بازیافت و مصرف گاز فلر با مشارکت فرانسه

قرارداد «پروژه بازیافت و مصرف گازهای همراه فازهای 2 و 3 پارس جنوبی» امروز در مراسمی رسما امضا شد.

به گزارش خبرنگار نفت و گاز «انرژی امروز» ، شرکت ملی نفت ایران، شرکت سفره گس فرانسه و شرکت صنعت سازه ثمین ایران قرارداد بازیافت و مصرف گاز فلر را در یک پالایشگاه پارس جنوبی امضا کردند.

این قرارداد را امروز علی محمد احمدی مجری طرح جامع توسعه پایدار پارس جنوبی و یان آبریس لکومت مدیرعامل سفرگس فرانسه و کوروش آهنج، مدیرعامل شرکت صنعت سازه ثمین ایران با حضور غلامرضا منوچهری و  محمد مشکین فام مدیرعامل نفت و گاز پارس امضا کردند.

مطالعات پروژه را تیم مهندسی و برنامه ریزی طرح جامع توسعه پایدار پارس جنوبی و با استفاده از اطلاعات میدانی از منطقه و پالایشگاه فازهای 2 و 3 انجام داده است. هزینه اجرای این پروژه 42 میلیون یورو  و مدت اجرای این قرارداد 30 ماه در نظر گرفته شده که 24 ماه مربوط به اجرای پروژه و 6 ماه نیزمرحله تحویل به کارفرماست.

در صورت موفقیت آمیز بودن این طرح از تجربه به دست آمده برای جمع آوری گازهای مشعل‌ها در اهواز و همچنین مجهز کردن سایر پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی به این فناوری استفاده خواهد شد.

در این پروژه شرکت سفرگس فرانسه در زمینه طراحی ساخت و انتقال فناوری مشارکت می‌کند و یک شرکت ایرانی نیز به عنوان شریک در این پروژه انتخاب شده است و شرکت صنعت سازه ثمین وظیفه تامین و ساخت تجهیزات را عهده دار خواهد بود.

از دستاوردهای این قرارداد می‌توان به جلوگیری از هدر رفت ثروت ملی با بازیافت روزانه 450 هزار متر مکعب گاز فلر اشاره کرد که 85 درصد آن گاز متان و مابقی ترکیبات هیدروکربوری ارزشمند است که قابلیت برگشت به چرخه تولید دارد.

همچنین جلوگیری از انتشار سالانه 500 هزار تن گاز دی اکسید کربن، قابلیت تعمیم و استفاده از تجارب آن در سایر فازهای پارس جنوبی، قابلیت جمع آوری و تزریق گاز فلر به مخازن نفت و گاز جهت افزایش برداشت و همچنین حفاظت از محیط زیست و کارکنان منطقه از دیگر دستاوردهای این قرارداد است.

به گزارش انرژی امروز، شرکت ملی نفت بر اساس اهداف تعیین شده مبنی بر رفع آلایندگی‌های جامد مایع و گاز و با هدف انتخاب پیمانکار پروژه بازیافت و مصرف گازهای همراه فازهای 2 و 3 پارس جنوبی، مناقصه‌ای بین المللی با حضور شرکت‌های فعال در پروژه های بازیافت فلر مانند zeeco  و MPR برگزار کرد. بر این اساس، در نهایت کنسرسیومی متشکل از شرکت فرانسوی Sofregaz و شرکت ایرانی صنعت‌سازه ثمین با قیمت تقریبی ۴۲ میلیون یورو در سال جاری برای این پروژه انتخاب شد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن