20 میلیارد دلار درآمد صرفه‌جویی انرژی

رییس ستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی ریاست جمهوری گفت : صرفه جویی در مصرف انرژی ، سالانه 20 میلیارد دلار درآمد برای کشور به همراه دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه توسعه پایدار انرژی امروز، یدالله سبوحی، رییس ستاد بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی ریاست جمهوری، در همایش بهره‌وری مصرف انرژی در ورامین، با اشاره به فعالیت‌های این ستاد گفت: ستاد بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست فعالیت خود را از سال 92 در راستای اجرای برنامه های توسعه کشور و چشم انداز1404 و به منظور اصلاح الگوی مصرف آغاز کرد.

به گفته سبوحی: در قانون اصلاح الگوی مصرف 70 ماده قانونی در قالب بهینه‌سازی مصرف انرژی در راستای سیاست‌های ابلاغی نظام در خصوص مسائل محیط زیست، اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و قانون توسعه ششم کشورآورده شده که توجه به این موارد می‌تواند به کاهش مصرف انرژی منجر شود. رییس ستاد بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی ریاست جمهوری تاکید کرد: بر اساس قانون اصلاح الگوی مصرف، مقدار مصرف انرژی باید نسبت به یک واحد تولید ناخالص ملی در سال 92 نسبت به سال 90، پنجاه درصد کاهش یابد ولی با وجود رکودی که ناشی از تحریم‌ها بر واحدهای اقتصادی تحمیل شد که به طبع کاهش مصرف انرژی را به همراه داشته، شاهدیم که میزان مصرف انرژی 05 1 شده که نشان می‌دهد مصرف انرژی در کشور نه تنها کاهش نیافته بلکه با افزایش نیز روبرو بوده است. سبوحی، افزایش میزان مصرف انرژی در کشور را معادل 460 میلیون بشکه نفت و 26 درصد انرژی اولیه کشور دانست و گفت: در صورتی که با صرفه جویی در مصرف انرژی، می‌توان آن را صادر کرده و یا کالاهای با ارزشی را تولید کرد. سبوحی ارزش صرفه جویی مصرف انرژی در کشور را سالانه 20 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: برای آن که بتوانیم به این سطح از صرفه‌جویی در مصرف انرژی دست پیدا کنیم به 70 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم و بی شک این سرمایه گذاری در مدت زمان کوتاهی با ایجاد منابع جدید ، اشتغال زایی و کسب درآمد برای کشور ، جبران خواهد شد. وی نیاز امروز ایران را توسعه عمقی خواند و گفت: یکی از دلایل فروپاشی بلوک شرق این بود که کشورهای این حوزه از جمله اتحاد جماهیر شوروی ، پیشرفت را در تولید برق ، فولاد و نفت می دانستند و در مقابل کشورهای غربی به خاطر بحران های دهه 70 ، توسعه خود را در بهره‌وری مصرف انرژی و توسعه عمقی که به کاهش هزینه‌های مسائل اجتماعی و بهداشتی منجر می شد جستجو کردند. وی اظهار کرد: به منظور بهره‌وری مصرف انرژی در معاونت علمی ریاست جمهوری 14 ستاد و یک کمیته توسعه پایدار تشکیل شده که با برگزاری جلسات متعدد در این معاونت قرار بر این شد که ستاد اجرایی گیاهان دارویی ، ستاد آب و خشکسالی ، ستاد محیط زیست و مسایل آب و ستاد انرژی‌های تجدید‌پذیر در شهرستان ورامین مستقر و فعالیت خود را به صورت پایلوت در این شهرستان آغاز کنند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن