اعتراض بخش خصوصی به رانت‌های برق بخش دولتی

تبعیض آشکار وزارت نیرو بین نیروگاه‌های دولتی با راندمان پایین‌تر از متوسط شبکه و نیروگاه‌های خصوصی با راندمان بالاتر از متوسط شبکه موجب شده تا متولیان بخش خصوصی واقعی بیش از پیش به رانت‌هایی که در صنعت برق برای بخش‌های خصولتی در جریان است معترض باشند.

به گزارش «انرژی امروز» از نیرو نیوز، ستار محمودی که این روزها تکیه بر صندلی وزارت نیرو دارد بدعتی جدید در صنعت برق نهاد و در حالی که به لطف سخت گیری‌های غیرمنطقی وزارت نفت، قراردادهای خرید برق نیروگاه‌های مقیاس کوچک خصوصی متوقف شده در اقدامی تامل برانگیز مزایای ویژه‌ای برای مولدهای سیار برق که ساخته مپناست قرار داد.

همزمان با مشکلات اخیر سرمایه گذاران نیروگاه‌های تولید پراکنده در خصوص میزان و نرخ گاز تحویلی به نیروگاه‌ها، وزارت نیرو به صورت ترک تشریفات اقدام به صدور مصوبه ای جهت خرید برق از دو واحد نیروگاه 25 مگاواتی، با قیمت 1416 ریال بعلاوه 0.33 مترمکعب گاز به ازای هرکیلووات برق تولیدی نموده است که برخلاف آئین نامه های نحوه تامین برق و سوخت صنایع در خصوص عدم تبعیض در امتیازدهی و اولویت بندی بین شرکت های دولتی و خصوصی است.   این مصوبه نشان می دهد با نرخ 141 تومان و با 0.33 نرخ گاز، برق تولیدی مولدهای مپنا خریداری می شود و علاوه بر این نیز قراردادی ده ساله در این خصوص بسته می شود. این درحالی است که به نیروگاه های مقیاس کوچک بخش خصوصی واقعی نه تنها این امتیازها داده نشده است بلکه اخیرا و به شیوه های مختلف در احداث این نیروگاه ها که دارای مزایای متعددی برای شبکه بوده و مورد تاکید سیاست های کلان کشور در حوزه انرژی است سنگ اندازی شده است.

سوال اساسی در این خصوص این است که آیا وزارت نیرو هر فرد دیگری هم که نیروگاه مقیاس کوچک سیار نصب کند حاضر است حتی با راندمانی در اندازه مولدهای مقیاس کوچک مپنا چنین حمایت هایی را داشته باشد یا نه؟

در شرایطی که هنوز وزیر جدید نیرو معرفی نشده است و در این فرصت چندماهه، تصمیمات و ابلاغیه هایی در صنعت تولید برق انجام می شود که سوال برانگیز است.

مپنا نباید تافته جدابافته وزارت نیرو باشد. حتی اگر قرار باشد از تولید داخل حمایت شود بهتر است بجای ایجاد شرایط انحصاری که حاشیه امنی برای شرکت های خصولتی ایجاد کرده است آنها را ملزم به رقابت با برندهای خارجی کرده و طوری شرایط را مدیریت کنند که منجر به رشد آنها گردد وگرنه به زودی صنعت تولید برق هم به مشکلات صنعت خودروسازی ما دچار می شود.

گفتنی است در هفته های گذشته و بر اساس تصمیم مدیران ارشد صنعت برق،صدور مجوزهای جدید احداث نیروگاه های مقیاس کوچک با شرایط قبلی متوقف شد که موجی از اعتراضات این بخش را در پی داشت.

در حال حاضر قیمت خرید برق از نیروگاههای تولید پراکنده 99 ریال بعلاوه 0.2 مترکعب گاز به ازای هر کیلووات میباشد که این نرخ مربوط به سال پیش بوده و در 6 ماهه اخیر سرمایه گذاران بسیاری منتظر ابلاغ نرخ جدید برق میباشند. بر اساس ماده 4 آئین نامه نحوه تامین برق و سوخت صنایع (تصویبنامه شماره 42238 ت39858ه مورخ 1388 02 29 هیات وزیران) : وزارتخانه های نفت و نیرو موظفند با نیروگاه های برق اعم از دولتی و غیر دولتی که برق تولیدی آنها در داخل کشور به مصرف میرسد، از نظر تحویل سوخت و تخصیص یارانه آن یکسان برخورد نمایند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن