هر ایرانی چقدر پول برق می‌دهد؟

اکنون ۵۱ درصد مردم پول برق مصرفی‌شان زیر ۸ هزار تومان است و ۱۷ درصد دیگر زیر ۱۵ هزار تومان است.

از همان ابتدا که حمید چیت چیان مسولیت وزارت نیرو دولت یازدهم را برعهده گرفت سودای واقعی کردن قیمت آب وبرق را در سر می پروراند. اما با وجود تاکید مکرر وی به این گرانی‌ها وی در نهایت بدون تحقق این رویا از وزارتخانه متبوع خود خداحافظی کرد، اما یاران او همچنان در تلاش برای افزایش قیمت آب و برق وبه قول مسوولان واقعی کردن قیمت آن هستند.

براساس این گزارش، اکنون ۵۱ درصد مردم پول برق مصرفی‌شان زیر ۸ هزار تومان است و ۱۷ درصد دیگر زیر ۱۵ هزار تومان است. ۶۷ درصد مردم قبض زیر ۱۵ هزار تومان می‌پردازند و این مقدار کمتر از یک درصد از سبد مصرفی خانوار‌ها است در حالی که در دنیا این مقدار حدود چهار درصد است.

این در حالی است که طی سالهای گذشته وزارت نیرو در افزایش ظرفیت نیروگاه‌های کشور موفق عمل نکرده است که بسیاری از کارشناسان دلیل این امر را در کمبود منابع مالی جستجو می کنند.

همچنین الزام دولت به عدم سرمایه گذاری در این بخش و توسعه آن توسط بخش خصوصی نیز براین مشکلات افزوده است. چراکه بخش خصوصی به دلیل اطلاع از نبود منابع مالی در این وزارتخانه و فروش برق تنها به بخش دولتی موافق سرمایه گذاری در توسعه نیروگاه‌ها و احداث آن‌ها نیست.

ازسویی دیگر، به گفته معاون وزیر نیرو قیمت برق در ایران ارزانترین قیمت انرژی در دنیاست. براین اساس هزینه برق کمتر از یک درصد از سبد مصرفی خانوار‌ها در ایران است در حالی که در دنیا این مقدار حدود چهار درصد است.

بنابر اظهارات هوشنگ فلاحتیان اکنون قیمت برق به ازای هر کیلو وات ۶۶ تومان است در حالی که قیمت تمام شده آن بدون احتساب قیمت سوخت ۱۱۰ تومان در سال ۹۶ است.

به اذعان وی، یکی از عوامل عدم تأثیر کارهای فرهنگی برای صرف جویی قیمت پایین حاملهای انرژی در ایران است. ظرفیتهای نیروگاه‌های کشور برای تولید به ۷۷ هزار مگاوات برق رسیده است و با تلاشهای دولتهای مختلف بعد از انقلاب اکنون ظرفیت نیروگاه‌های کشور ده برابر شده است.

بنابر اعتقاد هوشنگ فلاحتیان احداث نیروگاه و توسعه شبکه‌ها اگر به عنوان زیر ساخت توسعه کشور و ارزش افزوده و تولید ثروت برای کشور شود چیز خوبی است، اما اگر مصرف بهینه‌ای را در زمینه مصرف انرژی نداشته باشیم طبیعتا سرمایه‌های کشور را هدر خواهیم داد.

براساس اظهارات معاون وزیر نیرو اکنون ۵۱ درصد مردم پول برق مصرفی‌شان زیر ۸ هزار تومان است و ۱۷ درصد دیگر زیر ۱۵ هزار تومان است.

 ۶۷ درصد مردم قبض زیر ۱۵ هزار تومان می‌پردازند و این مقدار کمتر از یک درصد از سبد مصرفی خانوار‌ها است در حالی که در دنیا این مقدار حدود چهار درصد است؛ بنابراین در شرایط فعلی به نظر می رسد وزارت نیرو دولت دوازدهم نیز برای حفظ بقای خود چاره‌ای جز گرانی آب وبرق نخواهد داشت که باید دید تصمیم دولت دوازدهمی‌ها در این خصوص چه خواهد بود؟

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن