هیچ کس نمی داند بازار کی به تعادل می رسد

از زمانیکه اعضای اوپک در مورد کاهش تولید نفت به توافق رسیدند  این سوال در میان تمامی تحلیل گران و حتی رسانه ها مطرح می شود که بالاخره بازار نفت چه زمانی به تعادل می رسد؟

در پاسخ به این سوال آژانس اطلاعات انرژی امریکا ازنیمه دوم سال 2017 میلادی نام می برد و در گزارش خود می نویسد که تا نیمه دوم سال نمی توان انتظار کاهش معنا دار میزان عرضه نسبت به تقاضا را داشت. اداره اطلاعات انرژی امریکا در پاسخ به این سوال در گزارش خود نوشت:هم اکنون برای ارزیابی تاثیر این سیاست روی بازار زود است ولی دیر یا زود ما می توانیم شاهد رشد قیتها باشیم. رشد قیمت نفت بعد از تصمیم اوپک  رشد ناشی از شوک وارد شده به بازار در روزهای اخیر است و تا زمانیکه قیمت به ثبات برسد باید صبر کرد.

 اما خالد الفلیح وزیر نفت کشور عربستان سعودی و تاثیر گذار ترین فرد در اوپک هم  به این سوال پاسخی دقیق نداده است . او گفت: «بازار نفت در سال 2017 میلادی به تعادل می رسد ولی  زمان دقیق رسیدن به این تعادل از هم اکنون قابل پیش بینی نیست و فاکتورهای زیادی روی آن اثر دارد.»

توافق در مورد میزان تقاضا هم وجود ندارد

نمی توان انتظار داشت سازمانهای جهانی پیش بینی یکسان  و مشابهی در مورد بازار نفت ارایه دهند زیرا حتی  ارزیابی های یکسانی در مورد میزان تقاضا هم در میان این سازمانها وجود ندارد . سازمان اوپک در پیش بینی اخیر خود میزان تقاضای نفت در سال 2017 میلادی را برابر با 95.6 میلیون بشکه در هر روز پیش بینی کرده است در حالیکه آژانس اطلاعات انرژی امریکا  انتظار دارد  تقاضای نفت در سال 2017 میلادی برابر با 97 میلیون بشکه در روز برسد و آژانس بین المللی انرژی میزان تقاضای نفت را برابر با 97.6 میلیون بشکه در روز برآورد کرده است .

 حتی این سه سازمان در مورد میزان عرضه نفت توسط کشورهای غیر عضو سازمان اوپک هم با یکدیگر توافق ندارند و برخی عرضه نفت غیر اوپکی را 56 میلیون بشکه در روز و برخی دیگر میزان عرضه غیر اوپکی را برابر با 57 میلیون بشکه در روز ارزیابی کرده اند.بنابراین با توجه به اینکه سازمانهای مذکور حتی در مورد میزان تقاضا در سال 2016 میلادی یا میزان تقاضا در سال 2017 میلادی هم توافق ندارند نمی  توان انتظار داشت برآورد یکسانی در مورد زمان رسیدن بازار به تعادل داشته باشند.

عدم توافق ها ادامه دارد

این اولین باری نیست که پیش بینی بازار نفت به یک موضوع مهم در سطح جهانی تبدیل شده است . همیشه متوسط قیمت نفت در بازار  جهانی مساله اصلی مورد مناقشه بوده است و سازمانهای جهانی نمی توانستند پیش بینی دقیقی ارایه دهند . حال سوال این جاست که چه چیزی باعث این عدم توافق ها شده است ؟

تحلیل گران بازار نفت دسترسی این سازمانها به منابع اطلاعاتی مختلف را عامل اصلی  اختلاف نظرها می دانند. از طرف دیگر تاثیر گذاری مسایل سیاسی در انتشار گزارشها و آمارها را هم دخیل است به همین دلیل است که نه این بار و نه هیچ زمان دیگری نمی توان انتظار داشت تحلیل مشابهی توسط سازمانهای مختلف در مورد بازار نفت ارایه شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن