سامانه «ساماب» در منابع آبی تهران استقرار می‌یابد

دبیر کمیته دولت الکترونیک و هوشمندسازی اداری شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: از آن جایی که این شرکت متولی تامین و تخصیص آب در حوزه زیرزمینی و سطحی در سطح استان تهران بوده، حفاظت از منابع آبی با استفاده از سامانه جامع ساماب در راستای احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی به خوبی صورت می‌گیرد. به‌گزارش خبرنگار حوزه توسعه پایدار انرژی امروز، علیرضا موسوی، دبیر کمیته دولت الکترونیک و هوشمندسازی اداری شرکت آب منطقه‌ای تهران، گفت: راه‌اندازی سامانه ساماب یکی از اصلی‌ترین فعالیت بخش فناوری اطلاعات شرکت آب منطقه ای تهران به حساب می‌آید. سامآب یک سامانه جامع با فرآیندها و فرم‌های اطلاعاتی منطبق با قوانین، دستورالعمل‌ها، و استانداردهای تحت وب است که پس از بحث و بررسی و تبادل نظرهای کارشناسی، در جلسات متعدد وکارگروه‌های تخصصی مربوطه، این سامانه با اهداف و رویکردهای تسهیل در ارایه خدمات به متقاضیان بهره‌برداری از منابع آب از طریق درگاه خدمات دولت و دفاتر پیشخوان دولت به‌صورت تعاملی در راستای تحقق اهداف دولت الکترونیک طراحی و پیاده‌سازی شده است. وی با بیان اینکه «اجرای سامانه ساماب یک پروژه ملی در سطح شرکت‌های آب منطقه‌ای است»، گفت: با توجه به قابلیت‌های سامانه جامع و یکپارچه ساماب و اخذ مجوز از شرکت مدیریت منابع آب ایران در سال 94 اقدامات اولیه و تامین زیرساخت‌ها جهت استقرار سامانه فوق انجام شد.

موسوی در خصوص اهداف این سامانه تصریح کرد: فراهم‌سازی امکان نظارت و کنترل هوشمند در زمینه اقدامات حفاظتی منابع آب و به ویژه پروژه‌های طرح احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی (فرآیندهای کنترلی و نظارتی) و استفاده به عنوان یک سامانه حمایت از تصمیم‌گیری و یکسان‌سازی رویه فرآیندهای کاری و جلوگیری از اعمال سلایق شخصی مغایر با قوانین و دستورالعمل‌ها، یکی از ویژگی‌های این سامانه است. دبیر کمیته دولت الکترونیک و هوشمندسازی اداری افزود: مدیریت سوابق پرونده‌ها و صرفه‌جویی در وقت و هزینه کارشناسی، تهیه گزارش‌های کارآمد و به روز از آخرین وضعیت خدمات و مدیریت منابع آبی و نیز جلوگیری از بهره‌برداری‌های غیرمجاز از منابع آبی،‌ نیز از دیگر کاربردهای این سامانه است. وی همچنین خاطر نشان کرد: با پیاده‌سازی 23 فرآیند متقاضی محور در حوزه حفاظت از منابع آب زیرزمینی و 12 فرآیند در حوزه حفاظت و بهره‌برداری آب سطحی بخش قابل توجهی از اهداف اصلی این سامانه حاصل می‌شود.

وی با بیان اینکه استعلامات آنلاین دوسویه آب و برق در سامانه ساماب نیز به راحتی انجام می‌پذیرد، عنوان کرد: لزوم به‌کارگیری وب سرویس‌های دو سویه آب و برق در راستای یکپارچه سازی و یکسان سازی آمار چاه‌های برقی در انواع مصارف مختلف می‌باشد.

موسوی یکپارچگی اطلاعات در سامانه، تسهیل در اجرای طرح پیشخوان دولت، تکریم ارباب رجوع، صرفه جویی در زمان، افزایش دقت و کیفیت فرآیندها را از اهداف کلی طرح عنوان کرد و افزود: افزایش امنیت اطلاعات، پرداخت قبوض از درگاه‌های اینترنتی و سایر درگاه‌ها، تدقیق اطلاعات و استعلامات آنلاین دوسویه آب و برق و ستاد سوخت و غیره نیز از جمله مهم‌ترین اهداف این طرح است. وی در پایان خاطر نشان کرد: درخواست مجوزهای بهره برداری از منابع آبی، تخصیص منابع آبی، محاسبات و پردازش‌های مالی، صدور قبض کارشناسی، صدور قبض آب بها، تقسیط و وصول آب بها، بارگذاری فایل وصول بانکی، تهیه گزارشات وصول آب بها و کارشناسی، تهیه گزارش‌های درآمد تعهدی و ارزش افزوده نیز ازجمله ویژگی‌های این سامانه به شمار می‌آید.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن