کاهش قیمت نفت تامین بودجه کشور را با مشکل مواجه می‌کند

دبیر کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: ما امیدواریم بنابر راهکارهایی که در نظر گرفته شده و مسیری که در پیش گرفته اند شاهد کسری بودجه زیادی نباشیم اما ادامه این کاهش قیمت در تامین بودجه مشکل ساز می‌شود.

علی کاظمی باباحیدری در گفتگو با خبرنگار پارلمانی انرژی امروز با توجه به پایین آمدن قیمت نفت از آنچه در بودجه در نظر گرفته شده است، گفت: طبیعتا اگر این کاهش ادامه پیدا کند این کسری ایجاد می شود و همین حالا هم احتمالا اثرگذاری بر بودجه داشته است. البته معمولا دولت تلورانس تغییر قیمت نفت را در بودجه نویسی خود لحاظ می کند و بنا بر صحبت هایی که با رییس سازمان برنامه و بودجه داشته ایم، این مساله دیده شده است.

وی در ادامه افزود: ما امیدواریم بنابر راهکارهایی که در نظر گرفته شده و مسیری که در پیش گرفته اند شاهد کسری بودجه نباشیم. در این بین بحث ها و صحبت هایی مطرح شده و قرار است کمی صبر کنیم تا کارها پیش رود اما اگر در این بازه زمانی این کسری بودجه قطعی شود حتما به دنبال راهکارهای جدید خواهیم رفت.

دبیر کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اینکه تلاش در بودجه نویسی کاهش وابستگی ما به نفت است، تصریح کرد: این موضوع همیشه مطرح است و در بودجه امسال کمی بیشتر از گذشته بر این موضوع تاکید شده است اما فاصله ما با آن هدفی که آرزوی همه ایرانیان است و حداقل وابستگی است؛ بسیار زیاد است.

وی در ادامه افزود:همه ما امیدواریم وابستگی ها به درآمدهای نفتی کم شود و این درآمدها به سمت سرمایه گذاری، فعالیت عمرانی و اقتصادی برود اما رسیدن به این شرایط سخت است و زیرساخت ها مهیا نیست. البته ما این بحث را با دوستان در دولت هم داشته ایم بر همین اساس هم سهم نفت را کمی کمتر دیده اند اما در بحث سرمایه گذاری های دیگر از جمله سرمایه گذاری های IT است.

کاظمی با اشاره به وضعیت کنونی اقتصاد کشور گفت: طی این مدت در مجلس نطق هایی در این راستا انجام گرفته شده است اما همه ما می دانیم کاهش وابستگی ها کار دشواری است.

انرژی های نو نیازمند جذب سرمایه است

وی در ادامه پیشنهاداتی برای کاهش این وابستگی ها مطرح کرد و گفت: ما برای کاهش وابستگی نیاز به آن داریم که به سمت سرمایگذاری در بخش تکنولوژی روز جهان برویم. این  موضوع هم موجب اشتغالزایی و هم جذب سرمایه می‌شود. مساله بعد این است که با همه مشکلاتی که وجود دارد ما باید شرایط را برای جذب سرمایه مهیا کنیم.

نماینده مردم اردل و فارسان تاکید کرد: این شرایط دو مرحله دارد که اولی تسهیل در جذب سرمایه داخلی و دیگری بر جذب سرمایه خارجی اشراف دارد.

وی درباره جذب سرمایه داخلی گفت: مساله مهم در این زمینه کاهش بروکراسی اداری در برابر سرمایه گذاران داخلی است. سیستم بانکی ما باید تسهیل شود و البته به مناطق هم باید توجه کرد مثلا در برخی مناطق باید به دنبال کاهش مالیات باشیم و در نهایت سرمایه گذاری ها را باید تعریف کنیم.

کاظمی با اشاره به اینکه انرژی های نو نیازمند جذب سرمایه است، تصریح کرد: بنابراین خوب است دولت درباره نحوه سرمایه گذاری در این حوزه راهکار نشان دهد.

ماموریت به وزاری نفت و امور خارجه برای جذب سرمایه خارجی

وی در ادامه به جذب سرمایه گذاری هایی خارجی اشاره کرد و گفت: چه ایرانی هایی که در خارج فعالیت می کنند و چه سرمایه گذاران سایر کشورها را باید به سرمایه گذاری در کشور ترغیب کنیم.

کاظمی با اشاره به جلسات بررسی کارنامه وزرای پیشنهادی گفت: اگر به یاد داشته باشید آقای روحانی در سخنانش به وزیر نفت و وزیر امور خارجه این ماموریت را داد که باید سرمایه گذار خارجی جذب کند. به عبارتی این پتانسیل را برای بخش‌های اقتصادی بگذارند.

بنا بر آمار بانک مرکزی سرمایه گذاری خارجی مان خوب شده است

دبیر کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به افزایش رفت و آمدها در سال های اخیر تاکید کرد: اگرچه این رفت و آمدها زیاد شده است اما جذب سرمایه و سرمایه گذار خارجی چندان زیاد نشده است. البته بنابر آمار بانک مرکزی در این دو سال وضعیت به نسبت گذشته بهتر بوده است.

وی در ادامه افزود: متاسفانه آن پتانسیلی که در کشور ما وجود دارد و می تواند جذب سرمایه گذاری خارجی انجام دهد هنوز مهیا نشده است. ما باید شرایط را فراهم کنیم قوانین بانکی ما با بسیاری کشورها بسیار متفاوت است در بانک های آنها با گذاشتن پول در بانک ها سودی نمی گیرند که از تولید و کار بیشتر باشد در نتیجه اولویت با کار است.

وی در ادامه تصریح کرد: ما باید شرایط را مهیا کنیم و آن تضمین ها و عوامل ترغیبی را برای شرکت های خارجی فراهم کنیم تا شاهد جذب سرمایه های خارجی باشیم. اگر این موارد محقق شد و درآمد و شکوفایی اقتصادی داشته باشیم، طبیعتا وابستگی اقتصادی ما هم کم خواهد شد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن