سرمایه‌گذاری هوشمندانه در پروژه‌های اکتشافی ضروری است

در جریان کاهش قیمت نفت در بازار جهانی تمامی بخشهای زیرمجموعه این صنعت آسیب دید ولی بخش  اکتشاف و حفاری بیشترین آسیب را متحمل شده است و انتظار می رود در سال 2017 میلادی هم این بخش از صنعت نفت رشدی را تجربه نکند.

به گزارش خبرنگار بین الملل انرژی امروز به نقل از موسسه مک کنیزی، سرمایه گذاری در بخش اکتشاف و حفاری در دنیا در سال 2017 میلادی برابر با 37 میلیارد دلار خواهد بود که این کمترین میزان سرمایه‌گذاری در بخش حفاری  از سال 2009 میلادی تاکنون است.

در سال 2014 میلادی یعنی زمانی که قیمت نفت در بازار جهانی بیش از 100 دلار بود سرمایه‌گذاری انجام شده در بخش اکتشاف نفت در دنیا برابر با 100 میلیارد دلار بوده است و در سال 2017 میلادی به 37 درصد سطح سرمایه گذاری در سال 2014 میلادی می رسد.

 موسسه مک کینزی پیش بینی می کند در سال 2018 میلادی سرمایه‌گذاری در بخش اکتشاف نفت در دنیا به مرز 50 میلیارد دلار برسد و در سال 2020 میلادی از مرز 60 میلیارد دلار بگذرد.

از سال 2018 حفاری در بخش فراساحلی رشد می‌کند

رشد سرمایه‌گذاری در بخش اکتشاف و حفاری  از سال 2018 میلادی به شرکتهای فعال در حوزه های فراساحلی این پیام را می‌دهد که روزهای خوبی در انتظار آنها است  اگر چه تا رسیدن این روزهای خوب حراقل یک سال باید صبر کرد.

همیشه حفاری در حوزه های فراساحلی پر هزینه تر از حفاری و حتی اکتشاف در حوزه های کم‌عمق و زمین  است و در جریان افت سرمایه‌گذاری هم بیشتر پروژه های فراساحلی تعطیل شده بود. اما مساله دنیای امروز این است که بخش زیادی از حوزه‌های نفتی  واقع در زمین و در آبهای کم عمق تخلیه شده است و حال تنها منبعی که  برای استخراج می تواند استفاده شود حوزه های نفتی فراساحلی است که در آب‌های عمیق قرار دارد.

 مطالعات اخیر موسسه مک کنیزی نشان داد طی ده سال اخیر نرخ اکتشاف موفق حوزه های نفت و گاز طبیعی کاهش یافته است. این در حالیست که شرکت‌های فعال در حوزه انرژی میلیاردها دلار برای پروژه های اکتشافی سرمایه‌گذاری کرده‌اند ولی این سرمایه‌گذاری‌ها تاکنون حاصلی نداشته است.

از طرف دیگر، افت قیمت نفت در سال 2014 میلادی و تداوم این قیمت تاکنون هم سبب شد تا شمار زیادی از پروژه‌ها  کنسل شود زیرا شرکت‌های بزرگ منابع مالی لازم برای این سرمایه‌گذاری را نداشتند. شرکت شل هم بعد از افت قیمت نفت پروژه اکتشاف نفت در قطب را تعطیل کرد. این پروژه با ارزش هفت میلیارد دلار آمریکا تعریف شده بود، ولی به دلیل کاهش قیمت نفت دیگر ادامه اجرای آن صرفه اقتصادی نداشت .

 بحران نفتی اخیر برای شرکت‌های بزرگ خوب بود

تحلیل گران بر این باور هستند بحران نفتی اخیر به شرکتهای بزرگ یاد داد که برای سرمایه گذاری هوشمندانه‌تر رفتار کنند. آنها باید یاد می گرفتند که سرمایه‌گذاری بی‌فکر در پروژه‌های نفتی هم هزینه‌بر است و هم منافع اقتصادی بسیار اندکی دارد و نباید در این مسیر وارد شد.از طرف دیگر افزایش هزینه اکتشاف سبب می‌شود تا شرکت‌ها به دنبال ارتقا تکنولوژی در بخش اکتشاف و حتی حفاری باشند تا تمامی این مراحل را با هزینه کمتر طی کنند و سودآوری خود را بیشتر کنند. کاهش هزینه  اکتشاف و اسخراج نفت می‌تواند زمینه‌ساز کاهش قیمت این منبع در آینده هم باشد که خبر خوبی برای فعالان اقتصادی خواهد بود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن