20درصد کل متانول جهان متعلق به ایران خواهد بود

این شهرک پتروشیمی پس از برجام، می‌توانند 8 میلیارد یورو سرمایۀ مورد نیاز برای تکمیل فاز اول این شهرک را، هرچه سریعتر جذب کند.

تنها سخنران مدعو ایرانی در کنفرانسArgus Petrochemical Asia 2017، در گزارش خود، ضمن ترسیم چشم انداز بازار جهانی متانول و بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش رو، با اشاره به برنامه ریزی‌های انجام شده برای احداث حداقل پنج واحد تبدیل متانول به الفین (MTO) در منطقه آزاد مکران (چابهار)، آخرین وضعیت این پروژۀ عظیم ملی را تبیین نمود.

به گزارش انرژی امروز، رضا عبادزاده با بیان این که این شهرک پتروشیمی در مجموع سه فاز خود شامل 18 طرح پتروشیمی و 30 طرح پایین دستی خواهد بود، اظهار امیدواری کرد که مالکین طرحهای مستقر در مکران که همگی از بخش خصوصی می باشند، با روان تر شدن فرآیند مشارکتهای بین المللی پس از برجام، بتوانند 8 میلیارد یورو سرمایۀ مورد نیاز برای تکمیل فاز اول این شهرک را، هرچه سریعتر جذب کند.

بنابراین گزارش، وی افزود: پیش بینی می شود، نخستین طرح این مجتمع مکران تحت عنوان متانول بدرشرق مکران در سال 1398 به بهره برداری برسد و سپس با تکمیل مراحل بعدی ساخت، مبدل به اولین GTO در کشور شود و این درحالیست که چینی ها از چندین سال پیش، در استفاده از روشهای غیرمرسوم تولید الفین (اعم از ذغال‌سنگ و گاز: CTO &amp. GTO) گوی سبقت را از سایر رقبای بین المللی خود، ربوده اند.

علیرغم تغییر بسیاری از معادلات جهانی در اثر ورود نفت و گاز شیل به عرصۀ تجارت جهانی، در آینده 20درصد از کل متانول تولیدی در سراسر جهان متعلق به ایران خواهد بود، و در نخستین طلیعۀ این امر، جمهوری اسلامی ایران تا سال 2022 میلادی تولید کننده حداقل 15درصد از متانول جهان خواهد شد.

زیرساختهای سومین هاب پتروشیمی کشور که بر خلاف دو هاب پیشین (عسلویه و ماهشهر)، خارج از خلیج فارس واقع شده و دسترسی مستقیم آن به اقیانوس هند اهمیت ویژه ای به آن بخشیده است با سرمایه‌گذاری و اجرای شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران (NMPC)، از شرکت های زیر مجموعه شستان درحال احداث است و علمیات اجرائی خط انتقال گاز از ایرانشهر به چابهار نیز با سرمایۀ 11 هزار میلیارد ریال، در سالجاری آغاز شده است.

کفنرانس و همایش آرگوس (Argus) یکی از معتبرترین گردهمائی های صنعت پتروشیمی است که همه ساله با هدف تشریک مساعی فعالان صنعت پتروشیمی برگزار می‌شود.

محورهای اصلی کنفرانس 2017 این موسسه، تحت عنوان Argus Petrochemical Asia 2017که از تاریخ 24 لغایت 26 مرداد ماه جاری در سنگاپور برگزار گردید، متانول و آروماتیک‌ها بود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن