سلاح قراردادهای میلیاردی ایران علیه ترامپ

میلیاردها دلاری که به واسطه توافق هسته‌ای آزاد شده می‌تواند بر هر اقدامی که آمریکا قرار است در آینده علیه ایران انجام دهد، تاثیر جدی بگذارد.

به گزارش «انرژی امروز» خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی به بررسی وضعیت قراردادهای میلیاردی ایران با شرکت‌‌های بزرگ دنیا و تاثیر آن ها بر اقدامات ایالات متحده در نقض برجام پرداخته و نوشته است: شاید این سرمایه‌گذاری‌ها چیزی نباشد که ایران انتظارش را داشته اما میلیاردها دلاری که به واسطه توافق هسته‌ای آزاد شده، می‌تواند بر هر اقدامی که آمریکا قرار است در آینده علیه ایران انجام دهد، تاثیر جدی بگذارد.

بلومبرگ با اشاره به مخالفت دونالد ترامپ با توافق هسته‌ای با ایران، مهمترین چالش برای دولت آمریکا را حمایت دیگر طرف‌های توافق هسته‌ای از برجام می داند که تاکنون سرمایه‌گذاری‌های بزرگی در ایران را کلید زده‌اند.

در این گزارش به نقل از یک تحلیل‌گر سیاسی خاورمیانه گفته شده که فشارها از سوی کسب و کارهایی که روابطشان را با بازار ایران از سر گرفته‌اند، زیاد است. بیشتر دولت‌های طرف توافق هسته‌ای به این نتیجه قطعی رسیده‌اند که انزوای ایران به نفع آنها نیست.

بخش نفت و گاز:

بلومبرگ در این گزارش فهرستی از قراردادهای ایران را در بخش‌های مختلف یادآور می‌شود. در بخش نفت و گاز آمده است:

 1- قرارداد توتال و شرکت نفت چین که یک توافق ۲۰ ساله به ارزش ۵ میلیارد دلار برای توسعه فاز ۱۱ میادین نفتی پارس جنوبی است.

2- قرارداد شرکت SK E&amp.C  کره جنوبی به ارزش ۱.۸ میلیارد دلار با شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران برای نوسازی پتروشیمی تبریز امضا شده است.

3- قرارداد شرکت یونیت اینترنشنال ترکیه با وزارت انرژی ایران به ارزش ۴.۲ میلیارد دلار برای ساخت ۷ نیروگاه گاز طبیعی در ایران

4- توافق شرکت سینوپس چین با شرکت ملی پتروشیمی ایران به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار برای توسعه فاز یک پتروشیمی آبادان

5- قرارداد شرکت رویال شل برای ارزیابی سه مورد از بزرگترین میادین نفت و گاز ایران از جمله آزادگان و یادآوران در مرز عراق

6- قرارداد شرکت گروه MECI سوییس با دولت ایران به ارزش ۷۵۰ میلیون یورو برای ساخت یک مزرعه بادی در شمال ایران

بخش حمل و نقل:

 قراردادهای بخش حمل و نقل هم از مهمترین قراردادهای پسابرجامی ایران هستند که از چشم بلومبرگ پنهان نمانده‌اند. بلومبرگ در این فهرست به قراردادهایی به شرح زیر اشاره کرده است:

1- قرارداد شرکت رمو با سازمان توسعه و نوسازی صنعتی ایران و نگین پاترو به ارزش ۶۶۰ میلیون دلار

2- قرارداد شرکت فولکس واگن با ماموت خودرو برای فروش دو مدل خودرو و بازگشت این کمپانی به بازار خودرو ایران بعد از بیش از یک دهه

3- قرارداد پژو سیتروئن با ایران خودرو و سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیون یورویی برای به روزرسانی خط تولید خودرو و سرمایه‌گذاری ۳۰۰ میلیون یورویی با سایپا برای تحقیق و توسعه

4- قرارداد بویینگ با شرکت هواپیمایی آسمان به ارزش ۱۶.۶ میلیارد دلار  برای خرید ۸۰ هواپیما

5- قرارداد ATR  با ایران ایر به ارزش ۵۳۶ میلیون دلار برای خرید ۲۰ هواپیما

6- قرار داد ایرباس با ایران برای خرید ۱۰۰ هواپیما به ارزش ۱۹ میلیارد دلار

7- قرارداد شرکت آلستوم اس ای با سازمان صنایع نوسازی و توسعه ایران و شرکت توسعه صنایع ریبلی برای  ساخت قطار و مترو

8- قرارداد شرکت ترنسمش هولدینگ روسیه با سازمان توسعه و نوسازی صنایع ایران برای ساخت خطوط ریلی

9- قرارداد زیمنس آلمان به ارزش ۱.۵ میلیارد یورو برای ساخت خطوط ریلی و به روز رسانی قطار

بخش صنایع:

 در بخش صنایع  یک قرارداد مهم با شرکت CREC  چین و شرکت آلمینیوم ایران معروف به ایرالکو به امضا رسیده است که ارزش این قرارداد ۲ میلیارد یورو برای راه اندازی واحدهای تولیدی در استان مرکزی است.

بخش ارتباطات

قرارداد ام تی ان و خرید ۴۹ درصد سهام شرکت تامین کننده اینترنت دولتی به ارزش ۵۴۰ میلیون دلار در بخش مخابرات مطرح است و این شرکت قرار است ۷۵۰ میلیون دلار در پروژه فیبر نوری ایران سرمایه گذاری کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن