آب‌شیرین‌کن‌ها علیه مرجان‌ها

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، آب‌شیرین‌کن‌ها را یکی از عوامل نابودکننده مرجان‌ها اعلام و تاکید کرد که نابودی مرجان‌ها به تعادل زیستی صدمه‌ می‌زند.

نصرت الله ضرغام روز دوشنبه در کارگاه بین المللی «بررسی واکنش زیست بوم‌های ساحلی خلیج فارس نسبت به عوامل استرس زای زیست محیطی» با ابراز نگرانی از آسیب‌هایی وارد به محیط زیست از سوی انسان‌ها، اعلام کرد: 60 درصد اکسیژن جهان را جنگل‌ها و 40 درصد آن را فیتوپلانگتون‌های دریا تامین‌ می‌کنند.

وی گفت: سالانه از چهار میلیارد هکتار جنگل جهان 135 میلون هکتار آن نابود‌ می‌شود که نشان‌ می‌دهد بشر نتوانسته بخوبی از ظرفیت‌های بالای جنگل‌ها استفاده کند.

وی با بیان اینکه در اروپا سالیانه بین سه تا چهار دهم میلیون هکتار بر جنگل‌های خود اضافه‌ می‌کنند، ابراز امیدواری کرد جنگل‌های دیگر دنیا که شش‌های دنیا و تولیدکنندگان اکسیژن هستند بتوانند به حیات خود ادامه دهند.

ضرغامی با بیان اینکه «دنیا تلاش‌ می‌کند میزان افزایش درجه حرارت زمین به بالای دو درجه نرسد»، افزود: نیاز است از سال 2020 تا 2025 کشورها سالیانه 100 میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند.

وی گفت : 97.2 ‌آب‌های دنیا شور که دو درصد آن یخ و برف است؛ با این حال با گرمایش زمین این یخ و برف در حال از بین رفتن است و فقط هشت دهم آب کره زمین را آب شیرین تشکیل‌ می‌دهد.

ضرغام تصریح کرد: انسان چاره‌ای ندارد تا با بهره‌گیری از روش‌ها و فناورهای جدید، به حفظ محیط زیست کمک و بتواند از آب دریاها استفاده کند.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، برگزاری کارگاه بین‌المللی «بررسی واکنش زیست‌بوم‌های ساحلی خلیج فارس نسبت به عوامل استرس‌زای زیست محیطی» به همت دو بنیاد ایران و آلمان را بسیار ارزشمند دانست و ابراز امیدواری کرد که از نتایج همکاری‌ها دو بنیاد، سایر کشورها نیز بهره مند شوند.

رئیس بنیاد علم ایران، خلیج‌فارس را غنی و زیبا دانست و بر ضرورت راه اندازی یک مرکز پژوهشی و تحقیقاتی دریا در منطقه تاکید کرد.

وی همچنین گفت: اگرچه مرکز اقیانوس شناسی در کشور فعالیت‌ می‌کند اما لازم است که در حوزه دریا نیز پژوهشکده ای راه اندازی کنیم.

در ادامه این برنامه، حاضران پرسش‌هایی را مطرح کردند که رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران و معاون بنیاد بین الملل آلمان به آنها پاسخ گفتند.

در کارگاه یادشده که در سالن ابن سینای مرکز همایش‌های بین المللی کیش برگزار شد، پرفسور خلیلی، استاد دانشگاه جاکوبز آلمان، و یورگ اشنایدر، معاون بین‌الملل بنیاد DFG آلمان (بنیاد علم آلمان)، نیز سخنرانی کردند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن