیزل، یک مقام مسئول در وزارت کشور آلمان روز جمعه مدعی شد که محوله ای حاوی ۲۰۰ هزار ماسک که برلین سفارش خرید آنرا داده بود در فرودگاه بانکوک به نفع آمریکا مصادره شده است.

این مقام بلند پایه دولت آلمان ضمن توصیف اقدام صورت گرفته به عنوان «راه زنی مدرن» تاکید کرده بود که محموله ماسک‌های سفارشی برلین پس از مصادره به ایالات متحده فرستاده شده است.

دولت آمریکا دو روز پس از طرح این اتهام از طریق سفارت این کشور در تایلند به اعای یاد شده پاسخ داده است. یک سخنگوی سفارت آمریکا در تایلند در این خصوص تاکید کرده است که ایالات متحده از محموله ماسک‌هایی که دولت آلمان مدعی مصادره شدن آنها به نفع واشنگتن است، هیچ اطلاعی ندارد.

جیلین بوناردو، سخنگوی سفارت آمریکا در بانکوک ضمن تاکید بر اینکه واشنگتن هیچگونه تلاشی برای تغییر مسیر محوله ماسک به آلمان نکرده و اصلا در جریان ارسال چنین محموله‌ای نبوده تاکید کرد: ما به طور مدام نگران اقدام‌هایی هستیم که از طریق کارزارهای اطلاع رسانی جعلی و بی اساس سعی در ایجاد دسته بندی در تلاش های بین المللی دارند.

گفتنی است که مقام‌های دولتی در تایلند هنوز نسبت به این موضوع واکنشی نشان نداده‌اند.

این برای نخستین بار نیست که واشنگتن به ربودن ماسک‌های سفارشی دیگر کشورها متهم می‌شود. مقامات فرانسوی نیز پیشتر مدعی شده بودند که محموله ای بزرگ حاوی ماسک‌های سفارش داده شده از سوی پاریس در فرودگاه شانگ‌های پای هواپیما برای ارسال به آمریکا معامله شده است.

رسانه‌های فرانسوی به نقل از برخی مقامات این کشور اعلام کرده بودند که بازرگانان آمریکایی ماسک‌های چینی را پیش از بارگیری به ۳ تا ۴ برابر قیمت خریده و آنها را به ایالات متحده فرستاده‌اند. این ادعا نیز اندکی بعد توسط مقامات آمریکایی رد شد.

اتهام مصادره و ربودن ماسک‌های سفارشی در حالی مطرح می‌شود که با شیوع گسترده بیماری همه‌گیر کووید۱۹ در سطح جهان، بسیاری از کشورها از شهروندان خود خواسته‌اند که هنگام حضور در اماکن عمومی و سربسته به صوت موکد از پوشش ماسک استفاده کنند.

بر این اساس شاهد آن هستیم که برخی شرکت‌ها و موسسات برای مشارکت در زمینه مبارزه جهانی با ویروس کرونا خط تولید محصولات خود را به صورت موقت تغییر داده و کار تولید ماسک‌های بهداشتی را آغاز کرده‌اند. شرکت اپل از جمله بزرگ‌ترین و مهم ترین این شرکت‌ها است که اعلام کرده تولید نوعی ماسک از جنس پلاستیک شفاف را در دست ساخت دارد.

بر اساس تازه ترین آمار ارائه شده از سوی منابع رسمی تا عصر روز دوشنبه ششم آوریل ۲۰۲۰ بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار مورد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در جهان به ثبت رسیده و بیش از ‌ ۷۰ هزار نفر نیز در ۲۱۱ کشور و سرزمین بر اثر ابتلا به این بیماری جان باخته‌اند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن