جذب 14 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در پسابرجام وزارت نفت آماده امضای قراردادهای جدید

معاون اول رییس‌جمهوری با بیان اینکه «اولویت دولت بصورت ویژه جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بخش صنعت پتروشیمی است»، گفت: در دوران بعد از برجام حدود 14 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی جذب شده است.

به گزارش انرژی امروز، اسحاق جهانگیری امروز در افتتاحیه یازدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی ایران پلاست 2017 که نمایشگاه بین‌المللی برگزار شد، اظهارکرد: یکی از اصلی‌ترین رشته‌های صنعتی ایران، صنعت پتروشیمی است. صنعتی پویا، توجیه پذیر و از هر جهت با سیاست‌های داخلی ایران سازگار است.

وی افزود: پتروشیمی صنعتی دانش بنیان و مردمی است که قادر است در فضای بین‌المللی حضور داشته باشد؛ بنابراین، در این زمینه وزارت نفت برنامه‌های خوبی را تهیه کرده است.

معاون اول رییس‌جمهوری تاکید کرد صنایع پایین‌دستی حتما با حمایت وزارت نفت و وزارت صنعت، معدن و تجارت باید به سرعت توسعه پیدا کند.

جهانگیری همچنین گفت: یکی از اولویت‌های دولت بصورت ویژه برای جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، بخش صنعت پتروشیمی و صنایع پایین دستی آن است.

وی یادآور شد: از اول دولت یازدهم تا شهریور سال 96، 19 میلیارد و 377 میلیون دلار طرح سرمایه‌گذاری مستقیم در وزارت امور اقتصادی و دارایی تحت حمایت قانون سرمایه‌گذاری خارجی کشور به تصویب رسید.

وی اظهارکرد: بیش از 11میلیارد و 660 میلیون دلار آن جذب شده و در واقع تبدیل به کارخانه و صنعت در کشور شده است.

معاون اول رییس‌جمهوری ادامه داد: در دوران بعد از برجام حدود 14 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی جذب شده است.

جهانگیری در ادامه به موضوع سخنرانی ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کرد و گفت: در مقطع خاصی از جهان قرار گرفته ایم، هفته گذشته تصویری از جهان در مجمع عمومی سازمان ملل به نمایش گذشته شد.

وی ادامه داد: در یک طرف تمایل جنگ طلبانه ای بود که ترامپ و نتانیاهو به نمایش گذاشتند و آن را نمایندگی می‌کردند و به نظر می‌آمد به دنبال ایجاد هراسی باشند برای تجارت اسلحه و سلطه بر جهان.

معاون اول رییس‌جمهوری افزود: در طرف دیگر کشورهای مستقلی بودند که به رای ملت و خودشان پایبند بوده ومی خواستند روی پای خودشان بایستند.

جهانگیری اضافه کرد: سخنان سنجیده دکتر روحانی رییس‌جمهوری را همگان شنیدید که پیامش این بود که ایران به دنبال تنش زدایی است، ایران به قوانین و مقررات بین‌المللی پایبند است، ایران به دنبال جهانی عاری از خشونت و افراط گرایی و تروریسم است و سابقه عمل ایران در این سال‌ها به خوبی در این سال‌ها به نمایش گذاشته شده است.

وی گفت: لازمه زندگی در جهان پرمخاطره ای که در آن قرار گرفته ایم همانطور که رهبری تاکید کردند، توانمند کردن کشور و جامعه از نظر علمی، تکنولوژی، صنعتی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است.

جهانگیری تاکید کرد: نیازمند عزم ملی برای نوسازی نگرش‌ها و نهادها در جهت توانمندی شهروندانمان هستیم، البته در این مسیر نوسازی با چالش‌ها و فرصت‌هایی روبرو هستیم.

وی با بیان اینکه سیاست‌های مورد نیاز برای توانمند جامعه و کشور مورد اجماع همه است، گفت: امروز سیاست‌های اقتصادی مقاومتی مورد اجماع همه است، قوای سه گانه، بخش خصوصی و دولتی هماهنگ هستند.

معاون اول رییس‌جمهوری ادامه داد: امروز در مقطعی قرار گرفته‌ایم که اقتصاد با توجه به نقدها و تنگ‌هایی که داریم در مسیر صحیح قرار گرفته است.

جهانگیری با اشره به فعالیت‌های مهم وزارت نفت افزود: صنعت نفت ایران اکنون آماده امضای قراردادهای جدید نفتی است و این بهترین فرصت برای شرکت‌های نفت و گاز جهان برای مشارکت در توسعه میدان‌های نفت و گاز ایران محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد: قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی با کنسرسیومی به رهبری توتال نخستین قرارداد بود، امیدواریم بقیه قراردادها هم امضا شود.

معاون اول رییس‌جمهوری گفت: وزارت نفت افق‌های بزرگی در زمینه توسعه صنایع نفت  و گاز کشور و در سرمایه گذاری در این بخش‌ها برای آینده کشور ترسیم کرده است.

وی با بیان اینکه «برنامه‌های بسیاری برای بهینه‌سازی در حوزه انرژی داریم»، اعلام کرد: در نوسازی ناوگان حمل و نقل، استفاده بیشتر از حمل و نقل و جابجایی بار از طریق ریل و در بخش ساختمان سازی باید اقدام‌های زیادی انجام دهیم.

معاون اول رییس‌جمهوری افزود: همه صنعتگران مطلع باشند که اولویت نخست ما برای جذب سرمایه خارجی، بخش خصوصی و واحدهای خصوصی هست. فرصت‌های زیادی برای کشور پیش آمده  است که باید از آنها استفاده کنیم. به توان صنعتگران کشور و نیروی کار ایران اعتماد داریم، آنها می‌توانند چرخ توسعه ایران را به حرکت درآورند.

جهانگیری تصریح کرد: اکنون در حال همکاری با دنیا هستیم، اما در شرایطی که آمریکا و قدرت‌های جهانی به فکر محدود کردن باشند، قادر خواهیم بود از توانمندی‌های داخلی استفاده کنیم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن