صادرات برق به پاکستان از سیستانوبلوچستان
معاون برنامه ریزی برق منطقهای سیستان و بلوچستان گفت: صادرات 1000مگاوات برق از زاهدان به کویته پاکستان در حال رایزنی و برنامهریزی است که امیدواریم تا پایان سال این کار عملیاتی شود.
به گزارش خبرنگار حوزه توسعه پایدار انرژی امروز، حسین لطفیان، معاون برنامه ریزی برق منطقهای سیستان و بلوچستان، در شورای اقتصاد مقاومتی استان گفت: تکنولوژی استفاده از انرژی باد در بسیاری از کشورها در دسترس بوده و ارزانترین راه برای تهیه الکتریسیته از مشتقات انرژی خورشیدی تشخیص داده شده است.
به گفته لطفیان «مسیر بادهای پر قدرت سیستان و انرژی تابشی خورشید با بیش از 6 کیلووات ساعت بر مترمربع در روز، دو انرژی تجدیدپذیر خدادادی است که بهترین شرایط را در این منطقه به وجود آورده است».
لطفیان «قدرت زیاد بادهای سیستان و مسطح بودن زمینهای فلات هامون» را یکی از مزایای منحصر به فرد دشت سیستان برای احداث نیروگاه بادی در این منطقه دانست و گفت: با احداث این نوع نیروگاهها میتوان انرژی قابل توجهی را به دست آورد.
وی در ادامه با اشاره به صادرات برق از استان نیز گفت: صادرات برق به کشورهای پاکستان و افغانستان یکی از راه هایی است که می توان زیرساختهای بخش صنعت برق در استان را گسترش داد. 133 مگاوات ساعت برق در سال 94 از طریق مرز میلک به زرنج افغانستان و 456 مگاوات ساعت نیز به پاکستان صادر شده است.
معاون برنامه ریزی شرکت برق منطقهای استان با بیان اینکه «بخش قابل توجهی از انرژیهای مورد نیاز کشورهای افغانستان و پاکستان را میتوان از طریق شبکه توزیع در سیستان و بلوچستان تامین کرد»، گفت: صادرات 1000مگاوات برق از زاهدان به کویته پاکستان در حال رایزنی و برنامهریزی است که امیدواریم تا پایان سال این کار عملیاتی شود.
بر اساس اظهارات لطفیان، «قابلیت صادرات برق از پلان چابهار به گوادر پاکستان وجود دارد که زیر ساختهای آن در ایران انجام شده و نیاز است تا پاکستان نیز این زیرساختها را آماده کند».
معاون برنامهریزی شرکت برق منطقهای سیستان و بلوچستان گفت: در سالهای اخیر تغییرات آب و هوایی باعث شده که توسعه انرژی های تجدیدپذیر از یک انتخاب به یک ظرفیت تبدیل شود. به ازای هر یک ساعت تولید برق نیروگاهی 922 گرم انواع آلایندگی تولید می شود.
لطفیان خاطرنشان کرد: برای تولید برق در نیروگاه های استانی باید سوخت از شهرهای دیگر به سیستان و بلوچستان منتقل شود که هزینههای زیادی صرف خرید و انتقال سوخت می شود. تمام بسترهای سرمایهگذاری در بخش تولید برق از طریق باد در میل نادر آماده و منتظر سرمایهگذاری است.
لطفیان بیان کرد: بیش از 310 روز وزش باد در منطقه «میل نادر سیستان» با جهت وزش غالب شمال در سال نشان دهنده مناسب بودن فلات هامون برای ایجاد مزارع بزرگ برق بادی است.