پایان دوران رکود

 

با وجود نوسانات قیمت نفت طی سال های گذشته و هزینه های نجومی تحمیل شده به شرکت در اثر فاجعه نشت نفت خلیج مکزیک در سال 2010، شرکت بریتیش پترولیوم در تلاش برای احیای مجدد و سرمایه گذاریهای هنگفت است.

به گزارش خبرنگار بین الملل انرژی امروز، طی روزهای گذشته، موجی از اخبار انعقاد قراردادهای طولانی مدت حفاری و اکتشاف در نقاط مختلف جهان از این شرکت به گوش رسید که نشان از تمایل غول نفتی انگلیسی به اوج گرفتن، بعد از مدتها رکود و تنزل دارد.

 طبق گزارش های شرکت، در ماه گذشته بی پی قراردادی 2.2 میلیاردی در ابوظبی منعقد ساخته و یک سرمایه گذاری 1 میلیارد دلاری نیز در میدان های گازی فراساحلی موریتانی و سنگال انجام داد.

به گزارش بلومبرگ، در سال 2016، شرکت بریتیش پترولیوم بیش از 3.8 میلیارد دلار صرف سرمایه گذاری در نقاط مختلف جهان نموده که طی 4 سال گذشته، بی سابقه بوده است.

این روزها باب دادلی، مدیر ارشد اجرایی BP، از اتفاقات رخ داده در تعجب است، شرکتی که پیش از این وی مدیریتش را بر عهده داشت و روزهای بسیار ناگواری را تجربه کرده بود، اکنون در مسیر رشد و ترقی قرار گرفته است. دادلی زمام امور شرکت را اندکی بعد از فاجعه نشت نفت در خلیج مکزیک برعهده گرفت و ناگهان با وضعیت بغرنجی مواجه شد: از دست دادن تعداد بسیاری از کارمندان شرکت و نشت نزدیک به 5 میلیون بشکه به داخل خلیج مکزیک. از آن زمان تاکنون، اولویت وی کاهش هزینه های شرکت و فروش دارایی ها در اقصی نقاط جهان برای پرداخت صورتحساب های کلان وکلا و هزینه های دادگاه بوده است. زمانی که بی پی دوران رکود خود را آغاز کرد، قیمت هر بشکه نفت بالغ بر 100 دلار بود، اما با سقوط قیمت نفت در 2014 و ادامه بحران شرکت، باز هم مسوولان شرکت  مجبور بودند به دور تازه ای از کاهش هزینه ها گردن نهند.

اکنون و برای نخستین بار در نیم قرن گذشته، BP تصمیم گرفته تا سرمایه گذاریهای خود در سرتاسر جهان را توسعه دهد. به گفته دادلی، ما از تمامی بحران ها سربلند بیرون آمدیم و اکنون زمان آن فرارسیده تا در عرصه جهانی خود را قدرتمندتر از گذشته مطرح کنیم.

غول نفتی انگلیسی این روزها سرمست از حجم انبوه سرمایه گذاریهای خود به سر می برد. سرمایه گذاری ابوظبی به BP اجازه افزایش تولید تا 160000 بشکه در روز را داده است. در میدان های فراساحلی موریتانی و سنگال نیز  BPمتعهد گشته 916 میلیون دلار هزینه کرده و با Kosmos Energy مشارکت خواهد  داشت،. به گفته دادلی، در صورت همکاری همه جانبه دولت های سنگال و موریتانی، غرب آفریقا، تبدیل به قطب LNG منطقه خواهد شد. در تاریخ 25 نوامبر نیز BP اعلام کرد با پرداخت 375 میلیون دلار قصد دارد سهمی 10 درصدی از میدان گازی زهر مصر را که یکی از بزرگ ترین اکتشافات گازی خاورمیانه نام گرفته و شرکت Eni ایتالیا عملیات اجرایی آن را بر عهده دارد، از آن خود کند. همچنین، اندکی بعد از توافق اوپک، بی پی اعلام کرد که تصمیم دارد فاز 2 پروژه حفاری فراساحلی 9 میلیون دلاری Mad Dog در خلیج مکزیک را توسعه دهد. در ماه جولای نیز، این شرکت تمایل خود به توسعه تاسیسات صادرات LNG در Tangguh اندوزی که بالغ بر 8 میلیارد دلار هزینه دربر خواهد داشت را اعلام نمود.

اما هدف مشترک تمامی این سرمایه گذاریها یک چیز است: گاز طبیعی. سرمایه گذاری BP در غرب آفریقا، میدان های فراساحلی مصر و اندونزی، همگی سرمایه گذاریهای طولانی مدت بر گاز طبیعی هستند. درست شبیه سرمایه گذاری 50 میلیارد دلاری شرکت شل از طریق مشارکت با BG Group و توسعه منابع گازیش در استرالیا و غرب آفریقا.

استراتژی اصلی این دو غول نفتی توسعه منابع گازی شان است، استراتژی که افق بلند مدتی داشته و تمرکز اصلی آن بر گاز طبیعی، سوختی که پیش بینی شده طی دهه های پیش رو مصرف آن بر زغال سنگ پیشی گیرد، می باشد.

البته باید درنظر داشت که اگر BP بخواهد سال آینده نیز موج جدیدی از سرمایه گذاری در بخش حفاری را  به راه بیندازد، حتی اگر میانگین قیمت نفت در آن زمان بین 50 تا 55 دلار هم باشد، می توان انتظار داشت که رشد مالی شرکت از افزایش قابل توجهی برخوردار نخواهد بود. در حقیقت، این روزها بخش اعظم  نقدینگی شرکت های بزرگ درگیر سرمایه گذاریهای طولانی مدت در پروژه های حفاری و اکتشافی شده است.  همانطور که در گزارش ماه دسامبر آژانس بین المللی انرژی نیز اشاره شده، در سه ماهه سوم 2016 برای نخستین بار، صنعت شیل آمریکا هم از رونق چندانی برخوردار نبود.

این روزها، چشم امید BP  و دیگر غول های نفتی به افزایش قیمت نفت و آغاز روزهای درخشان است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن