از بین رفتن 40 میلیون شمشاد تکذیب شد
مدیرکل حفاظت از منابع طبیعی سازمان جنگلها و مراتع کشور، با رد خبر از بین رفتن 40 میلیون اصله درخت، گفت: این حرف کارشناسی نیست و اصلا با چه دلیل و چگونه به این عدد رسیدهاند که این تعداد اصله درخت از بین رفته است.
به گزارش خبرنگار حوزه توسعه پایدار انرژی امروز، بهمن افراسیابی، مدیر کل حفاظت از منابع طبیعی سازمان جنگلها و مراتع کشور، در یک برنامه رادیویی با موضوع «40 میلیون اصله درخت شمشاد سیصد ساله از بین رفت، مسوولیت با کیست؟» با بیان اینکه «درخت شمشاد منحصر به جنگلهای هیرکانی است» به استراتژیک بودن این درخت اشاره کرد و گفت: این درخت بسیار پر ارزش است چون همیشه سبز است ولی به تنهایی نیست و در زیر آیس کوب درختان جنگلی است. وی به وضعیت این درخت در ایران اشاره کرد و گفت: در کشور ما حدود 70 هزار هکتار شمشاد موجود است و این تعداد به صورت پراکنده و در قالب قطعات کوچک چند هکتاری هستند . مدیرکل حفاظت از منابع طبیعی سازمان جنگلها و مراتع کشور با اشاره به بیماری قارچی که در چند سال گذشته شمشادهای ایران به آن گرفتار شدند، اظهار داشت: این بیماری خسارتهای زیادی را به شمشادها وارد کرد و حدود 20 هزار هکتار از شمشادهای ما آسیب دیدند و خیلی از درختهای ما را خشک کرد ولی با این حال به هیچ وجه تعداد درخت هایی که از بین رفتند به 40 میلیون اصله نرسید.
وی به بیماری نوظهوری که شمشادهای ایران در شمال کشور گرفتار شدند، پرداخت و عنوان کرد: امسال نیز شمشادها مبتلا به آفتی شدند به نام شب پره شمشاد که حشرهای نوظهور برای جنگلهای شمالی ما بود. از خرداد ماه این حشره در محوطه پارک هتل پارسیان در شمال کشور مشهود شد و در کمتر از یک ماه توانستیم هم آفت را شناسایی کنیم و هم سابقه آفت را بدست بیاوریم ولی اینکه از کجا وارد شده هنوز قابل بحث است.
افراسیابی که در یک برنامه رادیویی سخن میگفت، با اشاره به اینکه «مبارزه با آفت شب پره سخت است» گفت: ما از همان زمان، مبارزه با این آفت را شروع کردیم؛ اما متاسفانه این آفت رشد جمعیتش بیشتر میشد و دامنه گسترش آلودگی این آفت هم زیاد بود و بخاطر صعب العبور بودن مناطق در شمال کشور، توانستیم از حدود 4 هزار هکتار منطقه آلوده به این آفت در حدود 530 هکتار کار مبارزه با این آفت را انجام دهیم.