جزئیات راه اندازی طرحهای جدید صنعت پتروشیمی در سال 96
وزیر نفت از راه اندازی و آغاز تولید محصولات در سه تا چهار طرح جدید صنعت پتروشیمی تا پایان سال جاری خبر داد.
به گزارش انرژی امروز، بیژن زنگنه در مراسم افتتاح یازدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست با اشاره به افتتاح چندین طرح پتروشیمی در طول فعالیت دولت یازدهم، گفت: در دولت یازدهم پتروشیمی مرودشت شیراز، مهاباد، کردستان، مروارید، فاز دوم توسعه کاویان، انتخاب، تخت جمشید پارس، لرستان و … در مدار بهره برداری قرار گرفت.
وزیر نفت با اعلام اینکه روند بهره برداری از طرح های جدید صنعت پتروشیمی در طول فعالیت دولت دوازدهم هم ادامه می یابد، تصریح کرد: پیش بینی می شود امسال تولید از فاز سوم پتروشیمی پردیس، مرجان، کاوه و فاز اول پتروشیمی بوشهر آغاز شود.
این عضو کابینه دولت دوازدهم همچنین با اشاره به افزایش تقاضا برای سرمایه گذاری بخش خصوصی و غیر دولتی به منظور سرمایه گذاری در بخش بالادستی صنایع پتروشیمی کشور، اظهار داشت: موضوع اشتغال در کشور برای دولت امری حیاتی بوده و باید بر اساس اهداف کشور در این مسیر گام برداریم، که بخش پایین دستی پتروشیمی می تواند اهداف اشتغال آفرینی در کشور را محقق کند.
این مقام مسئول با اشاره به شتاب در روند جذب فاینانس طرح های جدید صنعت پتروشیمی، یادآور شد: اکثر طرحهای در حال احداث پتروشیمی به خوبی پیش میروند و فاینانس آنها هم در حال انجام است، البته بیشتر سرمایهگذاران نیمه دولتی بودند و خصوصیها کمتر در طرحهای توسعهای مشارکت دارند.
وی مهمترین هدف از برگزاری نمایشگاه های ایران پلاست را توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی و تکمیل زنجیره های ارزش در صنعت پتروشیمی کشور عنوان کرد و افزود: در توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی باید اتحادیهها و تشکلهای صنفی مشارکت بیشتری داشته باشند تا اهداف توسعه در این بخش محقق شود.
افزایش عرضه یک میلیون تنی خوراک پتروشیمی به بازار داخل
وزیر نفت در بخشی دیگر از سخنان خود، با بیان اینکه نوسانات پیش بینی نشده قیمت خوراک یکی از مشکلات صنایع پایین دست و میان دست پتروشیمی است، تصریح کرد: این مشکل باید از طریق تشکیل اتحادیهها، تعاونیها و شرکتهای بازرگانی رفع شود. همچنین ضرورت مراجعه به بورس، برخی تولید کنندگان کوچک را نگران میکند. اصل بورس درست است اما باید راهی برای آن پیدا شود که در این راستا با سازمان بورس صحبت کردم.زنگنه ادامه داد: صادرات و عرضه به داخل یکی دیگر از مشکلات این بخش از پتروشیمی است. تولید کنندگان بزرگ بالادستی به دلیل مالیات تمایل بیشتری به صادرات نسبت به عرضه داخل دارند.وی با تاکید بر این که هرچه اقتصاد کشور فعالتر باشد فعالیت واحدهای پتروشیمی نیز بیشتر میشود، تصریح کرد: بعد از برجام اوضاع صنعت پتروشیمی متحول شد. امروز با ۴۰ تا ۵۰ مدیر صحبت کردم که برخی از آنها مشکل نقدینگی دارند.وزیر نفت با بیان این که سال گذشته عرضه خوراک به واحدهای پایین دستی داخل یک میلیون تن افزایش یافت، افزود: طبق قولی که داده شده امسال نیز یک میلیون تن دیگر خوراک به داخل عرضه خواهد شد. ارزش تولیدات صنایع پتروشیمی در بالادستی باید به ۴۰ میلیارد دلار برسد.زنگنه با اشاره به توصعه بخش پایین دستی در شرق عسلویه، اظهار کرد: باید سرمایه گذاری و کمک کنیم که بخش میان دستی در شرق عسلویه ایجاد شود. زمین در آنجا وجود دارد و مشاوری هم انتخاب شده است. به عبارتی دیگر زیربنای لازم برای صادرات و عرضه به داخل ایجاد شده است.