ابتکار: ۹۹ درصد کارم تخصصی محیط زیست است

دکتر معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران، در گفتگویی با خبرنگار جام‌جم آنلاین، به تشریح عملکرد سازمان و نقدها از ریسس سازمان پرداخت.

در این گفتگو، ابتکار می‌گوید که به‌طور صادقانه 99 درصد فعالیت‌های خود را متمرکز بر محیط زیست کرده است. و اگر مثلا دستاوردهای برجام را تبین کرده است، چون «بخش مهمی از دستاوردهای برجام با دسترسی به فناوری‌های روز دنیا منجر به بهبود شرایط محیط زیست می‌شود. افزون بر این 8 درصد کاهش گازهای گلخانه‌ای را به بحث برجام وابسته کرده‌ایم».

مصوبه دریاچه ارومیه، تبلیغات یا واقعیت

ابتکار در پاسخ به این‌که اولین مصوبه دولت در مورد دریاچه ارومیه تبلیغاتی بود، گفت: اول این که ماهیت مسایل محیط زیست برنامه‌ای و بلند مدت است، یعنی اگر بخواهیم مشکلات زیست‌محیطی را حل کنیم باید در دوره‌های 5 تا 15 ساله با برنامه‌ریزی هدف‌گذاری تامین اعتبارات همراه باشد. مساله دیگر فرابخشی بودن مسایل محیط زیست است، مثلا در دریاچه ارومیه وزارت نیرو و کشاورزی مسوولیت جدی دارند».

ابتکار در پاسخ به این سوال که آیا عملکرد سازمان متبوعش در بحث آلودگی هوا، کم‌کاری بوده یا نه، دلیل اصلی وقفه در برنامه‌های کاهش آلودگی هوا را «وقفه ده ساله در اجرای سیاست‌گذاری‌ها در دولت قبل» عنوان کرد و با اشاره به عمل نکردن به وظیفه از سوی دیگر دستگاه‌ها، گفت «خودروسازی یا نیروگاه‌ها باید این مسله را جدی می‌گرفتند».

لابی‌هایی از جنس آلودگی هوا

ابتکار در پاسخ به اینکه ممکن است لابی‌هایی علیه هوای پاک وجود داشته باشند، گفت: این افراد ممکن است عده‌ای باشند که فکر کنند می‌توانند از فرصت استفاده کرده و کشور را به عقب برگرداند. البته شاید نفوذ سیاسی باشد یا لابی قدرت و ثروت باشد؛ این مسایل همیشه بوده و ما نیز به این نوع فضا سازی‌ها بها نمی‌دهیم.

ابتکار در خصوص سفر به مراکش و انتقادهایی که از این سفر شده بود نیز گفت: مراکش ادامه اجلاس پاریس بود. آقای رییس‌جمهور دعوت شده بودند و خیلی از سران کشورهای دیگر، اما آقای رییس جمهور به دلیل گرفتاری‌هایی که داشتند دستور دادند من به این نشست بروم… شش ماه هماهنگی کرده و نشست بین‌المللی مقابله با گرد و غبار را طراحی کرده بودیم. به همین دلیل نمی‌شد آن را کنسل کنیم. ما آنجا با دست‌کم چهار وزیر محیط زیست دیدار کردیم و با رییس‌جمهور عراق درباره کانون گرد و غبارهای این کشور مذاکره کردیم.

مدیریت شایسته تهدید و تخریب

ابتکار در خصوص محدودیت‌هایی که برای عکس سفر مراکش در اینستاگرام خود ایجاد کرده بود نیز گفت: اجازه توهین، افترا و تخریب را نمی‌دهیم به خاطر این که گروه‌های خاص بتوانند روی این موضوع سوار شوند هجمه‌هایی می‌آورند. طبیعی است شخصی که صفحه را مدیریت می‌کند ممکن است در آن زمان نتواند جوابگو باشد و برای چند ساعتی کامنت‌گذاری را محدود کند. ترسی از انتقادات نداریم هیچ محدودیتی در بحث نقد نیست، اما در مقابل تخریب و تهدید و الفاظ ناشایست باید به شکل شایسته‌ای مساله را مدیریت کرد.

ابتکار در خصوص فعالیت‌های محیط زیستی سازمان حفاظت از محیط زیست تا پایان دولت نیز اعلام کرد: فعلا تمام تلاشمان این است که برنامه‌های محیط زیست را نهادینه کنیم به نحوی که هر دولتی سرکار آمد نتواند مسیر اصولی را تغییر بدهد. ما از این بابت خیلی آسیب خوردیم. در گذشته در برنامه‌های محیط زیست چرخش‌های 180 درجه اتفاق افتاد و دور برگردان زدند، محیط زیست مقوله سیاسی نیست. مساله‌ای است که باید همیشه در اولویت باشد.

دیگر بنزن نداریم

ابتکار پس از آن به برنامه ده ساله مقابله با آلودگی هوا اشاره کرد و افزود: وضع هوا رو به بهبود است ما در کلانشهرها دیگر بنزن نداریم. در حالی که سال 89 بنزن تنفس می‌شد و در برخی مواقع تا هزار برابر حد مجاز بود. سرب نیز حذف شده است. تمام نیروگاه‌های کشور که قبلا از مازوت استفاده می‌کردند هم مکلف شده‌اند از گاز طبیعی استفاده کنند. متوسط شاخص آلودگی هوا در کشور کاهش پیدا کرده و تعداد روزهای ناسالم نیز کم شده است، اگرچه ما مساله گرد و غبار را داریم، خیلی جالب است که مشهد امسال از صحرای قره قم (ترکمنستان)گرد و غبار داشت، البته از کانون‌های داخلی نیز بود، مساله اینجاست که بر‌خی عوامل فراملی است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن