توسعه انرژیهای پاک میراث اوباما در عرصه انرژی

برای دومین بار طی یک ماه اخیر و سومین بار طی یک سال اخیر باراک اوباما رییس جمهوری امریکا که تا هشت روز دیگر کاخ سفید را ترک می‌کند مقاله ای علمی در یکی از ژورنال های معتبر دنیا چاپ کرد. این مقاله در مورد انرژی‌های پاک و اهمیت اقتصادی آن است. وی در این مقاله تاکید کرد«مهم نیست دونالد ترامپ چه سیاستی در زمینه انرژی در پیش می‌گیرد ولی راه طی شده در توسعه استفاده از انرژیهای پاک غیر قابل بازگشت است».

به گزارش خبرنگار بین الملل انرژی امروز، در مقاله ای که اوباما در نشریه science منتشر کرد بر این نکته تاکید کرد «امریکا و جهان در مسیر غیر قابل بازگشتی  قرار گرفته‌اند. مسیری که سوختهای پاک را جایگزین سوختهای فسیلی می‌کند».این مقاله کوتاه در چهار بخش کلی تنظیم شده است  و در هر یک از این بخشها در مورد ضرورت استفاده از انرژی های پاک برای مقابله با  تغییرات خطرناک زیست محیطی صحبت شده است. خلاصه ای از این چار بخش را در زیر می بیند:

اول: در گذشته رشد اقتصاری با افزایش انتشار گاز دی اکسید کربن و گازهای آلاینده همراه بود و بررسی های اخیر نشان داد که این رابطه بر هم خورده است.از سال 2008 میلادی تا کنون انتشار گاز دی‌اکسیدکربن در امریکا 9.5 درصد کاهش یافت در حالیکه نرخ رشد اقتصادی امریکا افزایش پیدا کرده است.همچنین گزارشهای جهانی تاییدکننده این مساله است که «با وجود افزایش نرخ رشد اقتصاد دنیا در سال 2015 میلادی، انتشار گازهای آلاینده در دنیا رشد نکرده است. بنابراین هرچه زودتر در جهت کاهش  وابستگی به منابع انرژی فسیلی و استفاده از انرژی‌های پاک اقدام شود منافع بیشتری برای اقتصاد دارد».

دوم:صنعت زغال سنگ امریکا احیا شدنی نیست. دونالد ترامپ بارها اعلام کرد این صنعت را احیا می‌کند و فرصتهای شغلی زیادی در این صنعت ایجاد می‌کند ولی کارشناسان اقتصادی بر این باور هستند« کشتی صنعت زغال سنگ در امریکا غرق شده است و نمی‌توان دوباره آن را احیا کرد». مرگ تدریجی صنعت زغال سنگ در امریکا ارتباطی با سیاستهای انرژی اوباما ندارد بلکه از زمانیکه استفاده از گاز طبیعی به جای زغال سنگ افزایش یافت، این صنعت به تدریج  از بین رفت. حال در عصرکنونی دیگر گاز‌طبیعی هم برای تولید انرژی برق مناسب نیست بلکه باید از منابع تجدیدپذیری از قبیل باد و انرژی خورشید و انرژی هسته‌ای برای تولید برق بهره گرفت.

سوم:استفاده از منابع انرژی پاک برای مشاغل امریکایی هم بسیار خوب است. زیرا صاحبان مشاغل با استفاده از سیستم‌های تامین انرژی پاک می توانند آینده نگری خود را نشان دهند. ضمن اینکه افزایش راندمان مصرف انرژی باعث می‌شود تا هزینه‌های تامین انرژی در واحدهای صنعتی و کسب و کارها کم شود که رشد سودآوری این مشاغل را به همراه دارد.

چهارم: اگر امریکا از اجرای پروژه‌های تولید انرژی‌های پاک امتناع کند در رقابت جهانی از دیگر کشورها جا می ماند و این اتفاق تنها به ضرر اقتصاد امریکا است. بعد از توافق پاریس این پیام به تمامی کشورهای دنیا مخابره شد که جهان برای کاهش انتشار گاز دی اکسید کربن آماده است. حتی  چین هم در این مسیر با دنیا همراه شده است  و سرمایه گذاری در انرژیهای پاک را افزایش داده است. حال عقب‌نشینی امریکا از این رقابت جهانی باعث می شود تا کشوری که سالها درعرصه تکنولوژی و سیاست گذاری انرژی در دنیا پیشگام بود، از دنیا عقب بماند.

مشخص نیست این مقاله علمی باراک اوباما در تصمیم گیری‌های سیاسی دولت جدید در عرصه انرژی تغییری ایجاد کند ولی بدون شک تصویر روشنی از سیاستها و اهداف او در دوره ریاست جمهوری‌اش را نمایان کرده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن