محمودی احتمال وزارت را رد نکرد افزایش تعرفه آب و برق در پکیج وزارت نیرو

سرپرست وزارت نیرو در مورد افزایش قیمت آب و برق گفت: یک بسته راهکار با ابعاد مشخص دیده ایم. وزارت نیرو نمی تواند یکطرفه عمل کند و با راهکارهای محتلف شرایط را ساماندهی می کنیم.

به گزارش خبرنگار نیروی انرژی امروز، ستار محمودی در نشستی خبری درمورد احتمال پیشنهاد وی به عنوان وزیر، با تاکید بر اینکه در هر پستی می توانیم خدمت کنیم گفت: من تغییر نکردم و تغییر هم نمی کنم. وظیفه ما خدمت رسانی مطلوب است.

او در ادامه با تاکید بر اینکه«  گمانه زنی ها در مورد هر بخشی وجود دارد» گفت: هر چه دولت صلاح ببیند همان است. برنامه را از همه وزارت خانه ها خواسته اند و همه دولت قرار است برنامه ۱۰۰ روزه را ارسال کنند.

محمودی در پاسخ به این پرسش که «اگر وزیر شوید در مورد تعرفه آب و برق چه اقدامی می کنید؟» گفت: محمودی یا هر کس دیگری، وزارت نیرو در دولت دوازدهم هم در زمینه آب و هم در زمینه برق و اقتصاد آب و برق نیازمند این است که نقطه نظرات را در مراجع به تصویب برساند.

وی افزود: در بخش آب به خوبی کار کردیم اما نمی توان این نگاه را داشت که فردا هم همانگونه خواهد بود.  تجربه نشان داده است که نگاهمان را از مدیریت اجرایی مقداری به سمت مدیریت منابع باید ببریم. به عنوان مثال ما آب های منطقه ای داریم که کار اجرایی می کنند اما ماهیت کار ما مدیریت منابع است.

سرپرست وزارت نیرو ادامه داد: در بخش برق نیز هم به ظرفیت جدید و هم به ارتقای ظرفیت موجود که اقتصادی تر است، نیاز داریم.  نمی توان همه کارها را با افزایش تعرفه تعریف کرد. در مواردی با استفاده از فناوری،  هزینه ها را کاهش داد که به معنای افزایش درآمد است.  باید پکیجی تقدیم شود که در آن هر راهکار به اندازه خود دیده شود. 

نباید متکی به یک فرد یا وزیر بود

محمودی با تاکید بر اینکه «کارها نباید متکی به فرد و وزیر باشد»، گفت: وزارت نیرو سازمان تخصصی است و راهکار چالش ها باید به گونه ای باشد که از حجم چالش ها کاهش یابد.

سرپرست وزرات نیرو با اشاره به هفته دولت، اظهار کرد: آزمون آب و برق سه ماهه تابستان و ۱۵ روز آخر فصل بهار است.  وزارت نیرو همواره در تابستان در حوزه آب و برق و نیروی انسانی، با حداکثر توان کنار می کند.

او اظهار داشت: با فرارسیدن شهریور پیک مصرف برق کاهش یافته و با ادامه این روند مشکلی در بخش برق نداریم و بلافاصله پس از پیک مصرف تعمیرات اساسی آغاز می شود.

سرپرست وزرات نیرو با اشاره به ظرفیت سازی های غیر سازه ای و سازه ای گفت: در زمینه آب و فاضلاب ظرفیت سازی خوبی شد.  ۳.۲ میلیارد متر مکعب بر ظرفیت تامین آب، ۱۹۰ هزار هکتار زیر پوشش شبکه زهکشی قرار گرفت.

او ادامه داد:  ۴.۵میلیون رشته انشعاب آب و آبفا به مشترکان داده شد.  ۳۷۰ میلیون متر مکعب سالانه فاضلاب تصفیه شد. 

وی افزود: در حوزه برق هم ۷۹۰۰ مگاوات به ظرفیت برق افزوده شد.  حدود ۱۸۰ مگاوات هم به ظرفیت انرژی های تجدید پذیر افزوده شد.  در دولت یازدهم ۴.۵ درصد تلفات برق کاهش پیدا کرده است.  در دولت دوازدهم تلفات تک رقمی میشود.

سرپرست وزرات نیرو با اشاره به برنامه بلندمدت درنظر گرفته شده برای خوزستان در حوزه آب، گفت: افزایش ظرفیت تصفیه خانه ها، افزایش ظرفیت آب شیرین کن ها در استان های ساحلی و… درنظر گرفته شده و وزارت نیرو نیاز به طرح جدید ندارد بلکه باید به اجرای طرح ها در خوزستان از جمله طرح غدیر سرعت ببخشیم.

محمودی در مورد بدهی های وزارت خانه به بانک ها و بخش خصوصی،  گفت: در طی زمان بدهی های قبلی را پرداخت کردیم و بدهی جدید ایجاد شده است.  برای ادای دین یا باید تاز بودجه عمومی یا درآمدمان استفاده کنیم.  در صنعت برق متکی به درآمد هستیم و با توجه به پایین بودن تعرفه بدهی جدید ایجاد می شود که به دنبال راه حل هستیم که در دکلت دوازدهم سامان دهیم.

وی با اشاره به بدهی وزارت نیرو به بانک ها گفت: ۳۰ هزار میلیارد تومان در مجموع بدهکاریم که حدود ۵ هزار میلیارد تومان آن مربوط به پیمانکاران است.  درعین حال حدود ۵ هزار میلیارد تومان هم از بخش های دولتی و غیردولتی مطالبه داریم.

افزایش قیمت تعرفه آب و برق در پکیج وزارت نیرو دیده شده است

سرپرست وزارت نیرو در مورد افزایش قیمت، گفت: یک بسته راهکار با ابعاد مشخص دیده ایم.  وزارت نیرو نمی تواند یکطرفه عمل کند و با راهکارهای محتلف شرایط را ساماندهی میکنیم.

محمودی در موارد کمیساری های مشترک ایران با افغان ها و مذاکرات در مورد هامون گفت: مدام مصارف آب های مشترک رصد می شود. در گذشته با وجود اختلاف سلیقه ها تعامل و راه کار بوده است.  افغانستان از نگاه خود می‌گوید آب را در کشور خود استفاده کنیم.  بر اساس عرف بین المللی وقتی تالاب و …  است حقابه آن باید رسیده شود.  تا کنون با مشکل مواجه نبودیم اما برای آینده مذاکرات دیپلماتیک صورت میگیرد.  تا کنون برای هریررود و هامون شرایط گذشته حاکم است و تصمیم جدید گرفته نشده است.

وی در مورد شرایط دریاچه ارومیه با اشاره به کارگروه دریاچه ارومیه گفت: افق احیایی که به لحاظ فنی ممکن بود در زمان ۱۰ ساله صورت گرفت و عملکرد صورت گرفته نیز خوب بود.  ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب آب از سدها به سمت دریاچه رها شد.  پیش از این دریاچه ۲ میلیارد متر مکعب آب داشت که کمی این ذخیره به افزایش تبخیر مسیر دامن می زد.

سرپرست وزارت نیرو با اشاره به اینکه بخش های مختلف دریاچه زیر آب رفته است،  گفت: امیدواریم انتقال آب نیز در سال آینده محقق شود. از سوی دیگر برداشت آب کشاورزی مدیریت شد و پساب های تصفیه شده نیز وارد دریاچه ارومیه می شود. امسال به در ۶ حوزه آبی کمترین بارش با ۳۶ درصد کاهش نسبت به سال گذشته مربوط به حوزه دریاچه ارومیه بوده است.

در صنعت آب رکود نخواهیم داشت

سرپرست وزارت نیرو درمورد احتمال ایجاد رکود در صنعت آب، تصریح کرد: بر اساس ماهیت این بخش رکود ایجاد نمی شود.  صنعت آب و برق پویایی خود را داشته است.  دولت یازدهم دربعد آب روستایی موفق ترین پس از انقلاب بوده است.  ۵۶۰۰ روستا با کیفیت مطلوب و به شکل مجتمع آب روستایی، آب رسانی شد، با همان کیفیت آب رسانی به شهرها.

محمودی درمورد طرح تعادل بخشی نیز گفت: سالهای سال روند کاهشی در منابع آب زیرزمینی داشتیم.  این روند برای طولانی مدت دیگر قابل ادامه نبود. برای پایداری منابع آب باید در مصارف تجدیدنظر کنیم. حدود ۱۲۰ میلیارد متر مکعب از ظرفیت اصلی دشت ها برداشت شده و برای جایگزینی باید فرصت داد. طی برنامه ششم توسعه باید ۱۱ میلیارد متر مکعب از برداشت ها کم شود. 

وی درخصوص طرح مسدود سازی چاه های غیرمجاز گفت:  در ۱۴ ماه گذشته ۳۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود شد و پروانه ها بازنگری شدند تا اضافه برداشت صورت نگیرد.  از سوی دیگر تلاش شده تا پساب تصفیه شده به مصرف دیگر نرسد و به زمین برگردد. حدود ۲۵۰ شهر خواهان مشارکت در تصفیه پساب هستند که می توانند بخشی از آب را بردارند در ازای هزینه سرمایه گذاری و بخشی را به زمین برگردانند.

۵ هزار مگاوات نیروگاه در دو فاز احداث می شود

سرپرست وزارت نیرو با اشاره به برجام و افزایش رفت و آمد هیات های تجاری گفت: پس از برجام بیشتر دریافتیم که صنعت گران داخلی ما در مقام مقایسه ای خوبی ایستاده اند و تحریم خیلی فاصله ایجاد نکرده بود.  اما شرکت های خارجی خدماتی را که نمی توانستند در زمان تحریم انجام دهند، انجام دادند که مفید بود و یک سری کارها عملیاتی شد. نیروگاه ری، شهید رجایی و توسعه نیروگاه مفتح همدان با مشارکت ژاپن توسعه و تکمیل میشوند. 

محمودی تصریح کرد: در تاجیکستان، سریلانکا و ارمنستان مراودات راحت تر شد. مراودات برق با برخی کشورهای هم جوار بهتر و راحت تر شد.

وی با اشاره به قرارداد با یونیت نیز گفت: بر اساس قرارداد ۵ هزار مگاوات نیروگاه در دو فاز احداث می شود که فاز نخست آن درحال پیگیری است.

سرپرست وزارت نیرو با اشاره به پتانسیل خوب خورشید و امکان توسعه نیروگاه خورشیدی، افزود: درحال بومی سازی تکنولوژی انرژی خورشیدی هستیم. 

معرفی برنامه های ۱۰۰ روزه وزارت نیرو

محمودی درمورد برنامه ۱۰۰ روزه وزارت نیرو نیز گفت: پروژه هایی که طی ۱۰۰ روز به نتیجه می رسد را معرفی کردیم اما برنامه های بلندمدت بیش از ۱۰۰ روز زمان نیاز هست.

محمودی درمورد انتقال آب و گلایه های موجود،  با تاکید بر اینکه وزارت نیرو چیزی برای مخفی کردن ندارد، گفت: دولت دوازدهم باید قادر باشد مدیریت حوزه های آبریز را انجام دهد.  انتقال آب برای صنعت و کشاورزی صورت نمیگیرد و تنها برای تامین آب شرب امکان انتقال آب هست.

سرپرست وزارت نیرو در مورد راه کار وزارت نیرو برای کاهش میزان آب به حساب نیامده، گفت: شرکت های آب هر کدام موظف به کاهش میزان آب به حساب نیامده شده اند.

محمودی درمورد تعداد سدهایی که ساخت آن ها در حوزه دریاچه ارومیه متوقف شدند، گفت: ساخت ۱۲ سید متوقف شده اند و مطالعه تعدادی از سدها که در مرحله مطالعات بودند، در این حوزه متوقف شد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن