ساخت یک شناور در ایران با انرژی خورشیدی
محققان در کشور با بهره گیری از انرژیهای پاک (انرژی خورشیدی) موفق به طراحی و تولید شناور خورشیدی به منظور توسعه صنعت گردشگری شدند.
به گزارش انرژی امروز، امروزه که سوختهای فسیلی به عنوان یکی از عوامل آلایندگی و افزایش گرمای زمین معرفی شده اند، جایگزینی انرژیهای پاک از جمله انرژی خورشیدی با آنها می تواند ضمن کمک به محیط زیست و ذخیره منابع زیرزمینی، در کاهش هزینههای مصرف کنندگان نیز تاثیر به سزایی داشته باشد. از این رو با تلاش فناوران در صنعت دریایی شناورهای مسافری با بهره گیری از انرژیهای پاک طراحی و ساخته شد.
حسن ضیایی، مدیرعامل شرکت فنی مهندسی صنعت و دریایی فنآوران سیراف، با اشاره به بحران انرژی در سالهای اخیر بیان کرد: کاهش منابع انرژی فسیلی دولتها را بر آن داشته که تغییر نگرش جدی در حوزه انرژیهای تجدید پذیر را در دستور کار خود داشته باشند. در این میان جایگزینی انرژیهای تجدید پذیری چون خورشیدی به جای انرژیهای فسیلی به منظور صرفه جویی در مصرف سوخت، کاهش انتشار گازهای آلاینده و در یک جمله مقابله با بحران انرژی در اولویت تصمیم سازان قرار گرفته است.
وی بیان کرد: شناور خورشیدی با ظرفیت 14 تا 18 نفر با بهره گیری از انرژی خورشیدی آماده ارائه به صنعت گردشگری کشور است، که در نوع خود کمک قابل ملاحظه ای به رونق صنعت گردشگری میکند و حفظ منابع آب و جلوگیری از آلودگی آبها و دریاچهها میکند.
ضیایی با اشاره به حمایتهای صورتپذیرفته از سوی ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی گفت: این محصول نیز در لیست محصولات دانش بنیان این شرکت قرار گرفته و از حمایتهای مربوطه برخوردار است.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان فنی مهندسی صنعت و دریایی فنآوران سیراف گفت: تلاش بر این بوده است در راستای بهره گیری از تمامی ظرفیتهای ساختار فعالیتهای دریایی خصوصا بخش گردشگری دریایی در سالیان گذشته بهعنوان یکی از فعالترین شرکتهای تحقیقاتی تولیدی صنعت دریایی کشور مطالعات و برنامهریزی داشته باشیم.
وی گفت: توسعه زیر ساختمانی این صنعت مدرن، پرسود و اشتغال زا با طراحی و تولید شناور تفریحی گردشگری به انجام رسانده و موفق به طراحی و تولید شناورهای مسافری با بهرهگیری از انرژیهای پاک ( انرژی خورشیدی) شد.