بهره برداری از اولین توربین بادی عربستان در ژانویه
عربستان کشوری که بیشترین ذخایر انرژی را در خاورمیانه دارد و بزرگترین صادرکننده نفت در سازمان اوپک است، در نظر دارد اولین توربین بادی خود را راه اندازی کند .
به گزارش خبرنگار بینالمللی انرژی امروز، ساخت این توربین بادی با هدف ایجاد تنوع در راههای تولید برق درعربستان و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی در صنعت برق انجام میشود. این توربین بادی که قرار است در ژانویه سال 2017 میلادی به بهرهبرداری برسد توسط شرکت جنرالالکتریک آمریکا و با همکاری شرکت آرامکو ساخته شده است. اجرای این طرح از وابستگی عربستان به نفت و گازطبیعی برای تامین نیازهای داخلی خود میکاهد و منافع زیست محیطی و اقتصادی زیادی برای کشور دارد .
سخنگوی شرکت آرامکو در مورد این پروژه میگوید: هماکنون تنها یک درصد برق مصرفی در عربستان سعودی با کمک انرژیهای تجدیدپذیر تولید میشود ولی طبق برنامه توسعه اقتصادی عربستان تا سال 2030 میلادی، این کشور در نظر دارد تولید برق با منابع تجدید پذیر را به 9.5 گیگا وات برساند.
مدیر عامل شرکت آرامکو که بزرگترین شرکت فعال در تولید نفت در عربستان سعودی است در مصاحبهای با رویترز گفت: ما می خواهیم نقش مهمی در گذرعربستان از یک کشور مصرف کننده سوخت فسیلی به یک کشور مصرف کننده منابع انرژی تجدید پذیرداشته باشیم . باید در نظر داشت که جهان در حال استفاده از منابع تجدیدپذیر است و عربستان هم باید در این مسیر حرکت کند تا هم منابع فسیلی بیشتری برای نسلهای بعدی بماند و هم محیط زیست کمتر آسیب ببیند.
این توربین بادی جدید توان تولید 2.75 مگا وات برق را دارد که برای 250 خانوار سعودی برق تامین میکند و در مصرف 18 هزار و 600 بشکه گازوییل برای تولید برق در هر سال صرفهجویی میکند.
تلاش عربستان برای کاهش وابستگی به نفت
از زمانی که برنامه توسعه اقتصادی 2030 عربستان معرفی شد، این کشور با جدیت زیادی در جهت کاهش وابستگی به نفت در صنایع داخلی فعالیت کرده است. عربستان روزانه 900 هزار بشکه نفت برای تولید برق استفاده میکند و ساخت نیروگاههایی که با انرژیهای تجدیدپذیر کار میکنند منافع اقتصادی زیادی برای عربستان دارد. کارشناسان بر این باورهستند «تا کنون در هیچ کشوری این اندازه اهتمام و پشتکار در تولید انرژیهای تجدیدپذیر مشاهده نشده است و این نشان میدهد عربستان در کاهش مصرف نفت بسیار جدی است».
سرمایهگذاریهای اخیر شرکت آرامکو و شرکت جنرال الکتریک امریکا در ساخت و نصب توربینهای بادی را میتوان یکی از نشانههای این عزم جدی دانست ولی در جای دیگر میتوان به میزان بالای تابش نور خورشید در این کشور و فرصت زیادی که این تابش مستقیم در ایجاد برق خورشیدی در اختیار عربستان قرار میدهد اشاره کرد.
سخنگوی آرامکو در این مورد میگوید: یکی از اصلیترین مزایای عربستان نور مستقیم خورشید است که به آن اجازه می دهد نه تنها به یک تولید کننده بزرگ برق خورشیدی در دنیا تبدیل شود بلکه در صادرات برق خورشیدی هم جایگاه ویژهای بدست آورد.
به هر حال عربستان جدی است و بدون شک در آیندهای نه چندان دور خواهد توانست جایگاه ویژهای در میان تولیدکنندگان انرژیهای تجدیدپذیر بدست آورد.