توسعه انرژی‌های نو؛ راهبرد تقویت امنیت انرژی کشور

سیاستگذاری کلان و راهبرد بلند مدت در راستای توسعه انرژی‌‌های تجدیدپذیر، پیامدهای مثبت اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی در برخواهد داشت و حتی باعث تقویت امنیت انرژی و بالتبع امنیت ملی کشور خواهد شد. الگو و تجربیات کشورهای پیشرو در زمینه سرمایه‌گذاری انرژی تجدیدپذیر می‌تواند مورد استفاده مسوولان و فعالان این صنعت جدید قرار بگیرد. تاسیس صندوق و نهاد مالی حامی این صنعت و همراهی شرکت‌های بیمه‌گذار نقش مهمی در تجاری‌سازی این صنعت در کشور خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار حوزه توسعه پایدار انرژی امروز، نادعلی بای، سردبیر «نفت ما» در این پایگاه خبری می‌نویسد:

امروزه کشورهای صنعتی تلاش دارند با گسترش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک، وابستگی خود به سوخت‌های فسیلی را کاهش داده و دستور کار توسعه پایدار را اجرایی کنند. حتی شرکت‌های بزرگ نفتی جهان نیز به دنبال تجاری‌سازی انرژی‌های تجدیدپذیر هستند.

میزان سرمایه‌گذاری جهانی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، در حدود 400 میلیارد دلار بوده و توافقنامه آب و هوایی پاریس، نقش بسیار مهمی در فراگیر شدن انرژی‌های تجدیدپذیر در قرن حاضر خواهد داشت. براساس پیش بینی آژانس بین المللی انرژی(IEA)، تا سال 2050، استفاده از انرژی خورشیدی، سوخت‌های فسیل و حتی سایر منابع تجدیدپذیر را پشت سر خواهد گذاشت و با 16درصد سهم در این زمینه منبع اصلی تولید برق خواهد بود.

 میزان سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی نیز به 1.8 تریلیون دلار خواهد رسید. همچنین تا سال 2030 برق بادی، بزرگترین منبع تولید نیرو خواهد بود. آژانس بین المللی انرژی‌های تجدیدپذیر-آیرینا (IRENA)، هدف خود را افزایش سهم انرژی تجدیدپذیر در بخش انرژی 80 درصد، آب 55 درصد، و غذا 60 درصد تا پایان سال 2050 اعلام کرده است.

بر اساس گزارش اخیر این سازمان حدود 8 میلیون نفر در جهان در صنعت انرژی تجدیدپذیر مشغول به کار هستند و 25 درصد از بازار جهانی 13.5 تریلیون دلاری انرژی در سال 2030 به تجدیدپذیرها اختصاص خواهد داشت.

ایران نیز ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های مطلوبی برای بهره برداری از انرژی های نو همچون خورشیدی، بادی، درون گرمایی، زیست توده، برقابی و .. دارد.

 سیاستگذاری کلان و راهبرد بلند مدت در راستای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، پیامدهای مثبت اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی در برخواهد داشت و حتی باعث تقویت امنیت انرژی و بالتبع امنیت ملی کشور خواهد شد. الگو و تجربیات کشورهای پیشرو در زمینه سرمایه گذاری انرژی تجدیدپذیر می‌تواند مورد استفاده مسوولان و فعالان این صنعت جدید قرار بگیرد. تاسیس صندوق و نهاد مالی حامی این صنعت و همراهی شرکت‌های بیمه‌گذار نقش مهمی در تجاری‌سازی این صنعت در کشور خواهد داشت.

 صنعت انرژی‌های نو ایران، هم اکنون در مرحله ابتدایی خود به سر می‌برد. چالش‌های این صنعت در ایران عبارتند از: 1.کار پژوهی  و ایمنی،

 2. فناوری،

 3. قانونگذاری،

 4. سیاستگذاری،

 5. مدیریت و برنامه ریزی،

 6. تامین مالی.

علیرغم چالش‌های فوق با توجه به تصمیم اخیر هیات دولت مبنی بر الزام تولید حداقل 20 درصد برق مصرفی وزارتخانه‌ها، موسسات دولتی، نهادهای عمومی غیردولتی و شرکت‌های دولتی  تا دو سال آینده از انرژی‌های تجدیدپذیر، چشم انداز روشنی برای آن پیش بینی می‌شود.

در پایان باید تاکید کرد که انرژی‌های تجدیدپذیر همانند تجدیدناپذیرها، مزایا و معایبی دارد اما این موضوع باعث نمی‌شود که از این انرژی‌های نو که در حال تجاری و اقتصادی شدن است، صرفنظر کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن