عقبگرد پتروشیمی ایران از توسعه تولید متانول

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی از لغو یا تغییر کاربری تعدادی از طرح های معطل مانده تولید متانول در راستای تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی کشور خبر داد.

احمد مهدوی با بیان اینکه در گذشته بدون انجام کارکارشناسی شده و بی حساب و کتاب مجوزهای متعددی برای ساخت طرح های تولید متانول در صنعت پتروشیمی صادر شده است، گفت: در صورتی که حتی طرح هایی که برای تولید متانول مجوز ساخت دریافته کرده اند هم به بهره برداری برسد در کنار صرف هزینه بالای سرمایه گذاری، ظرفیت تولید متانول ایران به یک باره به چند برابر افزایش پیدا می کرد.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی با اشاره به کاهش تقاضا برای متانول در بلند مدت، تصریح کرد: با بهره برداری همزمان طرح های متعدد متانول عملا ایران به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان متانول جهان تبدیل شده که حتی بازار و قیمت متانول را به هم می ریخت.

مهدوی با یادآوری اینکه اخیرا مجوز تعدادی از طرح های تولید متانول در جنوب کشور لغو و یا با تغییر کاربری همراه شده است، تاکید کرد: با لغو مجوزها، باید بر روی تکمیل زنجیره ارزش متانول در طرح های موجود تمرکز کرد و با استفاده از تکنولوژی های نوین امکان تولید محصولات با ارزشی همچون پروپیلن و پلی پروپیلن در صنعت پتروشیمی فراهم شود که عملا با تقاضای بالایی در بازار صنایع تکمیلی پتروشیمی داخلی روبرو است.

از سوی دیگر فرناز علوی، مدیر برنامه‌ریزی و شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز اخیرا با تاکید بر اینکه تا اطلاع ثانوی هیچ‌گونه مجوز جدیدی برای احداث طرح‌های جدید متانول در صنعت پتروشیمی صادر نمی شود، گفت که «حتی در چابهار هم مجوز احداث واحد متانول صادر نخواهیم کرد»

این عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی پیشتر درباره برنامه لغو مجوز برخی از طرح‌های معطل و متوقف مانده صنعت پتروشیمی کشور نیز تصریح کرده بود: سال گذشته شیوه نامه‌ای از سوی وزیر نفت ابلاغ شد که طبق آن شیوه نامه صدور مجوزهای اجرایی واحدهای پتروشیمیایی، نظارت و پایش اجرای طرح‌های پتروشیمیایی به عهده شرکت ملی صنایع پتروشیمی گذاشته شده است. در این راستا کمیته بازنگری مجوزها برای بررسی شرایط واحدها و طرح‌های پتروشیمی که در طول سال‌های گذشته فعالیتی نداشتند در شرکت ملی صنایع پتروشیمی تشکیل شده است.

گفتنی است، در حال حاضر ظرفیت تولید متانول ایران حدود 5 میلیون تن است که عملیات اجرایی 12 طرح جدید با پشرفت‌های بین 12 تا 95 درصد در صنعت پتروشمی در حال انجام بوده و پیش‌بینی می‌شد در صورت بهره‌برداری از این طرح‌ها با ظرفیت تولید سالانه حدود 19 میلیون تن، در مجموع ظرفیت تولید متانول ایران به بیش از 24 میلیون تن در سال افزایش پیدا می کرد.

پیش بینی می‌شود امسال سه طرح جدید تولید متانول شامل طرح‌های پتروشمی مرجان، فاز اول پتروشیمی بوشهر و پتروشیمی کاوه (به عنوان بزرگترین طرح تولید متانول ایران و خاورمیانه) در مدار بهره برداری قرار می‌گیرند که با راه‌اندازی این سه طرح تا پیش از پایان سال 96 ظرفیت تولید متانول ایران با افزایش بیش از دو برابری از مرز 10 میلیون تن در سال عبور می‌کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن