ایران دومین رکورددار سوزاندن گاز فلر بین اعضای اوپک
عضو کمیسیون انرژی مجلس، گفت: روزانه حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون مترمکعب گاز فلر در میادین مختلف میسوزد.
به گزارش انرژی امروز،علی بختیار با اشاره به یکی از وعدههای وزیر نفت مبنی بر به صفر رسیدن گاز همراه با نفت طی 4 سال آینده، گفت: موضوع گازهای همراه از مهمترین و جدیترین موضوعات حوزه نفت کشور محسوب میشود، چرا که ایران عضو کنوانسیون کیوتو بوده و از سوی دیگر موضوعات زیست محیطی به عنوان اولویت دارترین موضوعات جهانی مطرح است.
عضو کمیسیون انرژی در مجلس شورای اسلامی، افزود: امروز موضوع گازهای گلخانهای به صورت جدی در جهان مطرح است و از سال 2020 به بعد کشورهایی که CO2 تولید میکنند مشمول جرائم سنگین از سوی سازمان GEF، کنواسیون کیوتو و سایر کنوانسیونهای زیست محیطی میشوند.
ایران در بین کشورهای عضو اوپک دومین کشوری بوده که گاز همراه با نفت میسوزاند
وی با بیان اینکه ایران در بین کشورهای عضو اوپک دومین کشوری بوده که گاز همراه با نفت میسوزاند، ادامه داد: کشورهایی همانند عربستان از ابتدا برای توسعه میادین خود به جمع آوری گازهای همراه توجه ویژهای داشتهاند و سیستم زیروفلرینگ را اجرا کردهاند.
وی با بیان اینکه اکنون حدود 30 تا 40 میلیون مترمکعب گازهای همراه در میادین مختلف به ویژه میادین غرب کارون و میادین حوزه خلیج فارس میسوزد، یادآور شد: ان. جی. آل خارک حدود 15 سال است که اجرایی نشده و اگر با این روند جلو پیش رودان. جی. آل خارک زمانی به نتیجه میرسد که دیگر گازی در خارک باقی نمانده است.
نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مشکل کندی پیشرفت پروژه دران. جی. آل سیری نیز وجود دارد، افزود: مرکز سیری اکنون با 40 درصد خوراک کار میکند و دران. جی.آل خارک نیز تنها اسکله آن بزرگتر شده و حجم قرارداد آن افزایش مییابد اما نتوانسته اصلان جی آل را به نتیجه برساند.
باید هر چه سریعتر از سوزاندن این گازها جلوگیری شود
وی ادامه داد:مقرر شده ان. جی. آل 3هزار و 200 در منطقه غرب کارون راه اندازی شود، اما میادین آزادگانهای شمالی و جنوبی، یادآوران، یاران جنوبی و شمالی گاز زیادی میسوزانند، در حالی که از ابتدای بهره برداری قرار بود که زیروفلرینگ اجرا شود، اما به دلیل مشترک بودن این میادین بحث زیست محیطی آن به فراموشی سپرده شد و چالشهای جدی در این بخشها به وجود آمد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه وضعیت اسف باری در عسلویه از گازهای سوزانده شده ایجاد شده است، اظهار کرد: در تمام پالایشگاههای گازی در عسلویه از فازهای قدیمی 1 تا 6 و فازهایی که اخیراً ساخته شده از فاز 15 تا 18 تماماً گاز سوزانده میشود که باید هر چه سریعتر از سوزاندن این گازها جلوگیری شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: برای جمع آوری گازهای همراه با نفت به سرمایه گذاری و استفاده از تکنولوژیهای جدید که بتوان گازهای همراه را سوزاند، نیاز است و از موضوعات تزریق و تبدیل به برق و سایر تکنولوژیها در این زمینه استفاده شود.