رشد صادرات به آسیا و کاهش صادرات به اروپا

بعد از امضای توافق هسته ای و اجرایی شدن برجام، تحریم‌های نفتی علیه ایران لغو شد و به دنبال آن ایران فرصت پیدا کرد تا صادرات نفت خود را بیشتر کند. در این ماهها صادرات نفت ایران به کشورهای اروپا و آسیا رشد کرد  ولی به نظر می‌رسد در ماه دسامبر این روند تغییر کرده باشد.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل انرژی امروز، در ماه نوامبر سال ۲۰۱۶ میلادی صادرات نفت ایران به چهار کشور بزرگ آسیایی نسبت به سال قبل بیش از دو برابر شد. این دومین ماه متوالی بود که صادرات ایران به آسیا افزایش یافته است ولی مطالعات نشان می‌دهد در ماه دسامبراین روند تغییر کرده است و دلیل آن هم کاهش صادرات نفت ایران به اروپا بوده است ولی رشد صادرات به کشورهای آسیایی همچنان ادامه داشت .بررسیها نشان می دهد کاهش صادرات نفت ایران به اروپا در ماه دسامبر باعث شد تا درآمد این کشور از صادرات نفت تنزل یابد . البته سیاستهایی کخ ایران برای وارد شدن به بازارهای جدید در نظر گرفته است می تواند روزهای روشنی را برای بازار نفت ایران در سال بعد ر قم بزند.

چهار کشور بزرگ وارد کننده نفت ایران در قاره آسیا کشورهای چین و هند و کره جنوبی و ژاپن هستند که در مجموع در ماه نوامبر ۱.۹۴ میلیون بشکه نفت در هر روز از ایران وارد کردند و میزان واردات آنها نسبت به سال قبل ۱۱۷ درصد رشد کرده است.انتظار می رئد در سال بعد هم این چهار کشور همچنان بزرگتین شرکای  ایران در بازار نفت در قاره آسیا باقی بمانند.

رکورد شکنی در ماه اکتبر

 البته ایران رکورد صادرات نفت به آسیا را در ماه اکتبر سال ۲۰۱۶ میلادی شکسته بود. در آن ماه صادرات نفت ایران به چهار کشور مذکور آسیایی برابر با ۱.۹۹ میلیون بشکه درهر روز بود که بالاترین میزان صادرات ماهانه از سال ۲۰۱۰ میلادی تا کنون بود.

»رویترز« در مورد صادرات نفت ایران در ماه نوامبر نوشت: در ماه نوامبر سال ۲۰۱۶ میلادی واردات نفت هند از ایران چهار برابر شد و به ۶۲۰ هزار بشکه در روز رسید. در ماه نوامبربرای سومین ماه متوالی واردات نفت هند از ایران بیش  از واردات چین از ایران بود. در این ماه کره جنوبی ۴۷۲هزار و ۶۷ بشکه نفت در هر روز از ایران وارد کرد که نسبت به سال قبل از آن پنج برابر شده است.

تداوم دیپلماسی نفتی ایران

ایران برای اینکه بتواند بازار خود را توسعه دهد از ابزارهای مختلفی استفاده کرد که یکی از آنها ارایه تخفیفهای  زیاد قیمتی به خریداران نفت است. متوسط قیمت هر بشکه نفت عرضه شده توسط ایران به بازارهای  مصرف اسیایی برابر با ۴۵.۴۶ دلار امریکا  است که بعد از مکزیک و عمان سومین  نفت ارزان در بازار آسیا است. فارین پالیسی در این زمینه نوشت: دیپلماسی فعال انرژی ایران به این کشور کمک کرد تا بازارهایی که در جریان تحریمهای سال ۲۰۱۲  از دست داده بود را دوباره بدست آورد.

 ولی به نظر می‌رسد ایران این دیپلماسی نفتی و اقتصادی پیگیر و فعال را متوقف نکرده است و در نظر دارد با جذب سرمایه‌های خارجی در صنعت نفت و گاز وافزایش توان تولید و صادرات خود، نفت را به بازارهای بیشتری صادر کند و خود را محدود به یک یا دو کشور خاص یا حتی قاره مشخص نکند. این مساله سبب می شود تا ایران در مقابل سیاستهای خارجی آسیب پذیری کمتری داشته باشد.

موفقیت ایران در این سیاست گذاری حوزه انرژی می تواند بستر رشد اقتصادی را در کشور فراهم کند و شکوفایی  اقتصادی بیشتیر را برای ایران به ارمغان بیاورد.

.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن