انتقاد فرماندار چالوس از گسترش مناطق تحت حمایت محیط زیست

فرماندار چالوس با تاکید بر این که «می‌توان مشکلات را با حفظ محیط زیست و ارایه راهکارهای علمی برطرف کرد»، گفت: سازمان محیط زیست می‌گوید از نقطه‌ای که جنگل آغاز می‌شود نباید هیچ گونه فعالیتی انجام شود، در حالی که برای توسعه و پیشرفت به فضا نیاز داریم. به گزارش خبرنگار حوزه توسعه پایدار انرژی امروز، ناصر زندی، فرماندار چالوس، گفت: در نوشهر و چالوس فاصله میان کوه و دریا کمتر از 5 کیلومتر است، بنابراین فضای کافی برای انجام یک سری فعالیت‌ها وجود ندارد، از این رو با توجه به رشد جمعیت و اهمیت توسعه لازم است برنامه‌های محیط زیستی این قسمت از کشور بازنگری شود و اجازه ورود به منابع طبیعی داده شود.

زندی ادامه داد: قسمت چپ جاده چالوس، البرز مرکزی یا همان جنگل‌های هیرکانی است و سازمان محیط زیست اجازه هیچ گونه فعالیتی نمی‌دهد. اما قسمت راست جاده آزاد است که محیط زیست روی آن‌ها هم دست می‌گذارد.

وی با اشاره به ضرورت احداث آزادراه تهران – شمال با هدف کاهش بار ترافیکی گفت: می‌توان در کنار احداث آن، حیات وحش، جنگل و به طور کلی محیط زیست را هم در نظر گرفت و بدون اینکه آسیبی به طبیعت وارد شود، صنعت گردشگری را در آن مسیر توسعه داد. زندی تاکید کرد: قطعا حفاظت از محیط زیست اهمیت زیادی دارد. اما حرف ما این است که توسعه را در کنار حفاظت داشته باشیم؛ در دل جنگل‌های برخی کشورهای اروپایی صنعت فعالیت می کند بدون این که آسیبی به طبیعت وارد شود. فرماندار چالوس اظهار کرد: با توجه به توسعه‌ای که باید در آینده در بخش البرز مرکزی داشته باشیم بهتر است مناطقی که برای توسعه حداقل در بخش گردشگری نیاز داریم، یکبار دیگر مورد مطالعه قرار گیرد.

محیط زیست کوتاه نمی‌آید اما معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست نظر دیگری دارد. فرهاد دبیری در این باره می‌گوید: اعتقادی به بازنگری قوانین محیط زیستی در شمال کشور نداریم، مگر چه میزان از مناطق جنگلی و طبیعی در شمال باقی مانده است؟ اگر آن‌ها را هم از دست بدهیم، دیگر اثری از این اکوسیستم باقی نخواهد ماند. وی افزود: اکنون 10.8 درصد مناطق کشور در قالب مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست است که براساس معیارهای کنوانسیون تنوع زیستی باید به 17 درصد افزایش یابد و ما در تلاش برای افزایش آن هستیم، بنابراین اگر همان میزانی را هم که در اختیار داریم از دست بدهیم دیگر این خسارت قابل جبران نخواهد بود. دبیری اظهار کرد: البته سازمان حفاظت محیط زیست با اجرای طرح‌های گردشگری سازگار با محیط زیست هیچ گونه مخالفتی ندارد، با توجه به راهبرد جدیدی که اتخاذ کرده‌ایم و بر اساس آن پیش می‌رویم، برای حفاظت از 270 منطقه حفاظت شده تحت پوشش سازمان محیط زیست راهی جز مشارکت مردم و اجرای طرح‌های گردشگری در زون‌های گردشگری نداریم. وی تاکید کرد: اما اگر طرحی عمرانی به نام طرح گردشگری قصد تخریب منطقه را داشته باشد، سازمان محیط زیست با اجرای آن به هیچ وجه موافقت نخواهد کرد. معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست درباره داشتن ارزیابی زیست محیطی طرح‌ها گفت: ابتدا برای گرفتن ارزیابی زیست محیطی باید موافقت سازمان را دریافت کنند و بعد از آن به سراغ تهیه این گزارش بروند که منوط به موافقت سازمان است، قطعا با اجرای طرحی که ارزیابی زیست محیطی نداشته باشد، موافقت نخواهیم کرد. وی تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست با هر گونه دخل و تصرف در طبیعت مخالف است زیرا طبیعت ایران دیگر تاب و توان مقاومت در مقابل تخریب را ندارد، شمال کشور هم از این مساله مستثنی نیست و مانع هر گونه اقدام تخریبی خواهیم بود چون دیگر اکوسیستمی در شمال کشور باقی نمانده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن