ارتفاع آب دریاچه ارومیه ۴متر کمتر از حداقل تراز اکولوژیک

معاون امور تالاب‌ها در دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به اینکه هدفگذاری دولت برای تامین آب دریاچه ارومیه، در سال۱۴۰۲ (طی برنامه ده‌ ساله احیا)، ۱۴میلیارد مترمکعب است، افزود: با ورود این حجم آب، تراز آب دریاچه به ۱۲۷۴.۱متر از سطح دریا می‌رسد که حداقل تراز اکولوژیک یا آستانه تراز اکولوژیک است و با رسیدن به این تراز، میزان شوری آب هم به ۲۵۰گرم در لیتر کاهش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار حوزه توسعه پایدرا انرژی امروز، مسعود باقرزاده‌کریمی، معاون امور تالاب‌ها در دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط‌زیست، تراز آب دریاچه ارومیه هم‌اکنون 1270.5متر از سطح دریاست و بر این اساس ارتفاع آب دریاچه 4متر پایین‌تر از حداقل تراز اکولوژیک است.

باقرزاده‌کریمی مساحت آبی دریاچه ارومیه را حدود 180هزار هکتار اعلام کرد و گفت: دریاچه ارومیه هم‌اکنون، 2میلیارد مترمکعب آب دارد و آنچه نگران‌کننده است، همین حجم ناچیز آب است؛ زیرا در سال‌های پرآبی حجم آب دریاچه 32میلیارد مترمکعب بود.

این مقام مسوول در سازمان حفاظت محیط‌زیست میزان شوری آب دریاچه را 400 گرم در لیتر عنوان کرد و یادآور شد: آرتیما (میگوی شور) زمانی می‌تواند زنده بماند که میزان شوری آب بین 150 تا 180گرم باشد و این آبزی، حداکثر در آبی که میزان شوری آن 250گرم باشد، می‌تواند دوام بیاورد.

تداوم روند احیا نیازمند اعتبار است

دکتر رحمان وهاب‌زاده، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان آذربایجان غربی از مهار کانون‌های ریزگرد در حوضه آبخیز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: منابع طبیعی فعالیت مهار کانون‌های ریزگرد وتثبیت شن‌های روان را در عرصه‌ای به وسعت 200هزار هکتار در 5 منطقه واقع در شهرستان‌های میاندوآب، ارومیه و سلماس آغاز کرد و با مشارکت جوامع محلی این کانون‌ها مهار شد.

این مسوول محلی با اعلام اینکه تاکنون 14میلیارد و 300میلیون تومان برای اجرای طرح‌های احیا در حوزه منابع طبیعی به اداره کل منابع طبیعی آذربایجان غربی اختصاص یافته است، خاطرنشان کرد: تداوم روند احیا نیازمند اعتبار است و انتظار می‌رود اعتبارات تخصیص‌یافته به‌موقع تامین شود تا خللی در روند احیا ایجاد نشود.

وهاب‌زاده افزود: براساس ارزشیابی ستاد احیای دریاچه ارومیه، سازمان جنگل‌ها و به تبع آن ادارات کل منابع طبیعی آذربایجان غربی و شرقی به تمام تعهداتی که برای این سازمان در سال94 و 95 به‌منظور احیای دریاچه در نظر گرفته شده بود، عمل کردند.

وی درباره چگونگی مهار کانون‌های ریزگرد هم گفت: مهار کانون‌های بحرانی ریزگرد با 3عملیات مدیریت چرا، قرق مطلق و اقدامات بیولوژیکی و تثبیت بیولوژیکی صورت گرفت و طی آن در بخش اقدامات بیولوژیکی از بادشکن‌های زنده مانند نهال‌کاری و بوته‌کاری برای مهار ریزگردها استفاده شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی، تصریح کرد: ذخیره‌های قابل‌توجهی از پوشش گیاهی شامل «شور گزها» در سال‌های گذشته در منطقه ایجاد شده بود که متاسفانه براثر بی‌توجهی و نبود کنترل و نظارت تخریب شدند و اکنون منابع طبیعی درصدد اصلاح شورگزهاست؛ زیرا شورگزها به‌عنوان بادشکن زنده در مهار ریزگردها بسیار کارساز هستند.

وهاب‌زاده در ادامه گفت: یکی از سیاست‌های سازمان جنگل‌ها و مراتع، همزمان با اقدامات اجرایی مهار کانون‌های ریزگرد در منطقه، ایجاد معیشت جایگزین برای مردم بومی و توانمند کردن جوامع محلی است تا از این طریق فشار ناشی از دام و فعالیت‌های انسانی بر مراتع حوضه آبخیز دریاچه کاسته شود. وی تصریح کرد: دستیابی به این هدف در گرو مشارکت و همدلی مردم و جوامع محلی است و خوشبختانه در این زمینه مردم به خوبی همکاری کردند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن