احتمال شکایت روسها در قرارداد «نفت در برابر غذا»
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: اگر مفاد قرارداد به نحوی باشد که بر اجرای آن در هر شرایطی تاکید شده باشد و امکان فسخ نداشته باشد، در صورت عدم پایبندی ما بعید است روسیه از شکایت به مجامع بین المللی کوتاه بیاید.
عبدالحمید خدری در گفتگو با خبرنگار پارلمانی انرژی امروز درباره عملکرد وزیر نفت و وزیر امور خارجه کشور درباره طرح قرارداد محرمانه دولت دهم با روسیه با عنوان «نفت در برابر غذا» تصریح کرد:با توجه به اینکه این شرایط ما طی این سالها تغییر کرده است و ما از بحران تحریم ها خارج شده ایم، آقای ظریف و آقای زنگنه حق دارند زیر بار این چنین قراردادهایی نروند و از آن تمکین نکنند.
وی با اشاره به اینکه در این قرارداد رقم عجیب 100 هزار بشکه نفت در روز در برابر غذا مطرح شده است، تصریح کرد: اگر مفاد قرارداد به نحوی باشد که بر اجرای آن در هر شرایطی تاکید شده باشد و امکان فسخ نداشته باشد، در صورت عدم پایبندی ما قطعا روسیه شکایت میکند.
نماینده مردم بوشهر در ادامه افزود: ما باید ابتدا قرارداد را ببینیم و شرایط فسخ آن را ارزیابی کنیم با لحاظ کردن همه بندهای قرارداد میتوانیم برای آن یک تصمیم قاطع بگیریم.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به نظام حقوقی بین المللی درباره این نوع قراردادها گفت: از لحاظ شرایط بین المللی قراردادها در هر دولتی که منعقد شده است، سایر دولت های آن نظام موظف به انجام آن هستند و لازم الاجرا است.
وی در پایان با اشاره به اینکه در صورت شکایت روسیه از ایران سایر مراودات ما ممکن است دچار مشکل شود، تصریح کرد: با توجه به گستردگی روابط ما و روسیه احتمالا اگر قرار باشد پیگیری این قرارداد اثرگذاری سوء داشته باشد، احتمالا روسیه از شکایت اجتناب میکند و توافقی فی ما بین ایجاد میشود. فعلا باید منتظر باشیم که متن این قرارداد و جزییاتش همانطور که وزیر انرژی نواک گفته است، منتشر شود.