رهاسازی آب زایندهرود از ۲۸ دی
آب سد زاینده رود از 28 دیماه برای مدت 22 روز، به میزان 46 متر مکعب در ثانیه برای اراضی کشاورزی، رهاسازی خواهد شد تا کشاورزان به نسبت حجم آبی که رها سازی میشود به کشت و کار خود بپردازند.
به گزارش خبرنگار حوزه توسعه پایدار انرژی امروز، مهرزاد احسانی، مدیر کل دفتر مدیریت به هم پیوسته منابع آب حوضههای آبریز فلات مرکزی، قره قوم و مرز شرقی شرکت مدیریت منابع آب ایران،در یازدهمین جلسه شورای هماهنگی حوضه آبریز زایندهرود در ساختمان ستادی وزارت نیرو، با بیان این مطلب که یکی از مهمترین موارد مطرح شده در این جلسه مربوط به امکان رهاسازی آب از سد زایندهرود بوده است، اظهار داشت: کشاورزان منطقه از مدتها قبل منتظر خبر خوشی بودند که با توجه به وضعیت بارشها آیا امکان رهاسازی آب وجود دارد یا خیر که با توجه به بارش های خوبی که در منطقه اتفاق افتاد، میتوانیم خبر مسرتبخش رهاسازی آب از سد زاینده رود را به کشاورزان حوضه آبریز زاینده رود بدهیم.
وی با اشاره به اینکه امکان رهاسازی آب برای کشت دوم پاییزه فراهم است، افزود: از 28 دیماه برای مدت 22 روز برای اراضی کشاورزی، رهاسازی آب انجام خواهد شد تا کشاورزان به نسبت حجم آبی که رهاسازی خواهد شد کشت و کار خود را انجام دهند.
مهرزاد احسانی ادامه داد: میزان رها سازی آب برای کشاورزان از سد زاینده 46 متر مکعب در ثانیه است که به مدت 22 روز انجام خواهد گرفت.
وی اظهار امیدواری کرد: با توجه به ورودیهای سد زاینده، در ابتدای بهار نیز این رهاسازی متناسب با حجم آبی که در روزهای پایانی دیماه رهاسازی میشود، اجرایی خواهد شد.
مدیر کل دفتر مدیریت به هم پیوسته منابع آب حوضه زاینده رود با اشاره به اینکه میزان بارشها در بالادست حوضه آبریز زایندهرود از ابتدای مهرماه تا 17 دیماه بیش از 670 میلیمتر بوده است، افزود: این بارشها زمینه لازم را برای برای رها سازی آب از سد زاینده رود فراهم کرده است.
او با اشاره به اینکه در زمان حاضر سد زاینده رود حدود 248 میلیون مترمکعب آب را در خود جای داده است، افزود: اگر بارش های دیماه نبود حجم مخزن سد زاینده حدود 170 میلیون متر مکعب بود.
احسانی ادامه داد: ورودی آب به سد زایندهرود از ابتدای مهرماه تا 17 دیماه نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: سازمان هواشناسی پیش بینی کرده است که در اواخر دیماه و بهمن ماه جاری، شاهد بارش های بیش از حد نرمال در حوضه آبریز زاینده رود و بخصوص در قسمتهای غربی آن خواهیم بود.