افتتاح نیروگاه بزرگ باتریهای ذخیره برق در ساندیگو
در اسکاندیدو در سی مایلی شمال ساندیگو، تعداد زیادی جعبه بسیار بزرگ نقرهای رنگ کنار هم ردیف شدهاند. اینجا نمایی چون پادگان دارد اما به جای سرباز، پر شده است از 24 جایگاه مخصوص باتری.
به گزارش خبرنگار بینالملل و توسعه پایدار «انرژی امروز»، این ایستگاه برق، بزرگترین ایستگاه باتریهای لیتیوم-یون دنیاست. اگر شبکه برق محلی به برق بیشتری احتیاج داشته باشد این باتری برق مورد نیاز را فورا تامین خواهند کرد. این باتریها قادرند 30 مگاوات برابر با برق مورد نیاز 20 هزار خانه را به شبکه برق تزریق کنند و در ضمن چهار ساعت هم دوام بیاورند.
شرکت AES Energy Storage این سیستم را برای تاسیسات برق ساندیگو SDG&.E در کمتر از شش ماه بنا کرده است آن هم در واکنش به انفجار تاسیسات ذخیره سازی گاز طبیعی آلیسون کانیون کالیفرنیا که چهار ماه پیش از ساخت این تاسیسات منفجر شد. این انفجار باعث شد بیش از هر واقعه دیگری در تاریخ ایالات متحده در سال 2015 گاز به اتمسفر منتشر شود.
بعد از این که این نشت گاز بالاخره در فوریه سال 2016 متوقف شد، تاسیسات تامین برق این شهر نیازمند یک جایگزین فوری برای تامین برق منطقه پرجمعیت حومه لسآنجلس و ساندیگو بودند.
جایگزینی یک نیروگاه جدید گازی به زمان زیادی برای کسب مجوز و ساخت آن نیاز داشت و از طرفی مصرف کننده سوخت فسیلی هم هست.
نمیتوان وسط یک شهر یک نیروگاه هیدروالکتریکی ساخت، از طرفی برق خورشیدی هم پاسخگوی پیک تابستانه این منطقه نبود.
در عوض تاسیسات تامین کننده برق منطقه به فکر ساخت یک سری باتری در حد و اندازههای شبکه برق برآمدند. این پروژه تبدیل شد به بزرگترین آزمایش برای ارزیابی توان ذخیره سازی صنایع ذخیره سازی برق در شبکهها.
به گزارش گاردین، یک باتری قادر است هر نوع انرژی حاصل از زغال سنگ، خورشید یا برق هستهای را در خود ذخیره کند. توان باتریها برای ذخیرهسازی و تزیرق برق به شبکه برای مناطقی که به دنبال انرژیهای تجدیدپذیر هستند بسیار با ارزش است.
کالیفرنیا حدود 8 درصد برق مصرفی خود را از خورشید و 9 درصد آن را از باد فراهم میآورد. در ماه جاری، قانونی در این ایالت برای استفاده 100 درصدی از برق تجدیدپذیر به رای گذاشته شد.
باتریهای مشابه آنچه که در اسکاندیدو نصب شدهاند برق فوری برای مصرف در اختیار مصرف کنندگان قرار میدهند اما برخلاف یک نیروگاه گازی هیچ نوع گاز گلخانهای تولید نمیکنند.
در سپتامبر 2016، تسلا در نزدیکی ادیسون کالیفرنیای جنوبی یک نیروگاه 20 مگاواتی راهاندازی کرد. در پونوما هم گرین اسمیت کار مشابهی انجام داده است.
تجاری سازی چنین تکنولوژی مشکل بوده و به سرمایهگذاری اولیه نیاز دارد. چند ماه بعد از این که گرین اسمیت پروژه خود را راه اندازی کرد توسط وارتسیلا، یک شرکت بزرگ برق خریداری شد.
تسلا هم به دنبال نوآوریهای خود در زمینه خودروهای برقی، به کارزار نیروگاههای برق باتری هم وارد شده است.