دکانهای دولتی و خصولتی را ببندید
حضور مستمر و مداوم در بازارهای صادراتی ممکن نیست مگر این که دولتیها و خصولتیها از اقتصاد کنار بروند.
عضو هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی ایران، در گفتگو با خبرنگار انرژی امروز گفت: صادرات برق و انرژی در گرو افزایش سهم بخش خصوصی در اقتصاد و صنایع و بستن دکانهای دولتی و خصولتی است.
علی شمساردکانی ادامه داد: بخشخصوصی از توان زیادی در تولید و صادرات انرژی و صنایع وابسته برخوردار است اما متاسفانه به دلیل مدیریت دولتی، اقتصاد آنگونه که باید نتوانسته رشد داشته باشد و تا زمانی که بخشخصوصی در مقابل دولت و خصولتی است این روند ادامه خواهد داشت.
عضوهیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی ادامه داد: با وجودی که دولت از منابع مالی لازم برای اجرای بسیاری از پروژهها برخوردار نیست اما به پشتوانه حمایتهای قانونی، تفکرات و نگرشهای قالب در کشور، همواره تقابل غیرقابل قبولی بین این دو بخش شکل گرفته و عموما بخشخصوصی از دورخارج میشود.
عضوهیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی افزود: دراقتصادهای بزرگی مانند آمریکا، دولت دلاری در امور برق سهم ندارد و تولید و صادرات برق در این کشور تماما توسط بخش خصوصی انجام میشود.
وی همچین برنامهریزی در راستای تولید تجهیزات برق و انرژی را یکی دیگر از الزامات، ترقی و پیشرفت در بازارهای بینالمللی دانست و گفت: علاوه بر عقبنشینی دولت از اقتصاد ما باید برروی تولید صادرات محور تجهیزات نیروگاهی و صنایع وابسته نیز سرمایهگذاری کنیم تا به جایگاه اصلی خود در صنعت انرژی جهان نزدیکتر شویم.
شمساردکانی همچنین اصلاح دیدگاه، نگرش و برخی قوانین را نیز خواستار شد و گفت: صادرات در تمام صنایع و اقتصاد کشور نیازمند حمایت های سیاسی و برنامه ریزی دولت و بخش خصوصی است و دولت باید با نگرش حمایتی پاره ای از از قوانین را اصلاح کند.
وی در پایان پیشبینی کرد که انجام این اصلاحات در درازمدت به ثبات اقتصادی، افزایش صادرات کشور و جذب سرمایهگذار خارجی هم منجر شود.