وزارت صنعت با خروج خاک از کشور مقابله کند

پروین فرشچی، معاون  محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به انتقال و قاچاق خاک جنوب کشور به کشورهای همسایه گفت: اگر در مورد توسعه پایدار و پرهیز از خام فروشی صحبت می‎کنیم، نباید اجازه دهیم خاکمان به بهانه‎های صادراتی از کشور خارج شود.

فرشچی، از تمدید 20 ساله مجوز معدن خاک سرخ جزیره هرمز از سال 85 خبر داد و  گفت: این معدن در یک مقطع در سال 89 به دلیل آلودگی‎های ناشی از گرد و غباری که از زمان بهره‌برداری تا حمل و نقل خاک این معدن ایجاد می‌‎شد توسط سازمان حفاظت محیط زیست تعطیل شد.

فرشچی  ادامه داد: اما پس از آن، صاحبان معدن با جلب نظر مردم منطقه و با این وعده که 60 درصد سهام معدن را به مردم بومی خواهد داد برای برداشت دو هزارتن در سال مجوز فعالیت گرفتند. ولی در طول سال‎ها این میزان برداشت رعایت نشد به طوری که مثلا اگر قرار بود در طول 20 سال در نهایت 40 هزار تن خاک از این معدن برداشت شود در شرایط فعلی  60 هزار تن برداشت کرده است.

فرشچی با تاکید بر اینکه «صاحبان این معدن باید به خاطر برداشت بی‌رویه یکی از جاذبه‌های بسیار مهم گردشگری، یعنی خاک رنگین جزیره هرمز، مورد مواخذه قرار بگیرد» از ادامه این برداشت بی‌رویه خاک خبر داد.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص راهکار مقابله با فعالیت این معدن خاطرنشان کرد: واقعا باید از وزارت صنعت، معدن و تجارت بخواهیم که در این مجوز بازنگری کند چراکه هم بهره‌برداری بی‌رویه انجام می‎دهد و هم اینکه‌ این معدن هیچ گاه از نظر ارزش‌گذاری محیط زیستی و اقتصادی ‌مورد مطالعه و بررسی درستی قرار نگرفته است.

به اعتقاد فرشچی، شاید وزارت صنعت، معدن و تجارت با بازنگری در مجوز این معدن، فعالیت آن را متوقف کند تا خاک هرمز در کشور باقی بماند و برای جاذبه‌های محیط زیستی و گردشگری حفظ شود.

جزیره هرمز که با ۴۰ کیلومتر وسعت در ۱۸کیلومترى جنوب شرقى بندرعباس واقع شده است، داراى معادن بسیار غنى مى باشد که ازجمله آن خاک سرخ است. معدن خاک سرخ هرمز که سابقه‌اى بسیار دیرینه در تاریخ معدن‌کاوى ایران دارد، ازجمله معادن شناخته شده درجهان و منحصر به فرد درایران است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن